Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä julexi
#35832
Noniin, eiköhän laiteta tällainen aihe pystyyn talolaisten ja muidenkin iloksi. Tänne siis kuvia 3d-malleista, joita olette tehneet! Älkää ujostelko, kaikenlaiset kuvat käy!

Jos itse aloitan laittamalla muutaman 3d-mallin, joita teen opinnäytetyötäni varten aiheenaan Turun kauppatorin puretut talot:

Kauppiaskatua:
Kuva

Eerikinkatua:
Kuva

Vielä tarkemmin entinen Hamburger Börsin talo:
Kuva

KOP-kolmion tilalla sijainnut vanha postitalo:
Kuva

Näitä on vielä tulossa lisää ja todennäköisesti nämä valmiitkin mallit joutuvat vielä muokattaviksi ainakin tekstuurien osalta :)
tekijänä Luukie
#35833
Ai Wiklund ollut joskus siedettävän näköinen. Muista mallintaa koko ydinkeskusta niin Old bankissa tavataan. Hienoa työtä. Meinaatko Tuomiokirkon mallintaa?
Avatar
tekijänä Janne_H
#35834
Hienoja mallinnoksia julexi. Kuinka kauan menee yhteen taloon aikaa? Millä ohjelmalla mallinnat?

Tässä on muutama mun sketchup-mallinnos Fortumin ja Koneen tornit on jonkun muun tekemät, loput minun. Ex-Radiolinha HQ nykyinen Keilasatama löytyy jokaselta Google Earthistä. Keilaniemi Towersit ja Keilaranta Towerin olen omaksi iloksi mallintanut.

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä julexi
#35835
Janne_H kirjoitti: Hienoja mallinnoksia julexi. Kuinka kauan menee yhteen taloon aikaa? Millä ohjelmalla mallinnat?
Hienoa, Janne_H! Arvasin että sulta tulee noita sketchup-malleja :) Itsekin pitäisi joskus opetella sitä käyttämään, ei vain ole löytynyt sellaista aikaa..

Ohjelmana mulla toimii 3dsmax mallintamisessa ja aikaa menee riippuen talon yksityiskohtaisuudesta n. 1-2 päivää.. Kyllä noita voisi nopeamminkin tehdä, mutta kun mallina on vanhat ja välillä kovin suttuiset valokuvat, niin niiden tarkasteluun menee tuhottomasti aikaa..
Avatar
tekijänä Kantti
#35842
Raastavan hieno ja yksityiskohtainen mallinnus! http://i874.photobucket.com/albums/ab30 ... _small.jpg Yksityiskohtana tuli mieleen että talon vasemmassa päädyssä, eli Kauppiaskadulla, oli tupakkakauppa :)
Tupakkakauppoja oli keskustassa useitakin, vastaavassa paikassa Aurakadulla oli Hollantilainen Sikarikauppa, Affärcentrumin talossa.

Nostalgia tässä velloo jo korkein lainein..
Avatar
tekijänä 16valve
#35848
Taloja en ole mallintanut, mutta edellisessä työssäni Deerellä mallinsin metsäkonesimulaattoriin konemalleja, maastoa ym. Mallinnukseen käytin lähinnä Rhino Cerosta ja 3dStudioMaxia.

Tuolla hiukan infoa, mikä metsäkonesimulaattori on:
http://www.deere.fi/fi_FI/equipment/for ... index.html
Tosiaan kuvissa näkyvät 3d metsäkoneet minun käsialaani (myös teksturointi)

Videolla hiukan simulaattorin toimintaa:
http://www.youtube.com/watch?v=U4-Jf-ioJhc
tekijänä ultrix
#35851
Tuli sellainen mieleen, että pystyykös 3dsmaxilla exporttaan mihinkään ArchiCAD:n ymmärtämään muotoon? :P
Avatar
tekijänä julexi
#35994
Purettujen talojen mallinnusurakka jatkuu, nyt vuorossa Kultaseppien talo:

Kuva

Kultaseppien talo sijaitsi juuri parhaillaan remppaan menevän Kultatalon tilalla yhdessä Lindforsin puutalon kanssa, joka on seuraavana mallinnuslistalla.
Avatar
tekijänä julexi
#36055
...ja mallinnus-urakka jatkuu :)

Kauppatorin Aurakadun puoleisen laidan puretut talot:
Kuva

Vasemmalla Kultaseppien talo, keskellä Lindforsin talo ja oikealla Teräksen talo. Edelleenkään talojen oikeista värityksistä en tiedä, sillä mallikuvat ovat mustavalkoisia ;)

Näistä Kultaseppien- ja Teräksen talon olisi mielestäni voinut kyllä aikoinaan säästää, nykyään tilalla tällaiset rakennukset.
Avatar
tekijänä 16valve
#36061
julexi kirjoitti:...ja mallinnus-urakka jatkuu :)

Kauppatorin Aurakadun puoleisen laidan puretut talot:
http://i874.photobucket.com/albums/ab30 ... _small.jpg

Vasemmalla Kultaseppien talo, keskellä Lindforsin talo ja oikealla Teräksen talo. Edelleenkään talojen oikeista värityksistä en tiedä, sillä mallikuvat ovat mustavalkoisia ;)

Näistä Kultaseppien- ja Teräksen talon olisi mielestäni voinut kyllä aikoinaan säästää, nykyään tilalla tällaiset rakennukset.
Tosi hyvältä näyttää! En voi ymmärtää, miksi Kultaseppien talo on purettu. Varsinkin kun sen vieressä oleva säästetty talo on saman tyylinen ja täydentävät toisiaan.
Avatar
tekijänä Kantti
#36073
16valve kirjoitti:Tosi hyvältä näyttää! En voi ymmärtää, miksi Kultaseppien talo on purettu. Varsinkin kun sen vieressä oleva säästetty talo on saman tyylinen ja täydentävät toisiaan.
Kultaseppien talo olisi tottakai pitänyt säästää, vaikka oli eri talo, olivat Kauppatorin apteekin talon kanssa kuin samaa rakennusta, samaan henkeen tehtyjä. Apteekin talo on kuitenkin paljon vanhempi rakennus. Turun Kauppatorin apteekki joka rakennuksessa toimii, on Suomen vanhin, perustettu 2.6.1689. Rakennus ei kuitenkaan ole näin vanha, rakennettu 1800 -luvun puolessa välissä. Tarkkaa vuosilukua en nyt muista enkä laiskuuttani viitsi kaivaa. Harmi Kultaseppien talolle että ei kuulunut apteekin talon kokonaisuuteen.

Aurakadun ja Yliopistonkadun kulmaa sanottii Teräksenkulmaksi siinä olevan rautakaupan vuoksi. Olen tietysti nähnyt talon ihan livenäkin :) ja muistaakseni julexin mallinnuksessa oleva punertava osa oli hailakankeltainen.
tekijänä Luukie
#36087
Vielä pari korttelia ja Tuomiokirkko, vaikka ei sitä ole purettu, mutta kunnostettu. Niin tarjoon ne bisset ;P
Avatar
tekijänä Krio
#36092
Kadehdin nopeuttasi mallintamisessa! Itsehän teen kanssa 3d-malleja, mutta nykyään vain ikivanhalla gMaxilla, koska 3dsMax on läppärillä ja sitä tulee käytettyä vain junassa ja koulussa.
Avatar
tekijänä julexi
#36096
Krio kirjoitti:Kadehdin nopeuttasi mallintamisessa! Itsehän teen kanssa 3d-malleja, mutta nykyään vain ikivanhalla gMaxilla, koska 3dsMax on läppärillä ja sitä tulee käytettyä vain junassa ja koulussa.
Kyllä noihin saisi aikaa kulumaan vaikka millä, mutta kun omat deadlinet puskee päälle, niin pakko tehdä hieman "yksinkertaisempia". Eihän noissakaan ole oikeasti muuta kuin laitettu palikkaa toisen päälle.. Pistä Krio ihmeessä esille omia mallejasi! :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7