Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
tekijänä Hmm
#31764
Aihetta käsittelevää ketjua ei näyttänyt olevan olemassa ennestään, joten perustan uuden koska oletan että tämä saattaa kiinnostaa foorumin käyttäjiä:

Google Mapsin / Google Earthin kilpailija Bing Mapsilla on useista Suomalaisista kaupungeista huomattavasti paremmat satelliittikuvat kuin Googlella: http://www.bing.com/maps

Eivät ole ihan ajan tasalla nämäkään mutta laatu on aivan eri luokkaa kuin Googlella. Monista kohteista on myös lintuperspektiivikuvat neljästä eri ilmansuunnasta.
Avatar
tekijänä grendy
#31767
^Joo unohdinkin mainostaa tänne että Ovi Mapsissa on Tampereelta ainakin tosi hyvät satelliittikuvat verrattuna google mapsiin :D
Avatar
tekijänä grendy
#31774
avuba kirjoitti:Taitavat olla ilmakuvia.
Ainakin nimeltään satelliittikuvia ja satelliittikuvilta kovasti näyttää :)
tekijänä Hmm
#48903
Bing Mapsissa (http://maps.bing.com) on näköjään päivitetty ainakin pk-seudun ilmakuvat uusiin, kesällä otettuihin (siis Aerial-vaihtoehto, ei Bird's Eye). Kannattanee vilkaista esim. Kehärataa ja Suurpeltoa. Kymmenet muutkin käynnissä olevat rakennusprojektit näkyvät hyvin.
Avatar
tekijänä Kantti
#48905
Turun kohdalla näyttää vanha Myllysilta olevan edelleen hyvissä voimissa. ;) Muuten Bing mapsin ilmakuvat ovat hyviä...
Avatar
tekijänä Janne_H
#48908
Hmm kirjoitti:Bing Mapsissa (http://maps.bing.com) on näköjään päivitetty ainakin pk-seudun ilmakuvat uusiin, kesällä otettuihin (siis Aerial-vaihtoehto, ei Bird's Eye). Kannattanee vilkaista esim. Kehärataa ja Suurpeltoa. Kymmenet muutkin käynnissä olevat rakennusprojektit näkyvät hyvin.
Kiitos vinkista. Vetääpä tuo Kehärata jyrkkää mutkaa. Hyvin näkyy kyllä sen linjaukset.
tekijänä Darre
#48943
Kantti kirjoitti:Turun kohdalla näyttää vanha Myllysilta olevan edelleen hyvissä voimissa. ;) Muuten Bing mapsin ilmakuvat ovat hyviä...
Joo, olin hieman hämmentynyt kun Microsoftin kuvapankin ilmakuvat olivat heidän omiaan, ei Turun opaskartan helikopterikuvia. Google Mapsin Turun satelliittikuvat ovat edelleen surkeita ja tässä mielessä Microsoft vei voiton. En ole mikään laiteriippuvainen ihminen tai yritysuskollinen eli en halua tuputtaa mitään kenellekkään, etsin vaan parasta mitä on saatavilla. Pitää vielä mainita nämä Google Mapsin Tampereen ilmakuvat, jotka ainakin viimeksi oli vielä talvella otetettuja ja osassa satelliittikuvissa oli vielä pilviä. Pitänee tutustua Bingin tarjontaan myös rakkaassa naapurissa, Tampereessa, jonka kaupunkisuunnittelu toki kiinnostaa.
tekijänä Purkki^
#48944
Bingin kartat tulee nykyään nokialta joten varmasti pysyvätkin laadukkaampana kun googlen. Nokia kuvasi myös katuja viime kesänä joten bingiin ja nokia mapsiin tulossa laajempi streetview kun nyt.
Avatar
tekijänä henkka
#71984
Raendi kirjoitti:Google ajamassa Mapsia alas ilmaiskäyttäjiltä.
Tai kuka tarkalleen tietääkään mitä ohjelmia toi "Google Maps Engine" pitää sisällään.
Affirming Google Maps Engine support will end on January 29, 2016
ZDNet: http://www.zdnet.com/article/google-map ... -shutters/
Google Maps Engine itself is a service for storing geographic data and then layering that data on top of the Google base map. According to Google, the data can consist of "vector and/or raster (imagery) files."
Käsittäisin että datan visualisointi ei ole enää mahdollista Googlen kautta, onhan tuossa artikkelissakin mainittu vaihtoehto Map Enginelle. Tavalliset kartat tuskin häviävät minnekään, koska (en muista tarkkoja lukuja) suurin googlaajista haluaa tietää yrityksen sijainnin kartalla => mainostuloja Googlelle.