Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä grendy
#39063
Kuva

Kuva

Eiköhän avata tällekin nyt oma thread yläkerran puolelle! Aamulehti on laskenut(?) että kerroksia olisi 19-20, mutta ihan niin paljoa ei kyllä itse saa laskettua vaikka kuinka yrittäisi. Mutta kaavaahan ei ole vielä olemassakaan eli sen perusteella voi julistaa vasta todellisen korkeuden. Mutta niinkun jutussa todetaankin, "Kannen suunnittelu on avannut mahdollisuuksia korkeampaan rakentamiseen keskustassa"! Kyllä ihmismieli toimii tyhmästi kun tarvitaan se yksi korkea ja sitten voidaan seurata perässä... mutta sen ensimmäisenkin korkean saaminen onkin juuri se vaikea juttu.
tekijänä ktpama
#39065
Mun puolesta tuon voisi rakentaa sellaisenaan samantien. :)

Mutta eiköhän se tosta kuitenkin jotenkin latistu, kun pääsevät räknäämään kustannuksia.
Avatar
tekijänä henkka
#39071
grendy kirjoitti:Mutta niinkun jutussa todetaankin, "Kannen suunnittelu on avannut mahdollisuuksia korkeampaan rakentamiseen keskustassa"! Kyllä ihmismieli toimii tyhmästi kun tarvitaan se yksi korkea ja sitten voidaan seurata perässä... mutta sen ensimmäisenkin korkean saaminen onkin juuri se vaikea juttu.
Mutta jos se ensimmäinen olisi saatu jo silloin 50- tai 60-luvulla?

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Pi ... skuva.html
Avatar
tekijänä Kantti
#39072
Ton renderöinnin perusteella talosta tulee erittäin hieno kaikkine yksityiskohtineen ja silmään osuvine efekteineen. Korkean osan edustalla oleva tasanne ja siihen liittyvä pavilijonkimainen - olettaisin liiketila - näyttää viehättävältä sisääntulolta rakennukseen. Matalan osan ylimmäisen kerroksen kulmahuoneiston ikkunan erillinen vaalea kehystys. Väritykseltään koivun mieleen tuova alapintojen sävy yhdistettynä rakennuksen sinisaven harmaaseen yleisväriin. Kompleksin asemointi, ainakin tämän kulman osalta, vähän poiktittain tontilla jne. Rinnetontin mahdollisuudet on hyödynnetty tuossa hyvin. Näyttää siistiltä!
Toivottavasti toteutus noudattaa havainnekuvaa uskollisesti...
Avatar
tekijänä RV
#39087
Klazu kirjoitti:Mitä ihmettä Tampereella on tapahtunut viimeisen kahden vuoden sisään, kun tornitaloa pukkaa ja ratikkakin etenee? :)
Ja vieläpä ihan keskustaan! Ilves, tämä 20-kerroksinen, Sokos ja kansi plus Näsinneula tulevat antamaan upean skylinen Helsingistä päin!

Tuo renderi tuo ehkä hieman Sellonhuipun mieleen :)
Avatar
tekijänä grendy
#39340
^Luulis että olis jotenkin järkevämpää esitellä arkkitehtitoimiston sivuillakin ehdotusta jokaisesta kuvakulmasta, mutta tuollakin on kolme kuvaa melkein samasta kuvakulmasta kaikki :D.. not good. Mutta ei se huonolta näytä todellakaan renderöintinä ainakaan :)
tekijänä bitterfly
#39343
Todella mageen näköinen rakennus. Kyllä manselaisia hellitään.
Avatar
tekijänä grendy
#40630
YLE Tampere kirjoitti: Rastin korttelin nousu piirtyy kaavaan

Tampereen keskustan ja Tammelan rajamailla sijaitsevan Rastin korttelin kehittäminen etenee. Murtokadun ja Itsenäisyydenkadun kulmaan on nousemassa jopa 20-kerroksinen tornitalo ja siihen liittyvä matalampi osa.Tammelan ja keskustan kehittämishankkeet ovat kaupungilla liikahtaneet eteenpäin, ja samalla myös kumpaankin niistä kytkeytyvän Rastin korttelin kaavoitus on voitu aloittaa.

Kaavaluonnoksen toivotaan olevan valmis vuodenvaihteen tienoilla. Rakennuttajana toimiva Skanska Kodit haluaisi päästä tontilla töihin jo ensi vuoden aikana.
Ei mitään uutta ihmeellistä mutta homma etenee, hyvähyvä! :)
tekijänä albertobroccoli
#40636
Hyvä kyllä.

Itse odotan nyt kiimassa sitä hetkeä kun se ensimmäinen highrise PAUKAHTAA siitä härmäläisestä puukatosta läpi ja rikkoo pitkäaikaisen neitsyyden Tampesterissa. Uskon että sen ensimmäisen jälkeen lähtee nämä muut etenemään yllättävänkin nopeasti.

Odotamme. Toivomme.
:smt028
tekijänä salos
#43588
grendy kirjoitti:Aivan tuossa keltaisen viivan oikeassa alakulmassa on nykyinen Rastin talo jonka tilallehan on suunniteltu ~20-kerroksista rakennusta (Rasti-threadissa luki "Kaavaluonnoksen toivotaan olevan valmis vuodenvaihteen tienoilla. Rakennuttajana toimiva Skanska Kodit haluaisi päästä tontilla töihin jo ensi vuoden aikana." eli toivotaan että senkin kaava tulee näkyville lähiaikoina!)
K-P kirjoitti:jos jollain tuoretta tietoa vaikka Rastin tilanteesta yms. niin saa kertoa...
Vastataanpa tähän oikeaan ketjuun. Rakentamaan ei missään tapauksessa päästä tämän vuoden aikana. Todennäköistä on, että kaava on hyväksytty vasta vuonna 2013 ja tähän päälle pari vuotta valitusten kanssa. Eli tuskin ennen vuotta 2015 on mitään toivoa kuokan lyömisestä maahan. Sinänsä kuulemani mukaan suunnitelmat ovat kehittynyneet hyvään suuntaan eli korkeampi rakennus olisi 21-23 kerroksinen.
Avatar
tekijänä grendy
#43592
^Ei voi ymmärtää mikä helvetti täällä on näin hidasta?!

Esimerkki Särkänniemen historiasta:

-65 silloinen kaupunginjohtaja kävi Kuopiossa Puijon tornissa ja päätti että Tampereelle rakennetaan vastaava mutta korkeampi ja parempi.
-66 perustettiin Tampereen Särkänniemi Oy
-69 vietettiin Akvaario-Planetaarion avajaisia
-70 vietettiin lasten eläintarhan avajaisia
-71 avautui Näsinneula.
-72 avautui ensimmäinen versio huvipuistosta

Nykyään........... argh
tekijänä albertobroccoli
#43594
grendy kirjoitti:^Ei voi ymmärtää mikä helvetti täällä on näin hidasta?!

Nykyään........... argh
Silloin:

Vihreitä - ei
Naisilla äänivaltaa - ei
Korruptio - okei
Elinvoimainen yhteiskuntarakenne - check
Byrokratia ja yltiöpäinen työturvallisuussuunnittelu - ei

Result:
Profit
RV tykkää tästä
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 27