Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä H.C.
#30419
Laitan tälle oman ketjun kun menee sekavaksi seurata näitä tuolta kooste-ketjusta.

Eli Martinlaakson aseman viereen vanhan ostarin tilalle on tulossa uusi parempi ostari jonka yhteyteen 14-kerroksinen torni. Tässä Skanskan uutinen aiheesta: http://www.skanska.fi/fi/Uutishuone/Uut ... uage=fi-FI

Ostariin on tulossa Lidli ja S-marketti ja muuta kuten apteekki ja lounas paikkoja.

Tässä kaavoitusaikainen havainnekuva:
Kuva

Tässä toinen:
Kuva

Ja vielä kuva tulevasta ostarista:
Kuva

Ja täytyy painottaa että nämä ovat kaavoitusaikaisia. Voi olla syytä olettaa että lopullinen ilme on jotain sinnepäin, mutta "kustannustehokkaampi".


Torni ja uusi ostari on nyt sitten rakenteilla, tai tarkemmin vanhan purku ja tontin raivaus on käynnissä. Tässä vähän tuoreita kuvia. Näissä ekoissa tontilla on vielä puita pystyssä:
Kuva

Kuva

Kuva

Tässä kuva koko tontista puiden raivauksen jälkeen. Kuten näkyy, uusi ostari tulee olemaan huomattavasti vanhaa suurempi.
Kuva


Voin hetken aikaa vielä yrittää raportoida tästä, mutta toivottavasti muut ehtii sitten myöhemmin.
tekijänä Purkki^
#30420
Mielenkiinnolla odotan minkälainen tuosta tulee, varmasti hieno lisä martinlaakson alueelle.

Offtopic: Itä-Vantaallakin samantyylinen suunnitelma, kun Koivukylän uuden citymarketin viereen on ajateltu 15-kerroksista taloa jossa olisi asuntojen lisäksi kirjasto ja muita kunnan palveluja.
Avatar
tekijänä Chae-chu
#30431
Eiköhän tolla yritetä vain havainnollistaa että tonne ylös tulisi tulevan kauppakeskuksen logo tms. Voi tietysti olla että siitä tulee tollanen just mut epäilen kyllä.
tekijänä Joggeri
#30435
Aivan järkyttävä betonikuutio tuo vanha ostari. Hyvä että lähtee. Piristää melkoisesti seudun ilmettä tuo uusi rakennus torneineen. :P
tekijänä ultrix
#30470
Mistä noita nelikulmiotetris-ikkunoita oikein tulee?! Muuten ihan näppärän näköinen pytinki, mutta tuo aukotus...
Avatar
tekijänä Kantti
#30479
H.C.:n eka kuvassa oleva torni on siistin näköinen, jos siitä tulee tuollainen, se on hyvä! Ostrari puolestaan näyttää tumman tiilijulkisivunsa kanssa kolholta terävine kulmineen. Se voisi olla hieman kultivoidumpi olemukseltaan, siinä on vähäinen lähiön peltomarketin vivahde. Kuvat tietysti ovat kuvia...

Katsoessani tuota vanhaa ostaria mieleen lipuu muutenkin yhä enemmän ajatuksissa oleva vanhan rakennuskannan hyväksikäyttö ja sen integroiminen uuteen! Se olisi kestävän kehityksen mukaista ja antaisi rakennuksille vivahteikkuutta. Ei se tietenkään aina käy eikä kaikkiin tapauksiin, tuossa vanhassa ostarissa ei kuvien perusteella näyttäisi olevan mitään nitkahdusta, josta syystä sen mukaanotto ei kävisi päinsä? Vanhojen rakennusten integroiminen uusiin ratkaisuihin on ainakin Turussa muutamin paikoin tuottanut omasta mielestäni erittäin onnistuneita lopputuloksia. Tämänsuuntainen ajattelu tuottaisi huomattavan erilaista arkkitehtuuria nykyiseen puhdaslinjaisuuteen verrattuna.
Avatar
tekijänä huopa
#30485
Nuo tetris-ikkunat on kyllä ihan modernin rakentamisen trendi, niitä näkyy aika monessa modernissa talossa. Itseäni se kyllä miellyttää enemmän kuin perus ruuturivistö, tuo jotain vaihtelua pintaan. Ihan hyvän näkönen pötsi tuo rendauksen versio.
Avatar
tekijänä H.C.
#30486
Jos kiinnostaa piirustukset, niin kaivoin tuolta kt-webistä viime syksyltä rakennusluvan yhteydessä olleet piirustukset. Aika saman suuntainen rakennus kuin noissa havainnekuvissa. Tetris-ikkunat taitaa tosin jäädä haaveeksi. Harmi ettei tarkkuus noissa piirustuksissa oikein riitä että saisi kunnolla selkoa mitä mateerialleja tulee ja mihin, mutta jotain voi arvailla, ne on kaikki siellä lueteltu.

Täältä ne löytyy: http://192.49.193.12/ktwebbin/ktproxy2. ... ension=pdf
tekijänä bitterfly
#30488
Niin paljon kuin tuossa käytetäänkin nykyaikaisia kikkoja, en pääse ajatuksesta, että tuossa tornissa on lievästi kommunistista lookkia. Joskin varmaan ihan hieno lisä lähiöön kuin lähiöön.
Avatar
tekijänä Kantti
#30492
Noiden piirustusten mukaan ei voi päätellä pintamateriaaleista paljoakaan - jos yhtään!

Millaista bitteri on kommunistinen look :D ei tuo torni ainakaan ekana kommunismia tuo mieleen. Omasta mielestä se ainakin tuossa havainnekuvassa näyttää hyvältä. Tetris ikkunat eivät myöskään häiritse, koska uppoavat seinäkokonaisuuteen sävytyksensä vuoksi oikein hyvin. Mielenkiintoista paremminkin!

Piirustuksesta voisi ajatella 13. kerroksen asukkailla olevan hieno patio käytössään korkealla puiden yläpuolella?
tekijänä bitterfly
#30493
Okei.. huonosti ilmaistu, mutta DDR tuli mieleeni tuosta. Silmissä vilisi betonibrutalismin esikuvat ja Nukkumatin monituiset härvelit.

En voi sille mitään, mutta sellainen mielikuva tulee. Nykyaikaistettuna vain.

Vaikka siis on varmasti oikeasti hyvin kaukana siitä.
Avatar
tekijänä Chae-chu
#30496
Olen bitterin kanssa samoilla linjoilla jokseenkin, tuo on omasta mielestä vain ruma. Jotenkin nuo tornin muoto, tiilielementit joiden saumat tulevat varmasti loistamaan kuin joulukuusi ja tetris-ikkunat (tässä yhteydessä) eivät vain mätsää. Onneksi ei kuitenkaan ole (hirveästi) sinne tänne siroteltuja parvekkeita/ikkunoita tms. härpäkkeitä. Tokassa kuvassa näyttää ihan siedettävältä, mutta ekassa tuo näyttää paljon korkeuttaan matalemmalta.

edit: niin siis toivotaan parasta. :)
Viimeksi muokannut Chae-chu, 08.06.10 00:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Purkki^
#30498
Piirustuksien perusteella on vaikea sanoa mitään materiaaleista eikä noihin vanhoihin kaavoituksen aikaisiin kuviin voi luottaa. Joten odotetaan nyt hetki ennen kuin tuomitaan kommunisti/DDR taloksi.
Chae-chu kirjoitti:tiilielementit joiden saumat tulevat varmasti loistamaan kuin joulukuusi
Mitähän tähän nyt sanois...
Avatar
tekijänä H.C.
#30503
Arkkitehtitoimiston sivuilla on päivitetty havainnekuva:
http://www.arkrouhiainen.fi/commercial/martintori.html

Piirustuksissa luetellut tiilielementit ja epävarmuus siitä missä laajuudessa niitä käytetään kyllä pelottaa. Eikä niitä edes oo kaavamääräyksillä näköjään kielletty, mutta saumat on määrätty häivytettäviksi, jos sellaisia sitten käytetään.

Mun mielestä se on hieno torni ja lisäksi erilainen.