Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Pitäisikö sinun mielestä Turun kaupunkiin rakennuttaa Toriparkki?

Kyllä
45
40%
Ei
47
42%
En osaa sanoa
21
19%
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#100752
Kantti kirjoitti: 30.08.20 19:26Josko tämän ajosillan paalutusta voisi hyödyntää tulevan raitsikan (toivottavasti tulevan) radan tukemiseen?
Julkisten hankintojen Hilma-sivustolta löytyy Turun kaupungin julkaisema kilpailutus Kauppiaskadun painumattomaksi tekemiseksi. ''Kaupungin hankintatarve koostuu tavoitteesta varmistaa Kauppiaskadun soveltuminen tulevaisuuden liikennekäyttöön (raitiotie) sekä varautumisesta nyt toteutettavan tekniikkakanaalin rakenteessa kaupungin käyttöön tuleviin tilavarauksiin.''
Kun välittömästi kadun alle tulee liiketiloja, täytyy rakenteet tietysti tehdä jo nyt ratikan painon kestäviksi. Muuten saisi olla kaivamassa toriparkin perustuksiin asti kuoppaa, kun (jos) ratikkaa aletaan tekemään.
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/p ... 41/details

Edit: Toinen pieni uutinen toriparkista oli tänään tuo 20 sähköauton latauspaikan varmistuminen. Lisäksi tehdään valmius on 36 lisäpaikkaan, mutta tätäkin mahdollista tulevaisuudessa lisätä. Paikkoja tulee parkin molempiin kerroksiin.
https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5 ... +alkuun+20
jfo, Kantti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#100788
Toriparkista tulee kaksi kulkuväylää Wiklundille – korttelin uudistuksiin on uponnut jo 33 miljoonaa euroa

Kuva

Turun Osuuskauppa jatkaa isoja satsauksia Turun keskustan Wiklund-kortteliin. Ensi vuoden aikana TOK laajentaa korttelin pohjakerroksessa sijaitsevaa S-marketia 1 400 neliömetrillä. Laajennus on varsin suuri, sillä nykyinen S-market on kooltaan noin 2 500 neliömetriä. Laajennukseen lukeutuvat myös kaupan taustatilat ja yhdyskäytävät toriparkkiin.

Pohjakerroksessa maan alla sijaitseva S-market laajenee Kauppatorin suuntaan. Laajennuksen suunnittelu alkaa lähipäivinä, ja tavoitteena on saada uudistus valmiiksi ensi vuoden aikana.

– Uudistuksen aikataulut riippuvat torin kannen valmistumisesta. Lisäksi meillä on muitakin isoja hankkeita, ja joitain täytyy priorisoida, toimitusjohtaja Antti Heikkinen sanoo.

Wiklund-korttelista TOK avaa kaksi yhdyskäytävää toriparkkiin. Yksi käytävistä kulkee suoraan parkkihallista S-marketiin ja toinen johtaa Wiklundin näköalahissille Coffee Housen kulmaukseen. Hissi toimii kulkuna hotelliin ja yläkerrosten ravintoloihin.

Yhdyskäytävät Wiklundilta toriparkkiin maksaa Turun Osuuskauppa.

– Tarkempi aikataulu kulkuyhteyksien avaamisesta selviää torin kannen suunnitelmien tarkentuessa, Heikkinen sanoo.

Tällä hetkellä toriparkin arvioidaan valmistuvan vuoden loppuun mennessä. Kauppatorin uudistukset on määrä toteuttaa vaiheittain ensi vuoden aikana.

https://www.ts.fi/uutiset/talous/506001 ... onaa+euroa
Avatar
Tekijänä Kantti
#100900
Kännykuva Toriparkin tulevasta sisäänajo/poistumisluiskasta Yliopistonkadulla tältä päivältä. Anturoita valettu tällä viikolla.

Kuva
Avatar
Tekijänä VPH
#100902
Varmaan omissa silmissä vain heittää mittasuhteet, mutta aika kapea ajoluiska tulossa, jos noiden anturavalun päällä törröttävien harjateräksien kohdalle tulee seinät.
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#100967
Kuvat perjantailta. Paviljongit edistyvät ja kohta alkaa parkin katto olla valmis. Ortodoksikirkon taustalla muuten näkyy ns. Salaman talo julkisivurempassa.

KuvaDSC09335 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09336 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09343 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09352 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09354 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09358 by TurkuCubed, on Flickr
hmikko, Tlahti, huopa peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#100974
Wikken kattoraflan ikkunasta näki mainiosti myös Eerikinkadun reunan rakenteilla olevan paviljonkirakennuksen kehitysasteen. Oliko se nyt niin, että piti ensi vapuksi aueta?

Kuva
hmikko, Tlahti, veka ja 1 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#101023
Nopeasti ohimennessä otettu kännykuva toriparkkityömaasta vaihteeksi Aurakadun puolelta. Vasemmassa reunassa Aurakadun puoleinen paviljonkirakennus tulossa. Torin toisella puolella Wikken kattoterassi josta useat kuvat on aikaisemmin tullut otettua ja oikeassa reunassa teltan alla Eerikinkadun paviljonki työn alla.

Kuva
Tlahti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#101034
Ennen toriparkkimontun kaivamista ja sen aikanakin, somessa kävi kova pölinä torin ympärillä olevien talojen keikahtamisesta torimonttuun. Totta on että merkittävää silmin nähtävää painumista oli erityisesti Eerikinkadulla, Börsin ja Vanun talon jalkakäytävillä. Tämän vuoksi Eerikinkadun reunalle tehtiin montun puolelle vahvistuksia tukiin. Painumista on torin toisellakin reunalla jossa on tapahtunut selvää hidasta valumista rakentamisen aikana. Yliopistonkadun puoli vastapäätä Eerikinkatua on noin parisen metriä ylempänä. MIhin maamassat ovat menneet? Toriparkkimonttuun eivät tietääksenii ainakaan? Yliopistonkadun ja Kauppiaskadun kulman pikkuaukion luonnonkivilaatat repeilevät saumoistaan ja ovat vähitellen menossa enemmän tai vähämmän vinksin vonksin. Olisi mielenkiintoista tietää kuka kustantaa luonnonkivilaattojen uudelleen asennuksen? Paitsi, jos Liedon Säästöpankin kaavailema projekti ortodoksikirkon molemmin puolin Yliopistonkadun reunaan rakennettavista rakennuksilsta toteutuu.

Kuva
veka, hmikko peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#101067
Aurakadun puoleisen paviljongin katon teräsrakenteita asenneltiin tänään. Takana Eerikinkadun reunan paviljonki pressujen alla rakenteilla.

Kuva
hmikko peukuttivat tätä
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20