Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä 16valve
#32082
Kangasala on Tampereen naapurikunta. Se ei ole kaupunki, vaikka asukasluku onkin n. 28600. Jokatapauksessa alue kiinnostaa, kun täällä kerran asustelen. Projektit eivät yleisellä tasolla ole mitään suurta kohahduntaa aiheuttavia, mutta kuitenkin ihan mielenkiintoa herättäviä. Uusimpia kunnan rakennuttamia kohteita ovat esim. uimahalli ja kirjasto, jotka ovat kunnan kokoon nähden aika hienoja. Myös tämä kävelykeskustateema on yllättävä ja tervetullut.
Aamulehti kirjoitti:Kangasalle ollaan luomassa uusi kävelykeskusta

Kuva
Muun muassa uusi kirjasto on muuttanut Kangasalan keskustan ilmettä.

Kangasala pyrkii rauhoittamaan ydinkeskustansa läpiajoliikennettä ja muuttaa katuympäristöä sellaiseksi, että jalankulkijoille saadaan aiempaa enemmän tilaa.

Vaikka keskustaa rauhoitetaankin jalankulkijoille, on hyväksyttäväksi menevä uusi keskustan osayleiskaavaehdotus myös rakennetta tiivistävä ja tuo toteutuessaan jopa yli 2 000 uutta asukasta keskustaan ja sen tuntumaan.

Osayleiskaava-alue ulottuu Tampereen suunnasta Pikonkankaalta keskustan toiselle puolelle Kuohunharjulle.

Suunnitteluarkkitehti Susanna Virjon mukaan kaavan keskeinen tavoite on tiivistää keskustan rakennetta.

Uutta jo toteutettu
Kangasalan keskusta on jo tähän mennessä tiivistynyt muun muassa uudella uimahalli Kuohulla, joka valmistui keväällä 2009, ja uudella K-supermarketilla, joka otettiin käyttöön hautausmaan tuntumassa tänä keväänä.

Kangasalan pääkirjaston laajennus avattiin keväällä ja vanhojen osien peruskorjauskin on niin valmis, että tilat otetaan asiakkaiden käyttöön ensi keskiviikkona eli 1. syyskuuta.

- Toria ja sen ympäristöä kehitetään kävelykeskustana ja myös Kuohunharjuntietä yritetään saada kävely-ystävällisemmäksi, sanoo Virjo.

Kuohunlahden läheisyyteen on kaavassa merkitty pieniä kerrostalokortteleita.

Kangasalan kunnanhallitus käsittelee osayleiskaavaehdotusta ja siitä tehtyjä muistutuksia ja vastineita toistamiseen maanantaina 30. elokuuta. Kunnanhallituksesta osayleiskaava menee kunnanvaltuustoon lopullisesti hyväksyttäväksi.
tekijänä pyry
#32144
Ajoin vähän aikaa sitten Kangasalan keskustan läpi ja yllätyin positiivisesti. Nämä uudet rakennukset olivat aivan tyylikkäitä ja vanha kirkko siinä vieressä oli hieno kuin mikä! Tätä ennen minulla ei ollut paikasta minkäänlaista mielikuvaa.
Avatar
tekijänä 16valve
#32377
Aamulehti kirjoitti:Tilaa 2300 uudelle asukkaalle - Kangasalan keskustakaava hyväksyttiin

Kangasalan kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina keskustan osayleiskaavan, joka merkitsee asutuksen tiivistämistä alueella vuoteen 2030 mennessä. Osayleiskaava-alue ulottuu Pikonkankaalta keskustan toiselle puolelle Kuohunharjulle.

Kaava-alueen nykyinen asukasmäärä on noin 3 000, ja luku kasvaa tulevina vuosina noin 2 300 asukkaalla. Kerrostaloja aiotaan rakentaa muun muassa keskustaan ja Kangasalantien varteen. Pientaloja tulee lisää muun muassa Pikkolaan.

Kaavalla tavoitellaan Kangasalan keskustan vetovoiman lisäämistä. Keskustaan ovat jo valmistuneet uimahalli, pääkirjasto ja marketti.
Avatar
tekijänä 16valve
#32731
Aamulehti kirjoitti:Kangasalle tulossa jättikokoinen tuulivoimala

Kuva

Timo Oksanen ja hänen poikansa Sami aikovat pystyttää Kangasalan Tiihalaan Suomen suurimman sisämaan tuulivoimalan. Voimalasta tulisi myös Pirkanmaan kolmanneksi korkein rakennelma Teiskon 325-metrisen Digitan maston ja Näsinneulan jälkeen.

Pelkästään voimalan rungon korkeus on suunnitelmien mukaan sata metriä. Lavat kurkottaisivat korkeimmillaan 150 metrin korkeuteen.

Oksanen arvioi voimalan maksavan yli neljä miljoonaa euroa. Kovalla tuulella voimalan ilmoitetaan tuottavan kolmemegawattituntia. Oksaset aikovat käyttää sähkön perheyrityksen salaatti- ja yrttikasvattamon kasvihuoneisiin.

Kangasalan rakennustarkastajan Sirkku Malvialan mukaan päätös rakennusluvan myöntämisestä tehdään aikaisintaan lokakuussa.
Avatar
tekijänä 16valve
#39094
Kangasalan pääkirjaston viereen tulossa nelikerroksinen As Oy Orkidea. Tiettävästi seinäpinnat rapataan, niinkuin viereisissäkin uudisrakennuksissa. Kirjasto ei ole enää "projekti", mutta jotenkin se kuuluu Kangasalan uuteen "kävelykeskustaan".

Uusi kirjasto ja kerrostalotyömaa..
Kuva

Kuva

Kuva

Kirjaston eteläpuolelle (oikealle) jää torialue ja linja-autoasema.
Kuva

Kuva

Kirjaston matalampi siipiosa. Alakerta pyhitetty putiikeille, kakkoskerros kirjastolle. Molemmin puolin oli tehty hauskat ikkunaulokkeet.
Kuva

Ja tässä sama sisäpuolelta. Ikkunalle oli asetettu pehmusteet, jossa on mukava syventyä kirjaan. Tässä paikkaa testaa kaksi vuotias tyttöni :)
Kuva
Avatar
tekijänä 16valve
#40370
Niin siinä käy kun väki muuttaa ympäristökuntiin edullisemman asumisen perässä. Hmm, olen yksi heistä..
Aamulehti kirjoitti:Miljoonien eurojen rakennustyöt jonossa Kangasalla

Kangasalan kasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli torstaina rakennushankkeita vuosille 2012–2014. Kasvukunnassa lista on täynnä isoja numeroita, sillä kouluja ja päiväkoteja on rakennettava.

Lautakunnan listalla on ensi vuodelle tarjolla kaikkiaan 14,3 miljoonan euron hankkeet, vuodelle 2013 summa on 18,6 miljoonaa euroa ja vuodelle 2014 noin 14,9 miljoonaa euroa.

Isoja hankkeita ovat muun muassa ensi keväänä valmistuva lukio Pikkolaan, Suoraman koulun laajennus ja peruskorjaus, Huutijärven koulun laajennus ja uudet päiväkodit Liuksialan, Ruutanan, Huutijärven ja Suoraman koulujen viereen.
Avatar
tekijänä 16valve
#40438
Pikonlinnan ex-sairaalan alueelle ollaan suunnittelemassa useamman kerrostalon rypästä. Paikka on todella hieno järvimaisemineen, mutta syrjässä Kangasalan keskustasta, saati vielä kauempana Tampereelta. Palvelujahan ei tällä alueella juuri ole, ja bussivuorotkin kulkevat harvoin.
Aamulehti kirjoitti:Kerrostalojen rakentaminen Pikonlinnaan alkaa marraskuussa

Kangasalan Pikonlinnan entinen sairaala-alue alkaa syksyn mittaan muuttua myös kerrostaloalueeksi. Alueen ensimmäisen, 6-kerroksisen kerrostalon rakentaminen alkaa marraskuussa.

Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan Vesijärven rantamaisemiin kesällä 2012. Ensimmäinen talo valmistuu entisen sairaalarakennuksen Vesijärven puoleiseen päähän, hallintorakennus Törmälän tuntumaan. Pikonlinnan sairaala-alueen nykyisen omistajan ja kehittäjän Harri Oeschin mukaan alueella on rakennusoikeutta 26 600 kerrosneliötä kerrostaloihin, pienkerrostaloihin ja omakotitaloihin.

– On arvioitu, että alueelle voisi sijoittua 300 asuntoa ja noin 700 asukasta.

Oeschin mukaan rakentamisaikataulua on vaikea arvioida, koska kaikki on kiinni markkinoiden toimimisesta. Hän kuitenkin uskoo alueen rakentuvan 6–8 vuodessa.
tekijänä ktpama
#48002
Käytiin tänään lasten kanssa ensimmäisen kerran Kuohussa uimassa, on kyllä oikein kiva uimahalli. Samalla sain ensimmäinen pikaisen silmäyksen Kangasalan keskustaan ja se kyllä yllätti positiivisesti. Melkein meinasin ruveta Etuovesta ok-taloja katselemaan :).

Hienoa jos jaksat 16valve Kangasalan kuulumisia ja kuvia postata jatkossakin.
tekijänä Teemu
#64762
Pientä päivitystä Kangasalan osalta. Itse asustelen täällä Tampereen rajan tuntumassa ja nyt on tällä nurkalla Kangasalaa (Vatiala/Nattari) alkamassa useampikin itseäni kiinnostava projekti, joita pitää yrittää kamerankin kanssa seurata, kunhan työt pääsevät kunnolla alkuun.

Vatialan alueelle on valmisteilla osayleiskaava, jossa alueelle osoitetaan täydennysrakentamista 1750 asukkaalle. Osayleiskaavassa on varauduttu myös pikaratikan mahdolliseen jatkamiseen Mannakorven alueen kautta Lamminrahkaan.

Vatialan tiivistäminen on alkanut jo konkretisoitua Nattarin alueella, jossa Tallimäen tontille on lähdössä rakennustyöt käyntiin Karin-Heikin tien ja Vatialantien kulmassa. Työt ovat jo alkaneet maanrakennuksen osalta, eli kaivurit ovat jo työstämässä Tallimäen hiekkaharjua n. 20 metriä matalammaksi. StreetView-näkymässä Tallimäki risteyksen takana vasemmalla.

Tallimäelle on kaavoitettu 10000 asuinneliötä. Ensimmäisenä projektina As Oy Kangasalan Tallimäki, johon on tulossa yksi kerrostalo ja kaksi rivitaloa. Tontilla lähtee liikkeelle myös Eloisa-kotien As Oy Kangasalan Kotirinne, johon tulee pari kerrostaloa senioriasuntoja. Kotirinteen arkkitehtuurin osalta minulla on kovemmat odotukset jo havainnekuvien perusteella - tulevat näkyvälle paikalle rinteeseen ihan Vatialantien varteen. Tontille on piirretty myös pari muuta kerrostaloa, joiden osalta en vielä löytänyt valmiita suunnitelmia.

Heti Vatialantien toiselle puolelle lienee kohtapuoliin lähdössä rakentumaan Vatialan Kruunu. Tämä projekti saa erityistä plussaa siitä, että katutasoon on tulossa liiketiloja. Vatialan Kruunu nousee em. Streetview-näkymässä suunnilleen oikealla näkyvän matalamman tiilirakennuksen/piipun kohdalle. Mainitsemisen arvoinen on myös Vatialan Kruunun oikealle puolelle jäävä rakennus, eli VR:n vanha veturikorjaamo, johon äskettäin remontoitiin Vatialan lähikirjastolle tilat. Kirjasto avautui uusissa tiloissa nyt vuoden 2014 alussa. YLE:n juttu aiheesta.

Nostettakoon alueelta esille vielä As Oy Tervaskanto, joka valmistui muutama vuosi sitten Tallimäen viereen Karin-Heikin tien toiselle puolelle (Streetview-näkymässä jää vasemmalla olevan Salen rakennuksen taakse). Kohde valittiin vuonna 2011 Kangasalla vuoden rakennushankkeeksi. Toivotaan, että laatutaso jatkuu korkeana myös näiden uusien hankkeiden kohdalla.

Palaan asiaan kuvapäivitysten kanssa, kunhan kevätaurinko alkaa paistaa ja hankkeet ovat lähteneet kunnolla käyntiin.
tekijänä Sasu K
#64766
Minua ainakin kiinnostaa, joten antaa vaan tulla kuvia Kangasalta. :smt006 Voi olla ihan hyväkin juttu, että joku Tampereen naapureista jättää geneeriset lähiötornit tekemättä. Kangasalan maamerkkejä ovat hienot harjumaisemat.
tekijänä hmikko
#64767
K-P kirjoitti:Mutta Kangasalle ei ole tulossa kunnon highrise-projekteja kuten kaikkiin muihin ympäryskuntiin joten EI KIINNOSTA...
Tuolla sivun yläreunassa lukee "Alakerta", mutta pistä toki "ei kiinnosta" muihinkin ketjuihin.
Sasu Karjalainen kirjoitti:Voi olla ihan hyväkin juttu, että joku Tampereen naapureista jättää geneeriset lähiötornit tekemättä.
Tampere itse tekee geneerisiä lähiötorneja kyllä keskustaankin...
Avatar
tekijänä 16valve
#64774
Teemu kirjoitti:Pientä päivitystä Kangasalan osalta. Itse asustelen täällä Tampereen rajan tuntumassa ja nyt on tällä nurkalla Kangasalaa (Vatiala/Nattari) alkamassa useampikin itseäni kiinnostava projekti, joita pitää yrittää kamerankin kanssa seurata, kunhan työt pääsevät kunnolla alkuun.

Vatialan alueelle on valmisteilla osayleiskaava, jossa alueelle osoitetaan täydennysrakentamista 1750 asukkaalle. Osayleiskaavassa on varauduttu myös pikaratikan mahdolliseen jatkamiseen Mannakorven alueen kautta Lamminrahkaan.

Vatialan tiivistäminen on alkanut jo konkretisoitua Nattarin alueella, jossa Tallimäen tontille on lähdössä rakennustyöt käyntiin Karin-Heikin tien ja Vatialantien kulmassa. Työt ovat jo alkaneet maanrakennuksen osalta, eli kaivurit ovat jo työstämässä Tallimäen hiekkaharjua n. 20 metriä matalammaksi. StreetView-näkymässä Tallimäki risteyksen takana vasemmalla.

Tallimäelle on kaavoitettu 10000 asuinneliötä. Ensimmäisenä projektina As Oy Kangasalan Tallimäki, johon on tulossa yksi kerrostalo ja kaksi rivitaloa. Tontilla lähtee liikkeelle myös Eloisa-kotien As Oy Kangasalan Kotirinne, johon tulee pari kerrostaloa senioriasuntoja. Kotirinteen arkkitehtuurin osalta minulla on kovemmat odotukset jo havainnekuvien perusteella - tulevat näkyvälle paikalle rinteeseen ihan Vatialantien varteen. Tontille on piirretty myös pari muuta kerrostaloa, joiden osalta en vielä löytänyt valmiita suunnitelmia.

Heti Vatialantien toiselle puolelle lienee kohtapuoliin lähdössä rakentumaan Vatialan Kruunu. Tämä projekti saa erityistä plussaa siitä, että katutasoon on tulossa liiketiloja. Vatialan Kruunu nousee em. Streetview-näkymässä suunnilleen oikealla näkyvän matalamman tiilirakennuksen/piipun kohdalle. Mainitsemisen arvoinen on myös Vatialan Kruunun oikealle puolelle jäävä rakennus, eli VR:n vanha veturikorjaamo, johon äskettäin remontoitiin Vatialan lähikirjastolle tilat. Kirjasto avautui uusissa tiloissa nyt vuoden 2014 alussa. YLE:n juttu aiheesta.

Nostettakoon alueelta esille vielä As Oy Tervaskanto, joka valmistui muutama vuosi sitten Tallimäen viereen Karin-Heikin tien toiselle puolelle (Streetview-näkymässä jää vasemmalla olevan Salen rakennuksen taakse). Kohde valittiin vuonna 2011 Kangasalla vuoden rakennushankkeeksi. Toivotaan, että laatutaso jatkuu korkeana myös näiden uusien hankkeiden kohdalla.

Palaan asiaan kuvapäivitysten kanssa, kunhan kevätaurinko alkaa paistaa ja hankkeet ovat lähteneet kunnolla käyntiin.
Oho, sinähän asut lähellä minua. Itse asun tien toisella puolella Liutussa. Hienoa, jos tällä alueella asuu muitakin talottajia! :smt023

Joulukuussa otin pari kuvaa kohdasta, jolla onkin jo alkanut tapahtua. Kuvan puut on kaadettu ja kevään aikana on näkyvissä isoakin muutosta. Tien toisella puolella vanhaan veturitalliin remontoitiin kirjasto ja sen yhteydessä oleva siipiosa purettiin viime viikkoina. Siihen nousee lähiaikoina 9 kerroksinen Vatialan Kruunu.
Kuva

Kotirinne
Kuva

Tallimäki
Kuva

Aulan Kangasala treadissa on pari kuvaa kirjaston sisältä, sekä myös pari kuvaa mainitsemastasi Tervaskannosta.
http://www.taloforum.fi/viewtopic.php?f=9&t=996
Avatar
tekijänä 16valve
#64790
Näiden kerrostaloprojektien lisäksi Vatialaan ollaan toteuttamassa skeittipuistoa ja lähiliikunta-areenaa. Hienoa että omaa asuinaluetta kehitetään :)
www.kangasala.fi kirjoitti:KANGASALAN SKEITTIPUISTO –HANKE sai Leader-rahoituksen.

Kangasalan kunta toteuttaa EU-osarahoitteisen Leader-hankkeen rakentaen skeittipuiston Kangasalan Vatialaan Pitkäjärven koulun viereen. Hanke toteutetaan vuoden 2014 aikana (virallinen hankeaika 1.6.2013-31.12.2014). Kantri ry on puoltanut hankkeelle Leader-rahoitusta. Rahoituspäätös on saatu Pirkanmaan ELY-keskuksesta marraskuun lopussa 2013.

Hankkeen tarkoituksena ja tavoitteena on saada rakennettavasta alueesta (Pitkäjärven koulun tontti) yhtenäisempi ja paremmin soveltuva lasten ja nuorten käyttöön niin koulu- kuin vapaa-aikana. Rakentamisella parannetaan alueen viihtyvyyttä, yhtenäisyyttä ja palvelurakennetta, lisätään alueen nuorten harrastusmahdollisuuksia ja piristetään nuorisokulttuuria. Hanke on nuoria osallistava ja nuoret pyritään saamaan mukaan hankkeen toteutuksessa suunnittelusta valmistumiseen asti. Tavoitteena on luoda pitkäaikainen ja innostava harrastuspaikka lähialueen nuorille.

Hankkeen aikataulu:
Hanke on aloitettu suunnittelun tasolla jo kesällä 2013 ja kaikki suunnitelmat tehdään talven aikana huhtikuun loppuun mennessä. Rakentaminen tapahtuu kesäkautena, kuitenkin viimeistään vuoden 2014 loppuun mennessä.

Hankkeen aikana samanaikaisesti rakennetaan Pitkäjärven koulun tontille myös lähiliikunta-areena.
http://www.kangasala.fi/harrastukset_ja ... kohtaista/
Avatar
tekijänä 16valve
#64805
Kävin juuri kävelyllä, ja otin extempore kuvan Vatialan Kruunun kyltistä. Taustalla kirjasto ja sen takana Pitkäjärven koulu.

Kuva