Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Kjk
#106988
TurskaT kirjoitti: 09.05.24 20:22 Onko tämä nyt se moxy hotellin tontti?
Jos suunnitelmat eivät ole muuttuneet, jatkaa pitkälti samaa visuaalista maailmaa terassitalon kanssa.
https://avan.to/works/moxy/

Muita positiivisia edistymisiä on tahitinkadun parkkihalli. Siellä alkaa jo ensimmäisiä seiniä nousta. Mielenkiintoista nähdä kun pintamateriaaleja saavat seiniin, kuinka punainen tiili ja vihreä keraaminen laatta toimii.
Joo, kyseessä Moxy- tontti.
Avatar
tekijänä veka
#106990
Tänään tupasahti nähtäväksi ja ihmeteltäväksi mieluisa tieto Supercellin halukkuudesta rakentaa nykyisen pääkonttorinsa kylkeen laajennusosa. Paikalla ei ole tällä hetkellä rakennettavaa tonttia, joten saman tien on käynnistynyt nopea prosessi kaavan muuttamiseksi. Hanke on esillä ja päätettävänä ensi tiistain kymp-lautakunnan kokouksessa. Tässä vaiheessa Supercellille varattaisiin noin 1200 m2:n alue 3.12.2026 saakka.

Pääkonttorin laajennuksella olisi korkeutta 12-16 kerrosta. Esityksen tiivistelmässä puhutaan "noin 16-kerroksisesta toimistotalosta". Rakennukseen sijoittuisi noin 600 työntekijää.

Tontin vieressä on alkamassa Jätkäsaaren vanhan sillan peruskorjaus- ja parannushanke. Se joutuu nyt ottamaan huomioon Supercellin pääkonttorin laajennuksen edellyttämän tulevan kaavamuutoksen.

https://paatokset.hel.fi/fi/asia/hel-20 ... d23ef84b70

Kuva

Kuva
wab, Kjk, TurskaT ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä tunppi
#106994
Vuonna 2022 tuohon piti olla tulossa vielä kaksi hotellia / pidemmän asumisen kohdetta joista molemmat Marriot -ketjuun sidoksissa "Moxy Hotel on hollantilaisen Vastint Hospitality B.V. -yrityksen lifestylehotelli, joka toteutetaan yhteistyössä Ikean kanssa. Vastint on osa maailman suurinta, yhdysvaltalaista Marriot International -hotelliyhtiötä. Moxy on ensimmäinen brändin hotelli Suomessa, 7-8-kerroksiseen hotelliin tulee 94 huonetta.

Korttelin Länsisatamankadun puolelle rakentuva Residence Inn -huoneistohotelli kuuluu myös Marriot -yhtiöön. Hotellin ”extended stay” eli ”pidempään viipymisen" konseptiin kuuluu, että varustelua on tavallisia hotellihuoneita enemmän, kuten pienet keittiöt. Huoneita tulee suunnitelmien mukaan 124."

Tuon tontin Lämsisataman kadun puolelle piti tulla myös toimistoja mutta siitä hankkeesta ei ole tainnut kuulua enää mitään.
tekijänä Kjk
#106995
tunppi kirjoitti: 12.05.24 00:19 Vuonna 2022 tuohon piti olla tulossa vielä kaksi hotellia / pidemmän asumisen kohdetta joista molemmat Marriot -ketjuun sidoksissa "Moxy Hotel on hollantilaisen Vastint Hospitality B.V. -yrityksen lifestylehotelli, joka toteutetaan yhteistyössä Ikean kanssa. Vastint on osa maailman suurinta, yhdysvaltalaista Marriot International -hotelliyhtiötä. Moxy on ensimmäinen brändin hotelli Suomessa, 7-8-kerroksiseen hotelliin tulee 94 huonetta.

Korttelin Länsisatamankadun puolelle rakentuva Residence Inn -huoneistohotelli kuuluu myös Marriot -yhtiöön. Hotellin ”extended stay” eli ”pidempään viipymisen" konseptiin kuuluu, että varustelua on tavallisia hotellihuoneita enemmän, kuten pienet keittiöt. Huoneita tulee suunnitelmien mukaan 124."

Tuon tontin Lämsisataman kadun puolelle piti tulla myös toimistoja mutta siitä hankkeesta ei ole tainnut kuulua enää mitään.
Toimisto sai juuri jatkoaikaa.

Varauksen jatkaminen Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Sophialle toimitilahankkeen suunnittelua varten (Jätkäsaari, tontti 20026/12)

https://paatokset.hel.fi/fi/asia/hel-20 ... ce70ce56d4
tekijänä JTunkki
#106998
Tuosta kaavaotteesta näkyy yksi ysäri-Ruoholahden suurimmista ongelmista eli melkein kaikki sivukadut eivät oikeastaan ole katuja vaan pysäköintialueita. Kaavamuutosprosessissa LPA-alueesta eroon pääseminen on melkoisen työn ja tuskan takana.
veka tykkää tästä
tekijänä random
#106999
Kjk kirjoitti: 09.05.24 13:57 Muuten onkin aika hiljaista. Mahtaakohan alkaa yhtään asuntokohdetta tänä vuonna? :shock:
YIT:n on varmaan pakko aloittaa palvelukorttelin pari taloa tämän vuoden puolella, kun ensi syksynä täytyy yhteisen parkkihallin katto vesieristää. Lisäksi uskoisin että ATT pistää ainakin jonkun HITAS/ARA talon tuolla Melkinlaiturin alueella aluille. Ja voihan se kiertotalouskorttelikin lähteä jos kerran YIT:n kanssa jo jokin esisompimus on. Mutta joo vähiin käy ennen kuin vallan pysähtyy.
Kjk tykkää tästä
tekijänä Kjk
#107005
Srv kaivelee ja palauttaa tuossa "Kotihelmen tontilla" jotain. Mahtaakohan siinä alkaa rakentaminen? Olisi sitten ensimmäinen asuntohanke tänä vuonna. Mitään ilmoitusta en ole kyllä huomannut asiasta.
Avatar
tekijänä veka
#107020
Kävin näppäämässä kuvan Supercellin tornitalolle suunnitellusta tontista. Paikalla on tällä haavaa pikkuinen puistikko, joka tervehtii jalkaisin ja pyörällä saarelle tulevia. Aikuisikään ehtineitä lehtipuita on runsaat kymmenen, kolme penkkiä ja useita kevyen liikenteen kulkuväyliä eri suuntiin. Tämän puistikon menetys on paha rasti, niin keskeisellä paikalla se sijaitsee.

Kartalla näkyvä LPA-alue on käytännössä kadun päässä oleva autojen kääntöpaikka, jonka laidoilla on pysäköintiruutuja. Riippuen rakentamisalueen rajauksesta ainakin osa siitä säilyy. Kartalla pp tarkoittaa jalankululle ja pyöräilylle tarkoitettua katuaukiota. Sen ja puistikon käy kehnommin.

Kuva
Viimeksi muokannut veka, 20.05.24 19:59. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
hmikko tykkää tästä
tekijänä tiiliskivi
#107021
Tässä vielä toinen kuva lahden yli (Anttinen Oiva Arkkitehtien, napattu hesarista), jossa torniosa ei ole yhtä korostuneen näköinen.

Vertailun vuoksi Supercellin nykyisessä toimistossa on 8 kerrosta ja Clarionissa on 16 kerrosta.

Kuva
wab, hmikko tykkää tästä
tekijänä hmikko
#107024
veka kirjoitti: 20.05.24 19:06 Tämän puistikon menetys on paha rasti, niin keskeisellä paikalla se sijaitsee.
No juu. Puistikko liittyy suoraan Ruoholahden kanavaan ja sen ympärillä olevien julkisten ulkotilojen sarjaan. Ensireaktioni on, että jättäisivät tuon rauhaan ja Supecellille hommattakoon isompi talo muualta, jos eivät mahdu nykyiseen. Ymmärrän tietysti, ettei tuon kokoisia tiloja yhtä keskeisellä paikalla ole valittavaksi asti, esitetyissä tiivistyshankkeissakaan.
  • 1
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133