Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
tekijänä Luukie
#38523
Ei vanhat FB linkit toimi, toivottavasti nyt kuvat taas näkyvät. Nykyäänhän pääsee Naantaliinkin turusta 3:lla eurolla niin voisi käydä kuvapäivityksiä tekemässä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut Luukie, 25.04.14 23:05. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä La_Resistance
#38538
Naantali on edustava kaupunki, mutta voisi kyllä rajoittaa asfaltoinnin suhteen.

Viimeksi kun kaupungissa olin niin häiritsi eritoten tämän hoodin asfaltointi.. varmasti käytännöllistä ja edullista, mutta todella rumaa ja ympäristöön sopimatonta. Näytti ikävältä kun rannasta käveli ylös päin..
Kuva
tekijänä Urbane
#38540
Hienoja kuvia Luukie. :) tekee heti mieli lähteä naantaliin käymään.
tekijänä Luukie
#38543
Kiitos. Eipä ole mitenkään tuttu kaupunki, mutta päätin kameran ottaa mukaan kun kerrankin sain aikaseksi sinne mennä. Hienoja puutaloja oli kylä täynnä ja niistä olisi tehnyt mieli enemmänkin ottaa kuvia.
Avatar
tekijänä tae
#38555
Ei kellään olisi kuvia Naantaliin 2000-luvulla rakennetuista puukerrostaloista?
Avatar
tekijänä Kantti
#38556
taevii kirjoitti:Ei kellään olisi kuvia Naantaliin 2000-luvulla rakennetuista puukerrostaloista?
Mahdatko tarkoittaa Raision asuntomessuille tehtyjä puukerrostaloja, vai onko Naantaliin rakennettu myös niitä? Raisiossa oli asuntomessut jossakin noilla paikkeilla.
tekijänä bitterfly
#38559
Naantali on ehdottomasti Turun seudun helmi ja toivottavasti pysyy sellaisena. Kumpa vain joskus saisimme ratikan sinne tai edes bussitaksat järkevälle tasolle, jotta Naantalin kesäöistä pääsisi nauttimaan veneetönkin. Turulla ja Naantalilla olisi ehdottomasti yhteispelissä kehitettävää.
tekijänä Luukie
#38560
Järjettömän kallis matka Naantalis keskutaan jos vertaa esim. Paattisia. Naantali on kuitenkin iso turisti kohde mitä Turun pitäisi käyttää hyväksi. Naantali ei tuli Turkua vastaan vaan Turun pitää tulla.

Nin ja kun nykyinen nainen asuu Naantalissa niin tulen käymään siellä suht tiheään eli jos haluatte kuvia jostain tietyistä kohteista niin mielelläni menen kuvaamaan niitä.
tekijänä hmikko
#66794
TS kirjoitti:Villeimmän huhun mukaan tuleva asukas olisi Venäjän presidentin Vladimir Putinin entinen vaimo.
:)

Eiks Sale vois majoittaa Ljudmila Putinan yksin tein Kultarantaan, ainakin talvikausiksi.
Avatar
tekijänä Kantti
#66798
Tein menneenä sunnuntaina kierroksen aurinkoisessa Naantalissa.

Kuva

Syytä kuitenkin vahvistaa itseä Merisalissa ennen kierrosta, suklaamunkilla ja kahvilla!
Kuva

Kierrokselle kahvin jälkeen...
Kuva

Kuva

Erik Bryggmanin Axel Haartmanille ja hänen vaimolleen Hedvigille tekemä taiteilijakoti, Casa Haartman. Talo on ollut asumattomana 40 vuotta
Talon alkuperäinen omistajapari, Axel ja Hedvig Haartman, tuntuu olevan yhä läsnä, vaikka Axel nukkui ikiuneen rakkaassa kodissaan vuonna 1969, kaksi vuotta Hedvigin jälkeen. Lapsettoman pariskunnan tahdon mukaisesti se on säilynyt kotina, joskin asumattomana, liki 40 vuotta.
http://www.ts.fi/teemat/sunnuntai/10741 ... +katkoissa
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Naantalin ydinkeskustan kattomeri!
Kuva

Kuva

Uudenpuoleinen vanhainkoti
Kuva

Kuva

Noin 70 -lukulainen elementtirakennus joka on joskus kauniisti profiilipellitetty.
Kuva

Kuva

Talon oikealla puolella entinen Hotelli Unikeko, alunperin Hotelli Moshulu, jota parhaillaan puretaan.
Kuva

"Reportaasi: Se ei oikein toiminut"
Kuva
http://www.youtube.com/watch?v=ZhZGn6eSikM

Kuva

Kuva

Tori. Taustalla Naantalin hieno tyylikäs uusi kaupungintalo!
Kuva

Naantalin kaupungintalo vähän lähempää. Torin puolella talon pinnoitus on lasin lisäksi mustaa sileähköä kiveä
Kuva

Kuva

Kuva

Vastakkaisella puolella ja molemmissa päädyissä on harmaa graniitti.
Kuva

Keskustan suurimpia rakennuksia.
Kuva

Tie Kuparivuorelle. Parikymmentä vuotta sitten vielä ainoa tie Naantalista saaristoon, kuten Kultarantaan joka on Luonnonmaan saaressa.
Kuva

Vanhan rakennus, ja kivijalkakaupat, joissa on kaikkea mitä ihminen elämässään tarvitsee. Viimeisenkin tarpeen.
Kuva

Torin reunan rakennuksia. Matalaa 70 - 80 -lukulaisia kaakelitaloja.
Kuva

Naantalin noin 10 vuotta vanhoja puukerrostaloja.
Kuva

Lähes korttelin kokoinen autoparkki.
Kuva

Entisen rautatieaseman alueelle on pystytetty uusia taloja muutaman vuoden aikana. Tässä eräs rakennuksista, mielestäni elegantti!
Kuva

Kuva

Naantalin seurakuntakeskus. Melko tyypillinen virastorakennus
Kuva

Aurinkotien vastakkaisella puolella arviolta 50 -luvulla rakennettu pieni kerrostalo
Kuva

Muutaman vuoden ikäinen muhkea asuintalo. Erittäin suositeltavaa kaupunkiarkkitehtuuria, tällaista rakentamista näkisi enemmän, vaikka Turun keskustarakentamisessa!
Kuva

Keskustan reuna-alueen omakotitaloja.
Kuva

Kuva

Eräs keskustan kerrostalopiha. Viihtyisyyden lisäämiseksi olisi paljonkin tehtävissä.
Kuva

Kuva

Erilaiset frendit...
Kuva

Pieni jugend-henkinen puutalo joka toimii - kuten niin moni muukin vastaava puutalo Naantalissa - hotellina. Ainakin kesäisin.
Kuva

Vieressä uudempi isoveli. Ehkä 70 -luvulta?
Kuva

Kaksi taloa, kirkontorni välissä. Vahvaa naantalilaista kaupunkikuvakontrastia! Kumpi olisi kotisi jos saisit valita?
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Vanhan pappilarakennuksen etupiha ja liuskekiviportaat. Luonto valtaa alaa.
Kuva

Selfie kaupungintalon ikkunaseinästä. Taustalla tori.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Erilaiset frendit 2
Kuva

Tuli kohtalainen kuvapläjäys.
Viimeksi muokannut Kantti, 29.04.14 22:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä hmikko
#66801
Sanoisin, että seurakuntakeskus on arkkitehtuurin puolesta aika monta pykälää parempi kuin tyypillinen suomalainen virastorakennus. Mulle tulee ilmauksesta mieleen lähinnä jotain tämmöistä (StreetView Naantalista).

Apropos, kaupungintalon suunnittelukilpailun voittivat vuonna 1990 Ilkka Svärd ja Pia Sopanen. Talo on valmistunut 1993. Mustan monoliitin oloisesta porraskuilusta (luulisin, en ole käynyt talossa sisällä) ja lasiseinästä tulee äkkiseltään mieleen Musiikkitalo, vaikka tyyli on lähempänä samaan aikaan valmistunutta Kansallisoopperan taloa.
Avatar
tekijänä Kantti
#66803
hmikko kirjoitti:Sanoisin, että seurakuntakeskus on arkkitehtuurin puolesta aika monta pykälää parempi kuin tyypillinen suomalainen virastorakennus. Mulle tulee ilmauksesta mieleen lähinnä jotain tämmöistä (StreetView Naantalista).

Apropos, kaupungintalon suunnittelukilpailun voittivat vuonna 1990 Ilkka Svärd ja Pia Sopanen. Talo on valmistunut 1993. Mustan monoliitin oloisesta porraskuilusta (luulisin, en ole käynyt talossa sisällä) ja lasiseinästä tulee äkkiseltään mieleen Musiikkitalo, vaikka tyyli on lähempänä samaan aikaan valmistunutta Kansallisoopperan taloa.
Myönnetäänn että seurakuntakeskuksen kuvailussa oli vähättelyn maku. Ensinnäkin jo termi "tyypillinen virastorakennus" on väärä ilmaisu. Asiahan on siten että kirkko on aina tehnyt originaaliarkkitehtuuria rakennuttaessa merkittäviä tilojaan, eivät ne ole "tyypillisiä", monesti kirkolliseksi tunnistettavia kyllä. Monien vastaavien rakennusten joukossa sitä ehkä voisi sanoa tyypilliseksi, mutta hieno rakennus se oikeasti on, muuten olisi jäänyt kuvaamattakin kenties. Korjattakoon tämä väärä ilmaisu nyt tässä.

Hyvä myös että toit esiin kaupungintalon tosiasiallisen valmistumisajankohdan ja suunnittelijat! En tiennyt rakennuksen ikää, enkä ole noilla seuduilla niin usein liikkunut, kaupungintalo on vain niiiiin hyvää työtä ja aikaa kestävää suunnittelua että näyttää suorastaan uudelta vielä 20 vuoden jälkeen!

Pari lisäkuvaa aikaisemmin kysytyistä puukerrostaloista Naantalissa.

Kuva

Kuva
tekijänä Karpathia
#66852
Hienoja kuvia! Minua ei kuitenkaan puhuttele sen paremmin seurakuntakeskus kuin uusi kaupungintalokaan. Sääli, että monilla pienillä paikkakunnilla seurataan armottomasti isompien kaupunkien arkkitehtuuria ja sitten ollaan niin maailmankansalaisia kun tasakattoinen lasipalatsi valmistuu puutalokaupungin hallintokeskukseksi. Historia on opettanut, että niiden kaupunkien ilmettä arvostetaan eniten, jotka ei ole menneet eri aikojen arkkitehtuurisuuntausten mukana. Yksittäisiä vireharvioita toki löytyy kaikkialta - toivottavasti tuo lasipalatsikin jää semmoiseksi.
Avatar
tekijänä Kantti
#66853
Naantalin kaupungintalo on erittäin hieno rakennus, ja jos kaupungintalo pitää uusia, sen tulee kuvastaa omaa aikaansa ja olla mahdollisimman laadukas. Kuten Naantalissa!
Monella tavalla olen kuitenkin kanssasi samoilla linjoilla. Naantali on hyvä esimerkki siitä miten rikkonainen kaupunkikuva voi olla jos vanhojen rakennusten sekaan murjotaan jonkin näköisellä postimerkkikaavoitusmetodilla standardeja elementtirakennuksia. Insinööriarkkitehtuurilla! Tämä käy tästä kuvasarjastakin selkeästi esille. Naantali on vanhan keskustan osalta - ei kokonaan - hyvin ristiriitainen ja hämmentävä, osin myös kaunis ja säilynyt.