Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä Kantti
#100411
Facebookissa eräissä Turku aiheisissa ryhmissä dronekuvia postaavalta Veijo Lindgren‎iltä ilmestyi pari näyttävää dronekuvaa Börsin tämän hetkisestä positiosta.

Kuva

Kuva
hmikko, 16valve peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#100523
Affärscentrumin mainokset alkavat jälleen peittyä päivänvalolta. Börs tullaan myös liittämään maan alta toriparkkiin.
Börsin laajennuksen runko pystyyn – urakasta valmis vajaa kolmasosa

Kuva

Turun keskustassa sijaitsevan hotelli Hamburger Börsin laajennuksen eli Forumin kauppapihan puoleisen rakennuksen runko on noussut pystyyn niin, että harjakorkeus saavutettiin viime viikolla. Uutta Hamburger Börsiä rakennuttavan Lähitapiolan projektipäällikön Jussi Roineen mukaan harjannostajaisia saadaan odotella kuitenkin vielä syksyyn.

– Nykytapa on on se, että harjannostajaiset pidetään sitten, kun talossa on vesikatto, kun ennen ne pidettiin silloin, kun kurkihirsi on nostettu ja harja saavutettu.

--

Roineen mukaan koronaa pelättiin varsinkin siksi, että elementtikylpyhuoneet tulevat korona-alttiista Italiasta. Kylpylähuoneita on tilattu kaikkiaan 238. Hotelliin tulee kaikkiaan 272 huonetta. Sviittien ja erikoishuoneiden kylpyhuoneet tehdään paikan päällä.

Roineen mukaan jäljelle jäävään, 1885 rakennettuun vanhaan Börsiin ei ole tehty vielä paljon mitään.

– Se on seuraava eteen tuleva asia työmaalla. Rakennuslupa on vireillä. Sehän on suojeltu rakennus, mutta siinä kunnostetaan ikkunat ja julkisivut sekä uusitaan talotekniikkaa.

Vanhan Börsin kakkoskerroksen tulee juhlatilaa, joka korvaa entisen aamiaistilan. Kolmanteen kerrokseen tehdään kokoustilaa.

--

Sisäänkäynti Toriparkistakin on jo periaatteessa sovittu, vaikka varsinainen sopimus toriparkkiyhtiön kanssa on vielä allekirjoituksia vaille.

– Me liitymme Toriparkkiin Forumin Affärscentrumin rakennuksen ja hotellin välistä niin, että sisäänkäynnistä tulee yhteinen, Roine kertoo.

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/5 ... +kolmasosa
Kantti, hmikko, huopa peukuttivat tätä