Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä Kantti
#29616
Ihan kivaa että Hangosta avasit oman osion, Valde!

Itselläni on lukkarinrakkautta Hankoon, vietettyäni niillä seuduilla inttiaikani. Kesällä vilkas ja kaunis kaupunki, talvella lähes kuollut. Muutama kuva viime kesältä.

Kuva
Vanha kunnon E-patteri nyt tyhjänä.

Kuva
Tuossa ovet joiden saranat ovat olleet erittäin kovassa käytössä. Alimmalla portaalla kummallakin puolella oli melko isot tykin ammukset pystyssä, merkkinä minkälaisesta rakennuksesta oli kyse

Kuva
Takapihalla harrastettiin sulkeisharjoituksia. Oli kivaaaaa!

Kuva
Kaupunki itäsatamasta katsoen. Vasemmalla kivikon takana on hankolaisten venepaikat, rannikkotykistön alukset olivat myös siellä omalla alueellaan joka oli sotilasaluetta niinä aikoina. Hangon skylineen kuuluvat vesitorni ja kirkko kohoavat taustalla. Oikealla vierasvenesatama joka kesällä on kovassa käytössä - kuten oli nytkin.

Kuva
Hankolaisten omat venepaikat ovat vähän Helsingin kolera-allasta muistuttavassa laguunissa. Taustalla näkyy E-patterin jämäkkä olemus.

Kuva
Hankolaisten venepaikkoja. Taustalla vanhempia hienoja rakennuksia rannikkotykistön venelaituriin johtavalla tiellä. Rakennukset on ymmärretty säilyttää ja ottaa uudiskäyttöön, ainakin pari ravitsemus/juottola käytössä olevaa havaitsin siellä.

Kuva
Silmiinpistävän teräväkulmainen rakennus, joka muutenkin oli miljööltään sellainen jossa mielelläni voisin vaikka asua.

Kuva
Toinen rakennus jossa mielelläni asuisin on tuossa, pieni sympaattinen rapattu kadunvarsirakennus puutarhamaisella tontilla. Talossa on mielenkiintoinen, kaikesta päätellen asuttava alakerta. Ihanaa!

Kuva
Ravintola joka niinä aikoina totteli nimeä Göna Kaijan, on lyhentänyt nimensä Grönaniksi. pari kertaa tuli piipahdettua sielläkin :)

Kuva
Ennen Hankoon meni siniset lättähatut, nykyinen VR:n kalusto ainakin näyttää paremmalta.

Kuva
Hangon rautatieaseman ovi, näyttää ikä vähän painavan sitäkin. Puolustusvoimien vetäydyttyä Hangosta, rautatieaseman käyttö lienee aiempaa hiljaisempaa.

Samoilla linjoilla grendyn kanssa, mistä Hangon lentokentälle on ajateltu saatavan kunnon käyttöä? Voisiko tämä liittyä Hjalliksen hotellirakentamisprojektiin joka siellä on kai nytkähtänyt käyntiin...
tekijänä Valdéz
#29621
Mun isä on käynyt intin kans Hangossa. Onkohan siellä käynyt enemmänkin näitä "rannikkolaisia" armeijansa?

Itse olen ollut kosketuksissa Hankoon jo yli kuusi vuotta, koska tyttöystäväni on hankolainen aluneperin. Eli siellä on pyöritty enemmän ja vähemmän. Tuleva kesä on toinen jo laatuaan kun olen töissä siellä. Saattaa olla, että muutama kuvakin jopa tulee.

Tuo Itäsataman vierasvenealue on Suomen suurin ja varmasti yksi kalleimmista. Itämerenportissa (erillinen saari) olevat veneosakkeet ovat kyllä niin jumalattoman kalliita että huhhuh. Noh, voihan niistä veneistäkin jotain jo päätellä. Kesällä vierasvenesatama on aivan täynnä ulkomaalaisia veneitä ja tunnelma on itseasiassa hyvinkin tiivis. Näinhän on tietysti jokaisessa kunnon rannikkokaupungissa, mutta Hangossa se näkyy eniten.
Avatar
tekijänä Kantti
#29624
Suurin osa Hangossa palvelleista oli turkulaisia ja täältä päin. Hesan suunnasta oli jonkin verran myös. Muualta vähemmän.

Hangon vierasvenesatama ja Hangon regatta ovat sarjassaan legendaarisia. Siellä ajetaan myös kerran kesässä Poker Run -kisa jossa ovat mukana Suomen komeimmat ja nopeimmat moottoriveneet. Räikkönenkin mielestäni siihen osallistui - olisko viime vai edelliskesänä 82 jalkaisen Sunseekerinsä kanssa. Se ei ole kuitenkaan kilpailu vaan tapahtuma, kertoo Poker Run'in virallinen sivusto http://www.pokerrun.fi/?p=p_3

Kuva
Tossa kapea näkymä Itämerenportin yhdestä kohdasta
tekijänä Valdéz
#29643
Kantti kirjoitti:Kuva
Hankolaisten venepaikkoja. Taustalla vanhempia hienoja rakennuksia rannikkotykistön venelaituriin johtavalla tiellä. Rakennukset on ymmärretty säilyttää ja ottaa uudiskäyttöön, ainakin pari ravitsemus/juottola käytössä olevaa havaitsin siellä.
Joo tuossa ruskeassa rakennuksessa toimii Tivoli-niminen yökerho, joka itseasiassa on aika laadukas ja iso. Se on kahden helsinkiläisen liikemiehen omistama, joka on siis vain kesäisin auki (kuten 90% Hangon rafloista) ja kalleudestaan huolimatta usein tupaten täynnä... helsinkiläisiä. Helsingistä järjestetään bussimatkoja nuorisolle tuohon.
Kantti kirjoitti:Kuva
Toinen rakennus jossa mielelläni asuisin on tuossa, pieni sympaattinen rapattu kadunvarsirakennus puutarhamaisella tontilla. Talossa on mielenkiintoinen, kaikesta päätellen asuttava alakerta. Ihanaa!
Olen itse kans kiinnittänyt huomiota tuohon rakennukseen. Hyvin sympaattinen ja söötti, mutta jotenkin kortteli saisi jatkua vielä...
Avatar
tekijänä Klazu
#29675
Itse tykkään Hangosta kovastikin. Ehkä tähän on vaikuttanut vuosi Russarössä, tiedä häntä. Hanko on talvella äärimmäisen hiljainen kaupunki, mutta kesällä ranta-alueet ja terassit ovat täynnä väkeä. Hangon Regatta on nykyisin hirveän örvellyksen (eli peri-suomalainen) tapahtuma, mutta kyllä tuolla elämää on koko kesän.
tekijänä Valdéz
#39890
Ajattelin postata vähän tietoa Hangon projekteista, koska niitä tuntuu riittävän - ainakin kaupungin kokoon nähden.

Eli kyseessä ovat yksittäinen kerrostalo sekä kolme Hjalliksen diili-projektia. Kaikki kohteet ovat (yllätys yllätys) meren äärellä, mutta mikäs sen parempaa. Hjalliksen projekteja (Hangon Grand, Hotel Hanko, Drottningberget) kutsutaan yhteisnimellä Meri-Hanko.

Tähän on rakentumassa Asunto-osake Hangon Merikatu 1. Ei ihan tavallisen oloinen kerrostalo, jossa on vähän funkkista mukana. Se rakennetaan Hotelli Regattan viereen kiinni ja talon rakentamisen ehtona oli, että Regatta kunnostetaan täysin. Uuden talon paikalla sijaitsi vanha hotellin lisärakennus, joka oli ehtaa 60-lukua, joten ihan jees että purettiin pois. Hotelli itse on jugendia, mutta se oli pilattu 70-luvulla minerittilevyin ja jugend-habitus oli menetetty. Nyt ne onneksi poistetaan ja pinta laitetaan kuntoon. Asunnon 19:stä asunnosta 15 on myyty, mikä on hyvin kun ottaa huomioon asuntojen hinnat. Neliöhinnat vaihtelevat 4500-5600 euron välillä. Todennäköisesti pk-seutulaisten kakkosasunnoiksi on mennyt. Hankolaiset haluavat asua omakotitaloissa.

Kuva

Kuva
Rakennuksen takana näkyy Regatta.

Kuva

Kuva


Tähän rakentuu Hangon Grand, joka on Hjalliksen projekti. Se sijaitsee saman kadun varrella kuin edellinen ja koostuu kahdesta erillisestä rakennuksesta. Muistaakseni 27:sta asunnosta neljä myymättä ja neliöhinnat pyörivät samoissa kuin edellisen.

Kuva

Kuva
Tummemman jätelavan yläpuolella näkyy edellinen projetki (Merikatu)

Kuva
Jännä pintakuvio. Selviää allaolevasta kuvasta paremmin.

Kuva


Toinen Hjalliksen projekti on Drottningberget. Se koostuu lähinnä villoista, joissa on yhteensä 170 asuntoa. Muistaakseni sinne tuli myös pienkerrostaloja. En osaa sanoa kuinka onko jo markkinoitu ja millä hinnalla, mutta pitäisi olla vielä kalliimpia kuin muiden projektien. Tästä ei ole kuvia, koska paikka on aika hankalasti saavutettavissa, mutta nettisivu on jos kiinnostaa. Siellä on paljon tietoa.

http://www.drottningberget.fi/


Kolmas Hjalliksen projekti on Hotel Hanko. Siitä ei kukaan oikein osaa sanoa paljoa, mutta ilmeisesti sellainen on tulossa, koska kuulemma sama porukka, joka rakentaa Grandia, rakentaa myös tämän hotellin. Ainakin yhtiö on sama.

Kuva
Tämän kuvan informaatioarvo lähentelee nollaa, mutta se on todisteena siitä, että hotelli tulee. Tästä on purettu vanha varastorakennus, josta nämä jätteet on jäänyt. Ilmeiseti puita kaatuu ja paljon ja hotelli tulee suurimmalta osin rantakallion päälle.

Kuva
Tässä hyvin näkyvä kyltti.
Avatar
tekijänä Kantti
#39897
Hjalliksella on vankka usko Hangon mahdollisuuksiin matkailussa, ja onhan sillä mahdollisuuksia! Riittävällä panostuksella ja hyvin kohdistetulla mainostuksella Hangosta on saatavissa houkutteleva kohde matkailijalle, Hangolla on merellisen luontonsa vuoksi erikoispotentiaalia. Kyse on toimivasta liikeideasta ja kilpailukykyisestä faciliteettien laadusta. Kumpikaan ei liene ongelma Hjallikselle. Eräänä erikoisuutena Hangossa on mahdollisuus vierailla kesäisin entisessä linnakesaaressa, Russarössä, joka ollessaan puolustusvoimien aktiivikäytössä oli "salaista" aluetta. Vapaasti Russaröön ei edelleenkään voi nousta, saari on yhä puolustusvoimien hallinnassa. Sinne järjestetään kuitenkin rajattu määrä ohjattuja matkoja Suomen kansalaisille, sillä on kiinnostava menneisyys, siihen liittyy myös hyvin monen intin käyneen miehen henkilökohtaisia muistoja. Tästä syystä nämä ohjatut retket Russaröön ovat poikkeuksetta täyteen buukattuja.

Hanko on jo kesäkaupunki, tuleeko siitä nykyistä enemmän myös talvikaupunki ja miten projektit vaikuttavat Hangon elämän vilkastumiseen tämän hetkisen sesongin ulkopuolella? Kyllä nämä toimet tulevat lisäämään Hangossa tapahtuvaa toiminnallisuutta, näin uskon vaikka suhdanteet juuri nyt näyttävät epävarmoilta. Hangossa on jotakin aivan erilaista kuin muualla Suomessa!
tekijänä Arska
#39905
WAU!!!

Piti kahteen kertaan tarkistaa onko toi projekti todellakin suomesta. On kyllä tyylikäs talo tulossa tuosta Merikatu ykkösestä. Voisin kuvitella että Pietarin seudun rikkaat olisivat kiinnostuneet noista kesäasuntoinaan.
Avatar
tekijänä MindW
#57260
Revellin suunnittelema luhtitalo, "Silta-City". Ks. sivu 12: http://issuu.com/nicopy/docs/ht-sommartidning-2010
Kuva
Kuva
Kuva

Hangon Grand
Kuva
Kuva

Vanha talo on jäänyt kahden kerrostalon puristuksiin
Kuva

Kunnostettu Hotelli Regatta
Kuva
Aiempi ulkoasu, kuva ei ole oma
Kuva

Sympaattinen talo rautatieaseman lähellä
Kuva
Viimeksi muokannut MindW, 09.07.13 20:36. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
tekijänä hmikko
#57261
MindW kirjoitti: Aiempi ulkoasu, kuva ei ole oma
Kuva
:shock:

Huh. Aikansa kuva tuokin tietysti, eikä mitenkään ainutlaatuinen tapaus Suomessa, mutta pitää ihmetellä, että missä kollektiivisessa mielenhäiriössä tuolloin oltiin. Turun Kauppatorilla nykyinen Nordean talo on yhtä rumassa paketissa tänäkin päivänä.
tekijänä ÄmJii
#57268
MindW kirjoitti:Revellin suunnittelema luhtitalo, "Silta-City". Ks. sivu 12.
Kuva
Olen ruennut pitämään näistä Revellin tuotoksista enemmän ja enemmän. Oman aikakautensa arkkitehtuuria, joka ei yleisesti ottaen pahemmin kerää, parhaimmillaan. Revellin suunniteelmia rakennuksia tulee suojella edustamansa tyylin edustajina.
tekijänä Lurkkeri
#59520
MindW kirjoitti:
Kunnostettu Hotelli Regatta
Kuva
Aiempi ulkoasu, kuva ei ole oma
Kuva
Onneksi joskus käy näinkin päin. Usein nuo mielenhäiriössä tehdyt muutokset jäävät pysyviksi ja ne jopa suojellaan.
Avatar
tekijänä grendy
#59521
^Ei uskois samaksi taloksi!! Aivan järkyttävä tuo peltiseinäversio huhhuh... Ja kunnostettu talo on taas järkyttävän upea.