Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä _ABC_
#28690
Avataanpa myös Kuopiolle oma projektiketju. Näissä ketjuissa on ilmeisesti tarkoitus käsitellä projekteja, jotka ovat käynnissä tai ovat käynnistymässä? Esittelen ensin keskustan tai sen välittömässä läheisyydessä olevia projekteja.

Kuopion sataman alueen uudelleen rakentaminen.

Kuopion sataman alueella oli ennen paljon sekalaisia teollisuusrakennuksia. Paljon maa-alaa oli myös pelkästään parkkipaikkoina. Tämä alue on nyt lähes kokonaan rakennettu uudelleen. Tilalle on tullut kerrostaloja, jotka on rakennettu tiiviisti kortteleiksi, joita halkovat rännikadut. Vain pieni alue on enää rakentamatta.

Tässä kuvassa näkyy osa tästä uudesta alueesta. Alue jatkuu vielä etuvasemmalle, sekä kuvasta oikealle. Rakentamatta on Snellmannin piha ja siitä järvelle päin oleva talo.

Kuva

Aivan kuvan vasemmassa laidassa oleva kenttä rakennettaan lähiliikuntapuistoksi. Kentän toisella laidalla on tällä hetkellä menossa Kuopion vankilan laajennus.

Sataman alueen uusia taloja on esitelty myös täällä: http://taloforum.fi/viewtopic.php?f=9&t=763

Maljalahti

Alue sijaitsee yllä olevan kuvan vasemman ylälaidan yläpuolella. Alueen rakentaminen on jo aloitettu alueen junaradan puoleisesta osasta. Kuva

Pääosa rakentamisesta keskittyy kuitenkin Maljalahden rantaan.
Kuva
Kuva


Yllä käsitelty sataman alue näkyy osittain kuvien vasemmassa laidassa.

Alatori

Alatori-hanke käsittää useita eri rakennuskohteita.

90-luvun alussa Kuopion torin alle rakennettiin suuri parkkihalli pariin kerrokseen. Tämä halli rakennettiin torin ylälaidan alle. Nyt tätä parkkihallia laajennetaan selvästi torin alalaidan puolella niin, että parkkipaikkoja tulee olemaan torin alla kolmessa kerroksessa yhteensä noin 1300. Torin auki kaivuu alkaa keväällä.

Tämän lisäksi hankkeeseen kuuluu osan toria ympäröivien katujen muuttaminen kävelykaduiksi. Nämä yhdessä jo olemassa olevien rännikatujen kanssa tulevat muodostamaan Kuopioon kävelykeskustan. Kuvia rännikaduista aikaisemmin linkittämässäni tämän foorumin Kuopion kuva-ketjussa.

Kuva

Kuva


Lisäksi Anttilan ja Carlsonin tavarataloihin on tarkoitus tehdä mittavat laajennukset ja remontit.

Kuva

Kuva

Matkakeskus ja sen ympäristö
Linja-autoaseman ja rautatieaseman väliin rakennetaan matkakeskus. Hanke sisältää myös hotellin rakentamisen rautatieaseman puolelle, sekä nyt lähinnä asvalttia kasvavan alueen täydennysrakentamisen. Seuraava kuva on muutaman vuoden vanha ja siitä puuttuu mm. alueelle suunnitellut tornitalot.

Kuva

Asemakadun kerrostalo

Asemakadulla sijaitsevan 70-luvulta peräisin olevan matalan talorumiluksen paikalle on suunnitteilla hyvinkin erikoiselta näyttävä talo. Nykyinen rakennus näkyy myös tuossa matkakeskuksen kuvassa, suunnitellun hotellin yläpuolella

Kuva

Pappilanmäki
Alue sijaitsee linja-autoaseman ja moottoritien välisellä mäellä. Alue on ennen ollut metsää ja peltoa. Entinen pappila. Alueelle rakennetaan useita kerrostaloryppäitä. Ensimmäiset ovat jo harjakorkeudessa. En löytänyt tästä alueesta kovin hyviä kuvia. Tässä jotain rakennuttajan sivuilta: http://www.vvo.fi/ajankohtaista/3225.aspx

Näiden lisäksi Kuopion ruutukaava-alueelle on viime vuosina rakennettu(/rakennetaan parhaillaan/aiotaan rakentaa) useita muita kohteita. Kohteet ovat lähinnä olleet kerrostaloja.
Avatar
tekijänä Krio
#28691
Kiitos ABC tästä ketjusta. En tiennytkään, kuinka paljon Kuopioon on tekeillä kaikkea vaikka asunkin lähellä kaupunkia nykyään. Tuo Anttilan muutostyö näyttää helvetin hyvältä. Rakennuksesta voi tulla siedettävä jopa.
Onko tietoa, kuinka paljon näistä projekteista on valitettu? Tuntuu nimittäin siltä, että Kuopiossa ei olisi NIMBYjä (koska liito-oravat pitävät hidasteluista huolen).
tekijänä _ABC_
#28693
Krio kirjoitti:Kiitos ABC tästä ketjusta. En tiennytkään, kuinka paljon Kuopioon on tekeillä kaikkea vaikka asunkin lähellä kaupunkia nykyään. Tuo Anttilan muutostyö näyttää helvetin hyvältä. Rakennuksesta voi tulla siedettävä jopa.
Onko tietoa, kuinka paljon näistä projekteista on valitettu? Tuntuu nimittäin siltä, että Kuopiossa ei olisi NIMBYjä (koska liito-oravat pitävät hidasteluista huolen).
Anttilan perusteellista remonttia tosiaan odotellaan kädet ristissä. Harmi vaan kun juuri sen eteneminen tuntuu takkuavan eniten omistajatahon jahkaillessa.

Ei näistä ole taidettua paljoa valittaa. Moni näistä hankkeistahan on jo käynnissä. Alatorista on jokunen valitus tehty, mutta ilmeisesti kaikki ovat jo kaatuneet. Parkkihallin kaivuutöiden alkaminen keväällä on ainakin jo varmaa.
tekijänä _ABC_
#28694
Seuraavaksi keskustan ulkopuolisia hankkeita.

Matkus

Laaja yritysalue Etelä-Kuopiossa, jonka rakentaminen alkoi joitain vuosia sitten. Rakentamista riittää vielä vuosiksi eteenpäin. Veturiyritykseksi alueelle saatiin Ikea. Samalla Ikea ilmoitti myös, että se rakentaa Ikean viereen selvästi Ikeaa isomman oman ostoskeskuksensa Ikanon, jonne tulee n. 70 erilaista liikettä. Ikean rakentaminen alkaa tänä vuonna.

Alueelle on juuri valmistunut Itellan 20 000 neliömetrin lajittelukeskus. Alueelle tulee myös muita suuria kohteita. Yhteensä rakennettua kerrosalaa tulee olemaan 150 000m2.

Kuva

Haapaniemen Citymarket

Haapaniemelle Saaristokadun juureen rakennetaan Kuopion kolmas Citymarket. Työt alkavat syksyllä. Ensi kesän tontti toimii Asuntomessujen parkkipaikkana.

Haapaniemi 3

Kuopion Energian uusi voimalaitos on Kuopion suurin investointi koskaan. Näin muistan lukeneeni lehdestä hiljattain. Laitoksen peruskivi on jo muurattu.

Kuva

Savilahti

Savilahti on alue, jossa sijaitsee tällä hetkellä mm. Kuopion yliopisto ja Kuopion tiedepuisto. Alue näyttää suunnilleen tältä tällä hetkellä:
Kuva

Alue kuitenkin tulee kokemaan suuren mullistuksen, jos suunnitelmat toteutuvat koko laajuudessaan. Tällä hetkellä rakennetaan vain lähinnä alueen itäreunaan, kuva: http://1.bp.blogspot.com/_PPLPocW2qeQ/S ... tikatu.jpg

Näistä suurista suunnitelmista linkkejä:
http://yle.fi/alueet/savo/2009/11/savil ... 07779.html
http://www.kuopionkaupunkilehti.fi/Paik ... uusi-helmi
http://www.kuopio.fi/attachments.nsf/Fi ... _netti.pdf
tekijänä _ABC_
#28695
Saaristokaupunki

Alueen projekteja tulossa myohemmin lisää tähän ketjuun, mutta tässä jotain näin alkuun Saaristokaupungista:

Saaristokaupunki on jonkin sortin suurlähiö, jota on rakennettu kohta kymmenen vuotta. Alueeseen kuuluvat Lehtoniemi, Rautaniemi, Pirtti ja Savolanniemi. Valmista on joskus 2020-luvulla. Alueen projekteja on jo käsitelty tällä foorumilla(mm. Keilankannan tornitalot).

Kuva

Kulku alueelle keskustasta tapahtuu uutta Saaristokatua pitkin:
Kuva

Saaristokaupungissa järjestetään asuntomessut ensi kesänä. Messut järjestetään alueella jonka nimi on Lehtoniemen Helmi.

Kuva

Kuva

Lisää asuntomessuista: http://www.asuntomessut.fi/kuopio

Tässä taas alue joka on suunniteltu messualueen pohjoispuolelle:

Kuva

Kuva

Kuva

Lähiöiden uudistamis- ja täydennysrakentamishanke

Juuri on julkaistu kuvia kuinka vanhoja lähiöitä aiotaan uudistaa:
http://www.savonsanomat.fi/video-kuva/k ... vat/531010

Johan tuota onkin jo odoteltu.
tekijänä gere
#30481
Kiitos ABC hienoista kuvista ja tiedoista.

Onko kellään tietoa ja kuvia saaristokatuun ja kumpusaareen sekä kumpulinnan ympäristöön liittyvistä projekteista ja suunnitelmista. Olen kuullut huhuja että Kumpusaareen Saaristokadun itäpuolelle olisi tulossa mm. laituripaikkoja etenkin Lehtoniemen asukkaille ja että mahdollinen veneiden talvisäilytysalue voisi siirtyä Maljalahdesta jonnekin Kumpusaaren alueelle. Mikähän on ennen saaristokadun alkua sijaitsevan Fenestran pressuhallin kohtalo tulevaisuudessa, sehän ei ainakaan imartele saaristokadun imagoa. Tästä alueesta ja suunnitelmista olisi kiva myös nähdä kuvia ja saada tietoa.

Meneillään oleva Väinölänniemen uudistaminen on myös mielenkiintoinen aihe, siitä olisi hienoa nähdä myös ns. mallinnos kuvia.

T. Gere
tekijänä gere
#30720
Hei,

Kiitos tiedosta tuon 2009 päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman olen nähnytkin jo aiemmin, ilmeisesti asemakaavan muutos menossa lähiaikoina kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Mielenkiintoinen projekti tyylikäs ja erilainen kiinteistö toivottavasti asia etenee, tuolla suunnitelmalla olisi mahdollista saada Kuopion puuttuvat veneilypalvelutkin kuntoon.

T. Gere
tekijänä _ABC_
#33979
Keräilin tuossa kasaan kaikenlaisia rakennusprojekteja. Osa jo valmiita, osa rakenteilla, osa suunnitteilla.

Ruutukaava-alueen eheytystä:
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Aivan ruutukaava-alueen viereen tulevia taloja. Haapaniemi:
Kuva
Kuva
Kuva

Ruutukaava-alueen lähellä olevalle mäelle rakennetaan muistaakseni reilun kymmenen kerrostalon asuinalue, Pappilanmäki:
Kuva
Kuva

Männistön kaupunginosan ostarin remppa:
Kuva

Saaristokaupungin uusi keskusta Keilankanta, jota rakennetaan edelleen:
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Tämän kesän asuntomessualuetta Saaristokaupungissa:
Kuva

Lähiöiden täydennysrakentamista:
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Uusi lähiö Pihlajalaakso Puijon kylkeen:
Kuva

Kuopion teknologiakeskuksen uusia taloja:
Kuva

Yliopistoalueen uusi ilme:
Kuva

Lähellä yliopistoa olevaan saareen rakennetaan mm. opiskelijoille asuntoja:
Kuva

Uusi hypermarket:
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#33982
Aika paljon Kuopiossa on meneillään.

Kuva
Tuo kulmarakennus on todella hieno ja olemassa olevaan kaupunkiympäristöön istuva puhtaalta funkkikselta näyttävä talo, mitä sen paikalla on nyt?
tekijänä _ABC_
#34020
Matkakeskus-hanke nytkähtelee eteenpäin. Viimeiset vaihtoehdot on nyt tuotu julki. Rautatieaseman puolelle on kaavailtu yhtä rakennusta, ilmeisesti hotelliksi. Muut rakennukset ja itse matkakeskus sijoittuvat nykyisen linja-autoaseman paikalle. Rakennuksista on sanottu, että ovat toimistotaloja, joiden alimmissa kerroksissa on liiketiloja. Matalimman vaihtoehdon korkein rakennus on 11-kerroksinen ja korkeimman vaihtoehdon 20-kerroksinen.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Krio
#34022
:shock:

Kuopioahan repäisee. Anna tulla tuo 20-kerroksinen niin perun kaikki pahat puheeni kaupungista :smt007 :smt007
tekijänä _ABC_
#34024
Niin tämän hetken korkein rakennushan(Puijon torni ei kai ole rakennus) on MicroTower 16-kerrosta, joka valmistui 2004:

Kuva

Saa nähdä miten kauan. Noista tämänkin ketjun kuvista näkyy, että useita +10-kerroksisia torneja on nyt suunnitteilla ympäri kaupunkia. Monia niistä on suunniteltu Savilahteen(= mm. yliopiston ja teknologiakeskittymän alue), johon kaupungilla on suuria suunnitelmia: http://yle.fi/alueet/savo/2009/11/savil ... 07779.html

Niiden lisäksi tuo matkakeskuksen torni olisi kyllä aika passeli. Ruutukaava-alueellehan ei torneja saa rakentaa, joten tuo ainoana lähellä keskustaa olevana tornina olisi tervetullut.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18