Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Krio
#100755
Eikö se Kumpulan siirtolapuutarha ole melkoisella savimaalla, että vaadittaisiin järkyttävät paalutukset sinne ja siksi sitä ei ole rakennettu? Tai siis alue Kumpulan niityt Sofianlehdosta Arabiaan asti?
Tekijänä hmikko
#100764
Kaikki asuinrakentamiseen otettavat alueet Helsingissä ovat tavalla tai toisella hankalia. Siirtolapuutarhoja ei ole rakennettu sen takia että ne ovat siirtolapuutarhoja. Arabianranta rakennettiin käsittääkseni ihan kannattavasti, vaikka maapohja on hankalimmasta päästä.
Avatar
Tekijänä veka
#100847
Ratakadulla sijaitsevan ja saneerattavan ns. Insinööritalon asunnot varattiin Ilta-Sanomien (ja Taloussanomien) mukaan parissa tunnissa. Sijainti Punavuoren, Ullanlinnan ja Kaartinkaupungin rajamailla on tietysti mitä parhain, mutta jos talon suunnittelija olisi joku B. Aalto, tuskin näitä olisi viety käsistä tätä vauhtia.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006632753.html
Tekijänä Xerdoz
#100848
Olisi pitänyt purkaa koko roska ja rakentaa, mitä oli aiemmin sen paikalla.
Vaikka ei ole aavistustakaan, minkälainen rakennus on purettu tuon tieltä, voin sanoa, että varmasti 10000000000000000000000 kertaa parempi, kuin tuo mörskä. Ainakin jos katsoo, minkälaisia rakennuksia on vieressä.
Avatar
Tekijänä veka
#100853
Ratakatu 9 näkyy hevosrattaiden takana.

Hyllystäni löytyvä hieno kirja "Helsingin suurpommitukset helmikuussa 1944" (WSOY 2004) siteeraa Jukka L. Mäkelän teosta "Helsinki liekeissä" (WSOY 1967): Kyseessä oli yksi kaikkien aikojen suurimmista pommikeskittymistä. Se jyrähti Ratakadulle. Talo n:o 9:n edessä kadulla räjähti arviolta 250 kg:n miinapommi, talon nurkalla täysosumana ilmeisesti 500 kg:n pommi ja piharakennuksen sivustalla ainakin 1000 kg:n miinapommi..." Suuren ja mahtavan itänaapurin terveisten jäljiltä tonttia ei enää rakennettu ennen A. Aallon aikaa.

Yritin löytää tietoja, oliko tontilla puutalon jälkeen jotain muuta, isompi talo tai korotusosa tuossa matalassa, mutta tietoa en löytänyt. Pommituskirjan kuvassa Ratakatu 7, 11, 13 ja 15 olivat jo nykyisissä mitoissaan korkeita kivitaloja, jotka vauroituivat koulun lailla pahasti mutta korjattiin. Ratakatu 9:n tontilla näkyy kuvassa vain iso kasa kiviaineksia ja puutavaraa.

kuva: Finna, Helsingin kaupunginmuseo - Signe Brander 1907Kuva
Viimeksi muokannut veka, 14.09.20 14:42. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Tekijänä Pyöröovi
#100855
Joo, itse yritin kanssa etsiä vanhaa kuvaa ennen pommituksia, mutta yllä oleva tuli lähinnä vastaan. Kehnosti tuo toisaalta kuvastaa 40-luvun Ratakatua, jossa jo kulki autoja ym.

Ihan offina, Helsingin katukuva paranisi huikeasti, jos valaisimien ulkonäköön panostettaisiin yhtä paljon kuin sata vuotta sitten.
Avatar
Tekijänä arkkinikkari
#100859
Vuoden 1943 ilmakuvassa joka löytyy kaupungin karttapalvelussa näyttäisi edelleen olevan selvästi naapureita matalampi rakennus, samoin naapuritalon julkisivupiirustuksessa vuodelta 1925, eli vähän veikkaan että tuota puutaloa ei ennätetty purkaa ennen sotaa
veka peukuttivat tätä
Tekijänä hmikko
#100860
STT: Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala Savonkadun ympäristöön esitetään uutta toimitilaa ja asuntoja

NCC Property Development Oy on hakenut Helsingin kaupungilta kehittämisvarausta Savonkadun alueelle toimitila- ja asuntoalueen suunnittelua varten. Alppilan pohjoisosaan halutaan rakentaa hiilineutraali kaupunginosa, jossa Savonkatu on keskustamainen katutila. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 15. syyskuuta 2020.

Kuva
Viimeksi muokannut hmikko, 15.09.20 16:54. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tekijänä hmikko
#100889
HS: Tänne rakennetaan Suomen asuntomarkkinoiden kalleinta asuntoa – Suomen kirjallisuushistorian vaiheet nähneestä talosta on jäljellä vain luuranko

Kyseessä siis Bulevardi 14, jossa oli pitkään WSOY:n pääkonttori. StreetView.

Jutussa Kaupunkisuunniteluviraston edustaja mainitsee, että kiinteistökehittelijöiden viimeaikojen hinku muuttaa Helsingin keskustan toimistoja (takaisin) asunnoiksi on laantunut, kun toimistojen vuokrat ovat nousseet. Itselläni on vähän semmoinen hytinä, että puheet keskustan kuolemasta ovat liioiteltuja. Jutun mukaan toimistotilojen vuokrat ja täyttöasteet ovat edelleen korkeimpia kaupungissa. Kivijalkakauppojen osalta tuntuu vaan olevat jonkunlainen kohtaanto-ongelma. Vuokrataso liian kova suhteessa verkkokaupan takia muuttuneeseen ostoskäyttäytymiseen.
veka peukuttivat tätä
  • 1
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177