Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä hylje
#105741
Pyöröovi kirjoitti: 12.05.23 11:38 Kiinnostava nähdä, kuinka asuntorakentamista muiden takapihalle perustellaan YIMBY-asenteen kautta. Helsinkiläisenä pidän lähiömäisen kaupunkirakenteen ja tiiviin kantakaupungin vastakkainasettelua jotenkin turhana, koska monipuolinen kaupunkirakenne on suuri voimavara, josta kannattaa myös pitää kiinni. Esimerkiksi korkea tornitalorakentaminen Salmisaaressa toimisi jännittävänä vaihteluna verrattuna Lauttasaaren väljempään rakenteeseen ja Ruoholahden-Jätkäsaaren korttelimaiseen rakenteeseen. Valitettavasti kaupunki vaikuttaa nykyisellään haluavan kehittää alueita kovin yksipuolisesti Jätkäsaaren ja Kalasataman mallin mukaisesti, vaikka myös muunlaisia vaihtoehtoja löytyisi.
Helsingin seudulta ei metsälähiöt lopu vaikka kymmenen niistä rakennettaisiin kokonaisuudessaan täysiveriseksi umpikorttelikaupungiksi. Olet oikeassa, että vastakkainasettelu on turhaa. Mutta vastakkainasettelu tulee lähiöistä, joista jostain syystä halutaan musertaa ja sortaa kaupunkilaisia. Helsinkiin tarvitaan paljon uutta kävelykeskustaa, jossa ihan tavalliset helsinkiläiset voivat kohtuuhinnalla asua. Tämä ei ole asia jota pitäisi vältellä ja hidastaa, vaan tehdä nopeasti ja tehokkaasti.

Lauttasaaressa ei tarvitse olla väljää missään kohtaa. Älä huolestu, kyllä sitä väljää on seutu täynnä silti. Väljääkin rakennetaan koko ajan lisää seudun reunamilla, paljon enemmän kuin tiivistä keskustan jatkoksi. Yksipuolisuus on siis toisin päin kuin väität.

PS. Olen helsinkiläinen ja Lauttasaari on Helsingissä, joten puhun omasta takapihastani. YIMBY!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7