Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#100042
SRV aloittaa kolmannen tornin, Kompassin, rakentamisen: https://www.srv.fi/tiedotteet/helsingin ... aynnistyy/
Lisäksi konkurssikypsäksi luultu yhtiö teki odotettua paremman tuloksen: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/srv- ... 0d177fbc7e

Ihan mukavaa lukea positiivisia uutisia näin vaihteeksi 8)
TurkuCubed, Aos, jfo peukuttivat tätä
#100046
Kauppalehti: Asukkaat haukkuvat Suomen korkeimman asuintornin: ”Puhelimet pätkivät, keittiö kelvoton, kattoa ja seiniä rapattu miten sattuu”
”Uudiskohteen viimeistely on huolimatonta. Hommia on tehty selvästi kovassa kiireessä, sillä kattoa ja seiniä on maalattu ja rapattu miten sattuu”, asukas valittaa.
Onko Janne_H huomannut vastaavia ongelmia?
Klazu peukuttivat tätä
#100047
Pieniä ongelmia, jotka on takuukorjattu tai tullaan takuukorjaamaan. Ilmeisen tavanomaista että uudiskohteesta löytyy korjattavaa. Nyt korjaustyöt paussilla koronan takia.

Meillä on taloyhtiössä kännykkäverkkojen vahvistusjärjestelmä, joka ainakin omassa huoneistoissa pelittää hyvin. Tornin paksut kantavat seinät ja paksut lasit aiheuttavat katveen osaan asuntoja. Verkkoja on mitattu ja vahvistusjärjestelmän parannustyöt käynnistymässä.

Tuossa lehtijutussa kätevästi yhden osakkaan äänellä lyöty klikkihakuisesti yhteen nippuun ikään kuin kaikki asukkaat olisivat pettyneitä.
Eeros, TurkuCubed, Darkmage7280 ja 6 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä huopa
#100077
Majakka on monella mittarilla ensimmäinen rakennus laatuaan. Ensimmäinen pilvenpiirtäjä, ensimmäinen missä aulapalvelut ihan ns. normiasuintornissa (toki toimistoissa ja joissain huoneistohotelleissa jo tuttuja) ja muutenkin tietysti ollut näkyvä ja otsikoissa. Siitä on helppo saada vähän otsikoita pienemmistäkin ongelmista. Voi toki myös olla että joillain torniin muuttaneista on ollut hieman epärealistisia oletuksia ettei olisi mitään ongelmia kun on kallis ja hieno pytinki.
Avatar
Tekijänä Jary
#100085
^ No totta puhut! Itse eksyin tänne vain muutama vuosi sitten Klasun Kanada-kuvien takia ja paljon on tapahtunut tänä aikana. Klasun kuvat ovat saaneet väistyä uusien Helsinki-kuvien tieltä. Samoten kuvaustekniikka on kehittynyt paljon viime vuosina, esim. drooneja kuten DJI Mavic Mini saa jo muutamalla satasella.
Janne_H peukuttivat tätä
#100111
Ehkä joskus vielä opettelemaan tuon yhden kuvan koostamisen monesta valotuksesta, en vielä ole saanut aikaiseksi :) DJI Mavic Air 2 olisi houkutellut, mutta toistaiseksi mennään Minillä, ihan jo dronemarkkinoiden tulevan murroksen takia kiitos tulevien EU-säädösten.

KuvaDJI_0028 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDJI_0015 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDJI_0007 by TurkuCubed, on Flickr
Tlahti, wab, Urbanisti ja 12 muut peukuttivat tätä
#100178
Lisää kuvia Flickrissä. Kyllä uskon että Kalasatamasta tulee hieno alue, kunhan työmaat Redin tornien ympärillä edistyvät ja valmistuvat, jolloin torneista tulee alueen keskus ja hieno maamerkki.

KuvaDSC08881 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC08917 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC08905 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC08910 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC08928 by TurkuCubed, on Flickr
hmikko, Kantti, Aos ja 8 muut peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#100283
Alkuiltapäivän valossa tänään (pilvistä, mutta meren suunnalla vähän kirkkaampaa) Loisto näytti keskustasta katsottuna selvästi valkoisemmalta kuin Majakka. Kuva on otettu Eteläsataman laidalta tulevan Design-museon tontilta (ent. Guggenheim-tontti). Hienoa!

Kuva
Biosphere, Janne_H, AQ ja 3 muut peukuttivat tätä
#100285
veka kirjoitti: 06.06.20 18:12 Alkuiltapäivän valossa tänään (pilvistä, mutta meren suunnalla vähän kirkkaampaa) Loisto näytti keskustasta katsottuna selvästi valkoisemmalta kuin Majakka. Kuva on otettu Eteläsataman laidalta tulevan Design-museon tontilta (ent. Guggenheim-tontti). Hienoa!

....
Tuo väri ero on useimmiten ollut yllättävän pieni omaan silmään, mutta kesän auringonpaistessa oikeassa kulmassa tuo väriero pomppaa välillä oikein kunnolla.

Viimeinen paikka missä tornit on noussut itselle yllättäen esiin on Töölönlahden sillalta katsottaessa.
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 89