Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä grendy
#36391
Tähän ei voi sanoa kuin WTF?! :D.. Jo on omalaatuinen suunnitelma!
Avatar
tekijänä henkka
#36398
No miksei. Siinähän on vain järjestelty palikat hiukan toisin kuin noissa viereisissä elementtilähiötaloissa ja tuo mieleen Rødovre-ehdotelman Kööpenhaminassa: http://www.e-architect.co.uk/copenhagen ... craper.htm . Itseasiassa erittäin käytännöllinen tapa täydennysrakentaa, sillä sisäpiha tuskin on kenenkään virkistyskäytössä, koska talossa ei toimi kuin yrityksiä. Ja jäähän sisäpihalle kuitenkin vielä tilaa ja valoa (kanjoneita), alaosan pyramidimuodon takia.
Avatar
tekijänä RV
#36410
Tuo jos jokin olisi ainutlaatuinen rakennus! :)
Avatar
tekijänä Kantti
#36415
Erittäin kiinnostava ja uutta ajattelua tossa! Kannatan tuontapaisia avauksia, tämä ei vie mitään vanhasta rakennuksesta, koko kortteli saa kuitenkin tuoretta mehua. zeizein havainnekuvassa näyttää oikein hienolta!
Avatar
tekijänä Krio
#36418
Mitä helvettiä oli ensi vaikutelma, Babylonin riippuvat puutarhat tulevat mieleen. Nähtävästi torni heijastaa sisäpihalle valoa mukavasti, ei pitäisi nimbyjen itkeä!
tekijänä Kivenhakkaaja
#36438
Että mitä!
Ainakin on riittävän erikoinen, joten kyllähän tälle on peukku annettava. Ja vaikka ei menisikään läpi, niin avaa tietä muille tavallisesta poikkeaville hankkeille. Kaavatilanne on ainakin mielenkiintoinen: "Kortteli kuuluu ympäristöhäiriötä aiheuttamattomien teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeseen. Rakennus on voimassa olevassa asemakaavassa suojeltu sr-2 -merkinnällä."

Kukakohan kyseisen tontin omistaa?
tekijänä järvellä nukkuva
#36443
No on tämä projekti ainakin osuvasti nimetty.

En kyllä silti rakentaisi tuollaista tuohon kohtaan. Alkaisi aivan turhaan kilpailla korkeudessa Agricolan kirkon kanssa.
Avatar
tekijänä UPnotOUT!
#36445
Saanko kysyä miksi 30-luvulla rakennetun kirkon kanssa ei saisi kilpailla, eikö sekin kilpaillut aikoinaan naapuritalojen kanssa? Itse asiassa mitä on tämä ihmeen "kilpailu"? Kenen silmissä ja mistä päin katsottuna ne kilpailevat?
Jos katson kyseistä kirkkoa Tehtaankadulta, en todennäköisesti näe Merikorttelin suunniteltuja taloja samanaikaisesti. Näkyykö pahamaineinen kilpailu Tallinnan laivalta? Eikö Helsingissä saa rakentaa kirkkoa korkeammalle? Onko kyseessä joku pyhä arvo vai lyötiinkö tuolloin tietoisesti lukkoon Helsingin räystäskorkeuksien yläraja?

Lopuksi vielä ihmettelen: voiko rakennus kilpailla mataluudessa?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7