Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#105857
Jary kirjoitti: 10.06.23 22:14 Ai ei mene kaupaksi? No ekana tulee kyllä mieleen 911, tuohan oikein kirkuu sitä :roll:
Tyyriitä asuntoja torneissa on myyty Manhattanilla viimeisten 22 vuoden aikana sen verran, että ostajakunta ei vaikuta olevan kovin huolissaan terrori-iskuista.

250 miljoonaa on sellainen pyyntihinta, ettå se rajoittaa ostajakandidaatteja miljardöörienkin joukossa. Nollakorkojen aika päättyi, ja se taitaa aiheuttaa muutoksia myös asuntonmarkkinoiden äärimmäisessä yläpäässä. Rikkaat käyttivät tuon luokan asumuksia rahan parkkeeraamiseen, kun niistä sai usein suhteessa varmemman tuoton kuin osakkeista tai koroista nollakorkojen aikana. Nyt tilanne lienee muuttumassa sen suhteen. Toki englanninkielisen maailman ökyasuintoihin tuli myös paljon ulkomaista rahaa yksinkertaisesti poliittisen vakauden ja omaisuudensuojan takia. Se tarve on varmaan kasvussa, mutta Venäjä on nyt boikotissa ja Kiinakin kiristänyt otettaan.
Avatar
tekijänä veka
#106020
Hudson Yards -alueen uskomaton, ihmeellinen, monumentaalinen, komea, kallis ja tarpeeton portaikko on jouduttu sulkemaan, ehkä lopullisesti, kerrotaan. Vessel-niminen häkkyrä suunniteltiin alueen näyttäväksi maamerkiksi, joka on olemassa vain itsensä takia: portaat eivät vie minnekään. Kyseessä on siis taideteos. Tähän mennessä portailta on syöksynyt kuolemaan neljä ihmistä. Kolmen ensimmäisen jälkeen paikka suljettiin jo 2021, mutta avattiin sitten taas. Ei kauan kestänyt, kun neljäs päätti luopua paikastaan tässä maailmassa. Mitähän 45 metriä korkealla ja 200 miljoonaa maksaneella hullutuksella voisi tehdä? Jääkö paikalle muistuttamaan elämästä vieraantuneiden raharuhtinaiden käsittämättömästä sokeudesta, vai puretaanko?

https://www.hudsonyardsnewyork.com/discover/vessel

https://www.dezeen.com/2023/08/03/vesse ... ic%20space

Kuva
Avatar
tekijänä huopa
#106109
Sillai harmi, että ei noita itsemurhia varmaan vähennetä mitenkään sulkemalla tuollaisia paikkoja mistä niitä voi tehdä. Eiffel tornista on tehty satoja itsemurhia, eikä sitä ole suljettu. Todella kiehtovan näköinen portaikkaviritys kyllä, pääsisipä joskus senkin kokemaan..
veka kirjoitti: 08.08.23 12:07 Hudson Yards -alueen uskomaton, ihmeellinen, monumentaalinen, komea, kallis ja tarpeeton portaikko on jouduttu sulkemaan, ehkä lopullisesti, kerrotaan. Vessel-niminen häkkyrä suunniteltiin alueen näyttäväksi maamerkiksi, joka on olemassa vain itsensä takia: portaat eivät vie minnekään. Kyseessä on siis taideteos. Tähän mennessä portailta on syöksynyt kuolemaan neljä ihmistä. Kolmen ensimmäisen jälkeen paikka suljettiin jo 2021, mutta avattiin sitten taas. Ei kauan kestänyt, kun neljäs päätti luopua paikastaan tässä maailmassa. Mitähän 45 metriä korkealla ja 200 miljoonaa maksaneella hullutuksella voisi tehdä? Jääkö paikalle muistuttamaan elämästä vieraantuneiden raharuhtinaiden käsittämättömästä sokeudesta, vai puretaanko?

https://www.hudsonyardsnewyork.com/discover/vessel

https://www.dezeen.com/2023/08/03/vesse ... ic%20space

Kuva
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#106113
^Jos pitää yhtään tällaisesta tyylistä, suosittelen myös muita Thomas Heatherwickin töitä. Hyvin usein vastaavia epäkäytännöllisen viehättäviä rakenteita, mutta on mukana myös esimerkiksi Lontoon Coal Drops Yards, joka sujuvasti käyttää uudelleen entisiä King's Crossin ratapihan hallirakenteita (vähän kuin entisiä makasiineja Helsingissä).

Vesselin suhteen yksi ratkaisu olisi suunnitella jonkinlainen elegantti verkkosysteemi puoleenvälin portaikkoa. Veisi osan viehätyksestä, mutta saattaisi silti olla brändin kannalta kestävin ratkaisu rakennuttaja Related Companies Ltd:lle.
Avatar
tekijänä veka
#106879
Tanskan suuri poika kumppaneineen (BIG) on saanut hyppysiinsä todellisen megaluokan suunnitteluhankkeen Manhattanin itälaidalla: neljän pilvenpiiirtäjän (kokoluokka 150-200m) kortteli East Riverin rannalla. Kaksi torneista on asuintaloja ja kahteen on tulossa hotelli. Alueen omistava Soloviev Group hakee paikalle myös New Yorkin kasinoa, ja mahtuu sinne myös iso puisto. Tällä haavaa kolmen katuvälin mittainen alue (Freedom Plaza) on joutomaana ja tilapäisessä puistokäytössä.

Paikka on kiinnostava ja haastava: yhden katuvälin päässä naapurikorttelissa sijaitsee YK:n päämaja, jonka toivotaan säilyttävän asemansa itärannan tärkeimpänä rakennuksena. Vähän kauempana rannasta tällä kohdalla sijaitsee lisäksi maailman kaunein pilvenpiirtäjä - Chrysler Building - jonka tulisi näkyä joelle.

Saaren toisella laidalla Hudson Yardsin alueella BIGin yli 300-metrinen erittäin tyylikäs ja palkittu pilvenpiirtäjä "The Spiral" aka 66 Hudson Boulevard valmistui sopivasti viime vuoden lopulla.

https://freedomplaza.nyc/

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
wab, apollonkatu tykkää tästä
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7