Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä veka
#106032
Valioliigan käynnistymistä sopii juhlistaa tuoreella uutisella liigamestari Man Cityn Etihad-stadionin uudesta "Pohjoiskaarteesta" eli päätykatsomosta. Runsaat 5000 katsomopaikkaa lisää. Pytinkiin tulee myös 400 vuodepaikan hotelli, museo, katettu laaja 3000 paikan fanialue anniskelutiloineen yms. Siis Panem et circenses - leipää ja sirkushuveja - antiikin Rooman tyyliin. Ison maailman meininkiä siellä. Paikkaan sopinee myös toinen vanhan Rooman viisaus: Non olet pecunia - raha ei haise. Arabirahallahan tuotakin paikkaa ja maailman parasta joukkuetta nykyään pyöritetään. Valioliigan avausottelu Burnley - Man City myöhemmin tänään.

https://populous.com/populous-collabora ... ad-stadium

Kuva

Kuva
hmikko, Iggy.P, Tähtitorni tykkää tästä
tekijänä jusa-masa
#106737
Tällä hetkellä on näkyvissä, että Suomessa uusitaan stadioneita hyvällä vauhdilla ja fiksussa kokoluokassa.
Eiväthän nämä mitään maailman mittaluokassa ole, mutta parantaa valtavasti Suomen pääsarjatason jalkapallon katsomo ja harjoitus/peli olosuhteita mahdollistaen laajemmat tulonhankintamahdollisuudet.
Hieman geneerisiähän nämä toki on ja suurimmalta osalta ”lähes”kopioita toisistaan enkä yllättyisi samojen suunnittelijoiden olevan taustalla.
Mutta tärkeintähän tässä on, että olosuhteita parannetaan laajasti kaikkialla, jotta voidaan kilpailla tasaisemmin eri lajien kanssa katsojista myös toisten joukkueiden kanssa ettei tuloerot kasvaisi liikaa isojen ja pienien välillä.
Jää positiivisen tekemisen mielikuva ja arvostan erityisesti pienemmissäkin kaupungeissa lähdetään näihin kohtuullisen ennakkoluulottomasti.
veka, rappaaja, James tykkää tästä
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19