Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Ozie
#34463
Jo aikoja sitten hyväksytty Espoonlahden keskuksen asemakaava piti sisällään 13-kerroksisen asuintornin (http://www.espoo.fi/hankkeet/?Path=1;28 ... 46351;4981). Nyt tämä projekti on nytkähtämässä taas hieman eteenpäin. YIT on nuo talot rakentamassa. Alustava huoneistokoko 42 m2 - 102 m2.

Ohessa vielä vartin uutinen aiheesta:
Vain parikymppinen ostoskeskus puretaan Espoossa
Kauppakeskus Lippulaiva jatkaa Espoonlahdessa, mutta sen pikkuveli Ulappatori jyrätään maan tasalle.

Kaivinkoneet ovat ilmestyneet jo Lippulaivan tienoille ja alkaneet purkaa Espoonlahdenkadun toisella puolella sijaitsevaa pienempää liikekeskusta, Ulappatoria. Sen paikalle nousee lähivuosina asuinkerrostaloja.

Talot rakentaa YIT.

- Ulappatorille tulee viisi asuntoyhtiötä. Hanke käsittää koko korttelin, kertoo projektipäällikkö Heikki Haverila YIT:ltä.

Espoonlahden aluekeskukseen rakennetaan 270 uutta asuntoa. Taloista yksi on 13-kerroksinen asuintorni, jonka alakertaan tulee liiketiloja ja yläkertaan yhteistiloja. Muut kolme taloa ovat kuusikerroksisia. Porrashuoneita on kaikkiaan yhdeksän.

Haverilan mukaan kohteessa pääpaino on pienemmillä asunnoilla, mutta isojakin, noin sataneliöisiä koteja rakennetaan.

- Tiukka tavoitteemme on, että rakentamaan päästään ensi kesänä. Aloitamme luultavasti tornitalosta, jonka rakentaminen kestää noin puolitoista vuotta. Valmista olisi silloin alkuvuonna tai keväällä 2013, Haverila laskee.

- Rakennuslupavaiheeseen uskomme etenevämme helmikuussa. Asuntojen ennakkomarkkinointi päässee alkamaan maaliskuussa 2011.

Aivan kitkatta alueen suunnitelmat eivät ole edenneet. Hanke on ollut enemmän tai vähemmän esillä koko 2000-luvun. Vuonna 2004 Ulappatorin purkamisen, Lippulaivan laajentamisen ja asuinkerrostalojen rakentamisen mahdollistamiseksi valmisteltiin kaavamuutosta. Espoonlahden keskustan asemakaavamuutos hyväksyttiin valtuustossa keväällä 2006, mutta päätöksestä valitettiin ensin Helsingin hallinto-oikeuteen ja myöhemmin korkeimpaan hallinto-oikeuteen Kaavamuutoksella on myös mahdollistettu Lippulaivan laajentuminen pituussuunnassa.

Kauppakeskuksen omistajalla, Citycon Oyj:llä, ei kuitenkaan ole kiirettä. Hanketta on tutkittu, mutta se on siirtynyt useita vuosia. Cityconilta ei luvata nopeita toimia.

- Laajentaminen on vakavasti harkittava hanke, mutta se on siirretty eteenpäin tulevaisuuteen, toteaa Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Jukka Posti.

- Mikäli hankkeeseen ryhdytään, investointipäätös tehdään aikaisintaan 1-2 vuoden kuluttua, hän uumoilee.

Lippulaivan tilojen tuplaantumista on odottanut myös Espoon kaupunki. Tarkoituksena on, että laajennusosaan sijoittuisi uusi Espoonlahden aluekirjasto sekä tiloja kulttuuripalveluille. Kaupungille tulevien tilojen on arvioitu olevan noin 3 500 neliömetriä.
http://omakaupunki.hs.fi/espoonlahti/uu ... _espoossa/
Avatar
tekijänä Janne_H
#37780
Hommat on alkamassa kesällä 13-kerroksisen tornin osalta. Nimeksi tulossa As. Oy. Espoon Tähystäjä. Voisin tänään käydä kurkkaamasa, onko tontille pystytetty kylttiä jossa olisi havainnekuva. Vähän semmoinen kutina, että tästä on tulossa hyvin tavallinen kerrostalo pienenä erikoisuutena suurempi kerrosmäärä. Odotukset eivät siis ole korkealla, vaikka ainahan se on hienoa saada lisää mataliakin tornitaloja.
Vartti kirjoitti:Ulappatorin puretun liikekiinteistön korttelissa alkaa näillä näkymin tapahtua kesällä. Tontille suunnitellaan viittä asunto-osakeyhtiötä. Ensimmäisenä tontille rakennetaan 13-kerroksinen tornitalo.

- Olemme juuri jättäneet rakennuslupahakemuksen. Espoon kaupungin mukaan luvan käsittelyssä menee kolmisen kuukautta ja kun siihen lisätään päälle lomakuukausi heinäkuu, niin saatamme päästä aloittamaan elokuussa. Rakentaminen kestää noin puolitoista vuotta, laskee projektipäällikkö Heikki Haverila YIT:ltä.

Jo ennen lupakäsittelyn sinettiä tontilla aiotaan tehdä valmistelevia töitä.

- Todennäköisesti työt alkavat kesäkuussa. Ulappakadulla on esimerkiksi sadevesiviemäri, joka pitää siirtää, Haverila kertoo.

Mikäli nimi hyväksytään, tornitalosta tulee asunto-osakeyhtiö Espoon Tähystäjä. Asuntoja taloon valmistuu 66, joista pienimmät ovat yksiöitä ja suurimmat neliöitä.

- Tornin ylimpään kerrokseen tulee muun muassa pesula, kuntosali ja kerhotila, jotka myöhemmin palvelevat koko korttelia.

Haverilan mukaan kiinnostus Ulappatorin uusiin asuntoihin on ollut mukavan vilkasta. Ennakkomarkkinointi päässee vauhtiin toukokuussa.

- Järjestimme maaliskuussa tilaisuuden, jossa kerroimme Ulappatorista. Kiinnostusta oli paljon. Jos asuntoja saadaan hyvin myytyä, korttelin muita kerrostaloja aletaan rakentaa nopeastikin.
Avatar
tekijänä UPnotOUT!
#42258
Vaikea sanoa, kun en seutua niin hyvin tunne, mutta kyllä 6-7 kerroksisten rakennusten sekaan 13-kerroksisetkin mahtuvat antamaan korkeusvaihtelua. Tasapaksut lähiökerrostalomatot on niin nähty...
Avatar
tekijänä 16valve
#42259
Krio kirjoitti:Jahas, taas lähiötorni. Enemmin olisivat rakentaneet kaksi 6- tai 7-kerroksista samalla tyylillä.
Mitäs vikaa lähiötornissa on? Mieluummin tämä, kuin kaksi 6-7 kerroksista. No se oli vain mun mielipide ;)
Avatar
tekijänä henkka
#42262
Janne_H kirjoitti:Toivotaan että saumat pysyy kurissa.
Saako olla pessimisti? Tai edes realisti?

No kuitenkin, onhan tuo ihan mielenkiintoinen, varsinkin noi parvekkeiden väritykset. Onko noi muut havainnekuvassa näkyvät talot jo rakennettu tai rakenteilla?
Avatar
tekijänä Krio
#42266
16valve kirjoitti:
Krio kirjoitti:Jahas, taas lähiötorni. Enemmin olisivat rakentaneet kaksi 6- tai 7-kerroksista samalla tyylillä.
Mitäs vikaa lähiötornissa on? Mieluummin tämä, kuin kaksi 6-7 kerroksista. No se oli vain mun mielipide ;)
Lähiön olemus vain korostuu.
Avatar
tekijänä Janne_H
#42267
Täällä enemmän infoa http://www.yit.fi/palvelut/YIT-Koti/Asu ... poo/121168. Lisämateriaaleista löytyy pdf, josta nämä tarkemmat kuvat on otettu.
Muotokieli tosiaan samankaltainen kuin Martintornissa ja syy siihen on, että kummassaki sama Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen.

@Henkka, nuo matalemmat talot ovat osa projektia. Rakentaminen meinataan aloittaa tornista.

Näistä kuvista paljastuu, että melkoset elementtisaumat jäävät näkyviin. Samaa siis odotettavissa kuin Martintornissa. Onneksi musta väri edes vähän häivyttää saumojen erottumista samaan tyyliin kuin Pirkka 6:ssa. Hyvä asia on se että asuntojen parkkipaikat on sijoitettu maan alle halliin, ja että tuo matalempi osa on mukavan korttelimainen.

Kuva

Kuva

Kuva


Torni tulee sijoittumaan ihan hyvin ympäristöön. Vieressä on kaksi 8-9 kerroksista kerrostaloa pienten kallioitten päällä sekä Suomen ensimmäinen "modernityylinen" kauppakeskus Lippulaiva. Tuossa tonttikuvapostauksessani on linkki streetview näkymään josta näkee tontin välittömän lähiympäristön.
Sen lisäksi naapurissa on nämä tyylikkaat asuinkerrostalot. Espoon Tähystäjä tuskin tulee nousemaan maisemassa näitä taloja korkeammalle, sillä nämä ovat melko korkealla kalliolla.
Kuva

Kivenlahden torneille matkaa on kilometri, mutta suoran näkyvyyden tornien välillä blockkaa kallioharjanne ja sillä sijaitsevat kerrostalot.

edit: Tästä vanhasta kuvasta hahmottuu etäisyys Meritornille. Kuva otettu kukkulalta, jossa nuo yllä olevat talot sijaitsevat. Tässä etualalla on nyt siis purettu Ulappatorin kauppakeskus, jonka tilalle tämä torni tulee.

Kuva
Avatar
tekijänä Tehari
#42271
Klazu kirjoitti:Mikähän Predator -kuvio tuonne tummalle pinnalle on tulossa?
Siihen tulee sellanen Klazu The Hunter-kuvio :smt023