Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Chae-chu
#40601
Tuo Hertsikan keskuksen torni on ollu paperilla jo tosi pitkään, mutta on antanut odottaa itseään, sillä tuon aseman alueen remppa alkaa varmaankin vasta kun HKL rupeaa remontoimaan tuota metristä. Muistaakseni Herttoniemeä ennen jonossa on Siilitie. Nuo tornitalot tuossa Megahertsin vieressä ovat kuitenkin uudempaa suunnitelmaa, samoin kuin tuo kauppasilta Itäväylän yli. Tuossa alueella tullaan muutenkin tulevaisuudessa jylläämään kun Linnanrakentajantie yhdistetään Itäväylään tunnelilla nykyisen liittymäratkaisun riittämättömyyden takia.

edit: Löysinkin suunnitelmat kartalla-palvelusta yhden havainnekuvan tuosta alueesta:http://www.hel2.fi/ksv/liitteet/2009_ka ... ovitus.pdf, kyseessä taitaa olla kuitenkin hieman vanhentunut kuva. Samalta sivulta löytyy myös vanha viitesuunnitelma tuosta Itäväylän pohjoispuolesta: http://www.hel2.fi/ksv/liitteet/2009_ka ... itelma.pdf

edit2: Tuo yksi viisikerroksinen rakennus metroasemakompleksin päässä hieman asemasta rupeaa olemaan jo pikkuhiljaa valmis ja siihenhän on tulossa HKL-Metroliikenteen liikenteenohjauskeskus ja valvomo, sekä tauko- ja toimistotiloja HKL:n käyttöön.
Avatar
tekijänä huopa
#84991
Herttoniemessä on tehty taas uutta asemakaavaa, tässä havaintomateriaalia. Tämä tontti:
Kuva

ja uusi kaava:
Kuva

josta vielä joku havainnekuva:
Kuva

Eli 4-5 korttelin alueelle tulossa peräti 4x12F, 2x14F ja 2x16F. Melkoinen kasa jonkin sortin torneja. Kuva lienee massoittelu tms, keskustelu käy kuumana naamakirjan LKH ryhmässä, joten tuo kaava voi tuosta vielä vähän muuttuakkin. Joka tapauksessa hyvin monta pientä tornia tulossa Herttoniemeen lähivuosina. Havainnekuvassa näkyy takana myös hertsikan korttelin tornitalo(t) (19F + muita).
Avatar
tekijänä MindW
#84996
Keskustelua on myös alakerran puolella, Herttoniemi-ketjussa.
Avatar
tekijänä Krio
#94181
Ammattikoulun vieressä torni on harjassaan ja ulkonäöstä ensimmäiset esimerkit. Havainnekuvataulun mukaan piti olla mustaa ja valkoista, mutta ehkä tornissa on vain kaksi väriä ja muuten yllättävän isossa talossa useampia.

Kuva

Kuva

Kuva