Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#106150
Turussa on viime vuosina nähty kiinnostavia arkkitehtikilpailuja. Logomon silta, Turun matkustajaterminaali ja musiikkitalo muun muassa. Tänään on ammuttu lähtölaukaus Historian ja tulevaisuuden museon arkkitehtikilpailun alkamisesta Turun Linnanniemelle! Kilpailu päättyy ensi vuoden tammikuun 16. päivä. Voittaja paljastetaan kesällä.

Osa Linnanniemestä johon museo jatkossa kohoaa.

Kuva
Turku odottaa uudesta museosta maamerkkiä Linnanniemen alueelle

Arkkitehtuurikilpailu korostaa museon rakennustaiteellista ulkonäköä, käyttötarkoitukseen soveltuvia sisätiloja ja ekologisuutta.

Kuva
Museosta on tarkoitus muodostua kehittyvän Turun Linnanniemen alueen ensimmäisiä uudisrakennuksia. Arkistokuva. Kuva: Samuli Holopainen / Yle.

HANNU VÄHÄMÄKI
14:45

Turku odottaa sataman läheisyyteen suunnitellun historian ja tulevaisuuden museon arkkitehtuurikilpailun houkuttelevan mukaan runsaasti kansainvälisiä toimijoita.

Kilpailuaika alkoi maanantaina 4. syyskuuta ja jatkuu 16. tammikuuta asti. Lopputulos on selvillä ensi kesänä.

Kaupunki luonnehtii tiedotteessaan sijoituspaikkaa Turun linnan naapurissa ja Aurajoen kulttuurimaisemassa vaativaksi. Museosta on tarkoitus muodostua kehittyvän Linnanniemen alueen ensimmäisiä uudisrakennuksia ja uusi maamerkki alueelle.

Kilpailuohjelma korostaa tulevan museon korkealaatuista arkkitehtuuria, käyttötarkoitukseen soveltuvia sisätiloja ja ekologisuutta.

Kilpailun voittajalle on luvassa 70 000 euron palkinto. Kolme parasta ehdotusta palkitaan, minkä lisäksi tuomaristo voi lunastaa enintään kolme ehdotusta.

Kilpailun tuomaristo koostuu kaupungin asiantuntijoista ja luottamushenkilöistä sekä Suomen arkkitehtiliitto SAFA ry:n nimittämistä asiantuntijajäsenistä.

Museon suunnittelu jatkuu kilpailun voittaneen ehdotuksen pohjalta. Rakentamisen on tarkoitus alkaa vuoden 2027 aikana ja valmista olisi vuonna 2029. Museo avautuisi yleisölle vuonna 2030.
Ylen uutinen asiasta tänään.
https://yle.fi/a/74-20048412?fbclid=IwA ... 3r1enR7aos


Turun Linnanniemen ideakilpailun voittaja noin kolme vuotta sitten.
https://yle.fi/a/74-20048412?fbclid=IwA ... 3r1enR7aos
TurkuCubed, Tlahti, hmikko ja 4 muuta tykkää tästä