Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
tekijänä järvellä nukkuva
#34734
Minä asun Helsingissä. Helsinki on Suomen pääkaupunki. Aloitan nyt Helsingille oman kuvaketjun, koska Helsingillä ei ole vielä omaa kuvaketjua. Tänne saa siis laittaa Helsinki-kuvia. Seuraavassa hieman omia talvikuviani. Kehnoja tai ei, en osaa ottaa parempiakaan.

Turku-ketju alkaa Tuomiokirkolta, niin myös Helsinki-ketju. Pääväri on valkoinen.
Kuva

Näkymä Tähtitorninmäeltä Katajanokalle.
Kuva

Autot nukkuvat Tähtitorninkadulla.
Kuva

Yliopiston kirjasto rakentuu.
Kuva

Aamu Ruoholahdessa.
Kuva
Avatar
tekijänä grendy
#34735
^Kiitos kuvista! Lisää ehdottomasti saa postailla! Kuvat on ilmeisesti aika tuoreita kun tota lunta näyttäs olevan aika reippaasti siellä? :D
Avatar
tekijänä Krio
#34740
Kiitos aloituksesta ja hyvistä kuvista!

grendy: turhankin reippaasti. Tosin ei haittaisi, jos joku auraisi kadut. Pakko ostaa oma lumilapio, että saa kunnollisen reitin lähikauppaan.
Avatar
tekijänä Kantti
#34742
Oli jo aikakin avata Helsingille kuvaketju-threadi muiden tapaan. Taitaa lumikolat ja lapiot olla loppu kaupoista siellä suunnalla ;) oliko se 70 senttiä sitä lunta siellä...
Voin laittaa itsekin muutaman kuvan pääkaupungista kunhan ehdin (=saa toimeksi).
tekijänä järvellä nukkuva
#34744
Kuvat on tosiaan edellisinä päivinä otettuja. En tiedä kyllä voiko sanoa, että nyt on harvinaisen hyvä tilaisuus ottaa talvisia kuvia, kun viime talvikin oli samanlainen... Mutta on sitä lunta oikeasti paljon, ei taida olla missään päin Suomea tällä hetkellä enempää kun katselin Ilmatieteen laitoksen lumensyvyyksiä.
tekijänä SakariM
#34771
Heissan kanssafoorumilaiset! Tämä on ensimmäinen viestini tänne. Olen seuraillut taloa enemmän tai vähemmän aktiivisesti koko syksyn, mutten vielä saanut aikaiseksi osallistua keskusteluun. Olin jo muutamaan otteeseen perustamassa Helsinki-aiheista kuvaketjua, mutta jaksaminen on aina lopahtanut ennen mitään konkreettista.

Ajattelin lähestyä ketjua keskittymällä yhteen kaupunginosaan. Asuimme tyttöystäväni kanssa Vallilassa reilun vuoden ja siltä ajalta olen ottanut paljon valokuvia. Filmaattinen Vallila sijaitsee itäisen kantakaupungin laitamilla ja siellä lyövät kättä komea 20-luvun klassismi sekä 1910-luvulla rakennettu puutaloidylli ns. Puu-Vallila. Löytyy sieltä myös paljon rujompaa teollisuusaluettakin, mitä kaupunginosaa halkova Teollisuuskatukin nimensä puolesta lupailee.

Vallilan klassismia parhaimmillaan. Koko Hauhontien länsipuoli on yhtenäinen kokonaisuus. Tässä Hauhontie 6-8:n eteläpääty.
Kuva

Ykstyiskohta.
Kuva

Vallilan puutaloasutus kohosi alunperin kummallakin puolen Mäkelänkatua. Jatkosodan pommituksissa Mäkelänkadun itäpuoli paloi kuitenkin niin pahoin, että oikeastaan vain sodan vaurioilta säästynyttä länsipuolta voi enää kutsua Puu-Vallilaksi. Kaikki puutalot eivät kuitenkaan itäpuoleltakaan hävinneet ja esimerkiksi Inarintie on kiehtova sekoitus vanhaa ja uutta, puuta ja kiveä. Inarintien hieno tunnelma ei ole oikein koskaan välittynyt kuviini. Sanotaan nyt kuitenkin, että kyseessä on yksi lempikaduistani kaupungissa. :)

Talvista Mäkelänkatua.
Kuva

Puu-Vallilaa talvella...
Kuva

...ja syksyllä.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Aleksis Kivenkatu toimii Alppiharjun ja Vallilan kaupunginosien rajana. Vuonna 2008 aloittaneen raitiolinja 9:n kiskot kulkevat kohti auringonlaskua. Etualalla poikittain kulkee raitiolinja 1/1A:n reitti.
Kuva

Laitetaan vielä lopuksi pörröinen tuttavuus viime kesältä.
Kuva

Ps. Pahoittelen joidenkin kuvien ylivalottunutta ilmettä. Kuvat ottanut pokkari veteli tuolloin viimeisiään ja on sittemmin hajonnut lopullisesti. Viimeinen kuva on otettu järkkärillä, minkä kyllä huomaa. :) Hip!
Viimeksi muokannut SakariM, 11.12.10 21:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#34772
Hieno kuvasarja! Tuo alue tuli itsellenikin hyvin tutuksi muinoin kun asustelin Harjun nuorisotalon liepeillä.
Avatar
tekijänä Kantti
#34774
Siistin näköistä puutaloaluetta! Tuo rakennus on erityisen hieno.. http://lh3.ggpht.com/_Fzp1s5j7BVo/TQOO_ ... llilaa.jpg

Oma Helsinki-tuntemus on kovin heikko, kiva nähdä Helsinkiä muualtakin kuin aivan keskustasta.
tekijänä SakariM
#34775
Heps! Kiitos Iggy!
Halusin tosiaan kertoa toistakin tarinaa, kuin tuhanteen kertaan nähdyt keskikaupungin postikorttimaisemat. Ei sinällään. Kyllä niillekin on paikkansa, ei vain minun kuvasarjoissani. :)

Vallila on minulle aivan erityinen paikka ja teinimpänä unelmani olikin asua romanttisessa puutalossa kaupungin sykkeessä. Myös Turun Port Arthuriin rakastuin ensisilmäyksellä.
Avatar
tekijänä Chae-chu
#34778
Vallila ja Port Arthurhan ovat saman ajan ja aatemaailman luomuksia ja molemmissa on nähtävillä samanlaisia elementtejä. Itselle Vallilassa asuvana nuo kuvat ovat tietysti arkipäivää, mutta kiva että joku on vaivautunut näitä laitakaupungin maisemiakin kuvailemaan. :)
tekijänä järvellä nukkuva
#35908
Seuraavat kuvat ovat haparoivia yrityksiä todistaa, että Ruoholahtea ei voi tuomita rumaksi kaupunginosaksi, vaikka monet niin tekevätkin. Kantakaupungin läntisessä reunassa sijaitseva Ruoholahti on monipuolista ja ilmeikästä seutua. Samalla se on eräänlaista auringonlaskun valtakuntaa, jossa liikkuvan satunnaisen kuljeksijan mielen valtaa haikea suru muistellessa kaikkia modernin ihmisen suuria saavutuksia. Tai 90-luvun lamaa, jolloin aluetta rakennettiin. Mutta kaikesta huolimatta alueen arkkitehtuuri on (mielestäni) laadukasta.

Kanavan länsipää.
Kuva

Merenrannan toimistorakennuksista ei innovatiivisuutta puutu.
Kuva

Jotkut eivät pidä elementtisaumoista tai kaakeleista, mutta eivät ne minua häiritse.
Kuva

Porkkalankatu.
Kuva

Lepakon muistomerkki.
Kuva

Taas yksi auringonlasku.
Kuva
tekijänä SakariM
#35976
Kiitos kuvista järvellä nukkuva! Etenkin ensimmäinen kuva auringonlaskusta on todella vahva tunnelmaltaan.

Lapsena ajoimme kouluun Espoosta länsiväylää pitkin ja muistan selvästi ensimmäiset alueelle ilmestyneet uudet asuinkerrostalot. Yksi oli punavalkoinen, toinen sinivalkoinen ja kolmas, oma suosikkini, oli keltavihreä. Alle kymmenvuotiaan nassikan silmissä rakennukset olivat hienoja. Eivät kuitenkaan enää aivan makuuni. :)

Ruoholahti on minustakin mainettaan parempi kaikkine kaakelijulkisuineen ja 90-luvun alun lamarakentamisineen. Sen ja oikeastaan koko Länsisataman kaupuginosan suurin ongelma on asfalttierämaa peltilehmineen (enkä tarkoita Äkkijyrkän luomuksia), joka erottaa sen läntisestä Kampista ja siten muusta kantakaupungista. Ruoholahti erottautuu Kampista niin paljon jo rakentamisellaan, että ero alleviivautuu ikävästi suuren tiealueen takia. Tähän en ikävä kyllä usko rakenteilla olevan länsilinkin tuovan juurikaan parannusta.
---
Hieman samankaltainen tievyöhyke on muuten Valillan ja muun kantakaupungin välillä. Siellä rakentaminen on kuitenkin paljon yhtenäisempää, eikä vastaavaa ristiriitaa pääse syntymään.

Tässä koottuna syitä, miksi Ruoholahti on kuitenkin pop!

Itämerenkatu on paikoin todella komea.
Kuva

"Vetinen" ympäristö on lähes poikkeuksetta viihtyisä. Kuvassa Ruoholahden kanava.
Kuva

Salmisaaren komeaa teollisuusmiljöötä ja tietenkin Rumba, joka muistuttaa samaan aikaan louhikärmestä, Helvetin tulta sekä sielunpaloa. :)
Kuva


Salmisaaren siluetti Lapinlahden vastarannalta.
Kuva

Kaapelitehtaasta minulla ei ikävä kyllä ole hyvää kuvaa olemassa. Muuten liittäisin sen tähän ehdottomasti.
tekijänä järvellä nukkuva
#36230
Joo, kyllä tuon Länsilinkinkin jälkeen säilyy selkeä raja Kampin ja Ruoholahden/Jätkäsaaren välillä, mutta kyllä se minusta vähän tuota tilannetta kuitenkin auttaa... Tie ei enää ole niin hallitsevassa osassa. Ratikatkin astuvat peliin mukaan.

Jatketaan edelleen Ruoholahti-teemalla. Kuvia Crusellin sillasta/sillalta (juuri valmistunut, sinne pääsee jo käppäilemään):

Arska laskee Lauttasaaren taakse.
Kuva

Tämä on siis se Ruoholahti.
Kuva

Teollisuutta, toimistoja ja asumista samassa kuvassa.
Kuva

Korkein talo on Pekka Helinin suunnittelema Itämerentorni, joka valmistui vuonna 2000.
Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#36249
Kiitos vuodenaikaan sopivista kuvista. Ihan näppäriä maisemia, mutta itselleni noista ei mistään tule mieleen kantakaupungin osa, vaan lähiö. Samanlaista on niin Vuosaaressa kuin Kivenlahdessakin omissa mielikuvissani, ja ne varmaan jokainen myöntää lähiöiksi?
Avatar
tekijänä Krio
#36253
Kuvien kaupunki on tiivistä ja aikakautensa arkkitehtuuria? Olisiko enemmän kantakaupungin osa, jos rakennettaisiin 50-luvun ilmeettömiä taloja, joita Mannerheimintien varsi on täynnä?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 35