Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#97389
Tande kirjoitti: 24.03.19 01:01 Kanada on lisäksi maantieteellisen sijaintinsa, kielensä ja talouselämänsä kannalt tilanteessa, että pystyy periaatteessa kuorimaan kermat päältä (mitä ei toki yksinomaan tee) mitä tulee maahanmuuttoon. Halukkaita, koulutettuja ja työhaluisia on käytännössä rajaton määrä. Ikävähköä ilmastoa ja muutamia "1st world problem"ita lukuunottamatta ei ihme. Uskomaton maa joka tavalla.
No joo, iso osa Kanadan maahanmuutosta on toki joko työperäistä tai sitten miljonäärejä, mutta valitettavasti hyödyllinen idiootti Trudeau on tuonut maahan myös runsain mitoin painolastia ja etelärajalla lienevät ovet edelleenkin sepposen selällään porukan vain lampsia maahan...

Kyllä näiden lukemien keskellä alkaa miettiä itse kukin koko homman järkevyyttä ja josko olisi syytä ottaa hengähdystauko viime vuosien kaiken kasvun sulattamiseksi ja antaa esimerkiksi infrastruktuurin ottaa hieman nykytarvetta kiinni.
#97396
Eikö Trudeaun ottamista pakolaisista voi olla mitenkään ylpeä? Kanada voisi toimia täydellisen itsekkäästi, mutta on päätynyt auttamaan heikompia ongelmissaan. Tunnut puhuvan pakolaisista painolastina kuin he rasittaisivat Kanadaa tarkoituksenmukaisesti. Ja siis tähän keskusteluun on hankala tuoda pohdintaa "elintasopakolaisista", kun Kanada kerran ottaa hakijoita vastaan suoraan leireiltä hyvin huonoista oloista. Kyllä Kanadan miljonääreiltä luulisi liikenevän rahaa heidän hyvinvoinnin kohentamiseen.
MindW, veka peukuttivat tätä
#97403
Ylipäätään Kanadan maahanmuuttolukemat ovat aivan poskettomia.

Eikä käy sääliksi nuorta kantaväestön kanadalaista, joka saa maksaa maahanmuuton kulut veroistaan, tähtitieteelliset asuntojen hinnat ja korkeat yleiset elinkustannukset. Ehkä hänkin on ennen pitkää hyötyjien joukossa.
#97407
hylje kirjoitti: 25.03.19 19:53
Eikä käy sääliksi nuorta kantaväestön kanadalaista, joka saa maksaa maahanmuuton kulut veroistaan, tähtitieteelliset asuntojen hinnat ja korkeat yleiset elinkustannukset. Ehkä hänkin on ennen pitkää hyötyjien joukossa.
Kehen viittaat tässä tapauksessa sitten kanadalaisena? Siis epäilen vaikkapa Klazun olevan kyllä nettomaksaja ja hyödyntävän paikallista yhteiskuntaa ja elinkeinoelämää, kuten lukemattomien muiden ensimmäisen, toisen ja kolmannen polven maahanmuutajien. Suomessa "mamut" nähdään vähän automaattisesti negatiivisena voimavarana ja avuttomina rahareikinä, joita yhteiskunnan onkin syytä paapoa. Luonnolliseti USA:n ja Kanadan maahanmuutohistoria viimeisen puolen vuosisadan ajalta eroaa täysin eurooppalaisesta ja tunnetusti Kanadaan on nimenomaan lähdetty töihin ja menestymään elämässä.

Itse olen käynyt Kanadassa ainoastaan turistina, eikä läheiseen kaveripiiriin (valitettavasti) kuulu paljoa kanukkeja, mutta ymmärtäneekseni "kanadalainen kantaväestö" enenevissä määrin ei tarkoita pelkästään "Brian McIlroyta" ja "Louise Gagnonia", vaan myös muualta maailmasta sukujuurensa ammentavia. Erityisesti itä- ja kaakkoisaasialaisten kanadalaisten (siis jotka ovat identiteetiltään elintavoiltaan täysin kanadalaisia) osuus väestöstä on viimeisen puolen vuosisadan aikana kasvanut merkittävästi. Olen usein Talossakin tuonut ilmi turhautumiseni suomalaisten nihkeään ja melkein rasistiseen suhtautumisen aasialaisiin, mutta Kanadan menestystarina on erinomainen osoitus, että maahanmuuttajien täydellinen integroituminen länsimaalaiseen yhteiskuntaan on mahdollista.
#98119
Luulin suomalaisia peltipoliiseja karmiviksi, mutta tuohan on kuin suoraan Kubrickin Avaruusseikkailusta.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16