Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä RV
#79664
Todella hyvän näköistä. Kun Kehä I saadaan nyt (Hgin kaupunki kiirehtinyt Myllypuron liittymää sekä lukuisia yhteyksiä Myllypurosta Kontulan suuntaan, ja Viikki ja "Itä" yhdistyvät erittäin suotuisasti nyt Kivikon liittymän ja tiejatkeen (uusi bussilinja) myötä) "kaukalomaisemmaksi" ja liikenteen sujuvuuskin huomattavasti paranee, massiivisempiakin taloja voisi jo suurien rakennusten täyttämiin alueisiin rakentaa Kehän varteen ja kunnioittaen alueiden aika yhtenäistä ja korkeatasoista ajalleen-arkkitehtuuria, niin Myllypuro huomattavasti nostaa "mainettaan" asuinalueena. Uusia keskuksia tulee kehittää Kehän valtaviin tasoristeyksiin aikaisemmin täyttämiin alueisiin. Tuo näyttää juuri siltä! :)
tekijänä jfo
#84617
arkkinikkari kirjoitti: Ja noissa päätyjen julkisivuissa on kopioitu samaisen toimiston Juutalaismuseon detaljit.

Ja sisällä kopioidaan saman toimiston Kumpulan kampukselle rakennettua Exactumia.

Ekologista suunnittelua, ei tehdä kertakäyttöisiä yksityiskohtia.
Itse en ihan äkkiseltään nähnyt merkittäviä sisätilojen yhtäläisyyksiä Exactumin kanssa, ainakaan netissä olleiden kuvien perusteella. Nykyarkkitehtuurille tavanomaista avaraa sisätilaa. Ulkotiloissakin pystyraitojen toteutus on hieman erilainen - puolalaismuseossa ilmeisesti viistosti asetettuja "lasisuikaleita" ja Metropolian rakennuksessa seinän kanssa suoraan kulmaan asetettuja metallisuikaleita. Ulkoseinän detaljeilla on enemmän yhteistä juuri Dixin kanssa kuin juutalaismuseon kanssa. Toki tämä ulkoseinien pystyraita-julkisivu on varmasti eräs tyylisuunta, josta Lahdelma & Mahlamäen toimistossa ollaan tällä hetkellä innoissaan ja jonka variaatioita nyt innokkaasti kokeillaan erilaisissa kohteissa.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#84619
Exactumista on kopioitu raidallinen alakatto, ja juutalaismuseosta tosiaan ne vinot, silkkipainetut lasit (jotka on siis noissa suorissa kadunsuuntaisissa julkisivun osissa Metropoliassa). Muiden julkisivujen pystyraidoitus on tosiaan sitä Dixiä, mutta vähän eri muotoisella säleellä.

Olen siis tosiaan itse mukana tässä hankeessa...
jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tande
#97477
Myllypurontien ja Myllymatkantien risteyksessä olevalla isolla tontilla sijaitsevat kaksi vuonna 1965 valmistunutta 3-kerroksista pienkerrostaloa saamassa purkupalloa. -Tilalle pääasiassa 8-kerroksista peruslähiötä.
https://www.hel.fi/hel2/ksv/liitteet/20 ... lostus.pdf

Kuvamyllypuro1 by Tande11, on Flickr

Kuvamyllypuro2 by Tande11, on Flickr

Kuvamyllypuro3 by Tande11, on Flickr

Kuvamyllypuro4 by Tande11, on Flickr

8/10 tästä! Toteutus on leimallisen lähiömäinen ja liian avonainen, mutta korttelin tehot nousevat niin dramaattisesti, ettei liene varaa liikaan kritiikkiin. Hienoa, että purkava täydennysrakentaminen on vähitellen saamassa jalansijaa. Vastaavia potentiaalisia kohteita on jo yksistään Itä-Helsingissä kymmenittäin.
veka, huopa tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#97478
3/10 Mikä idea on purkaa, jos tilalle tulee lisää purettavaa seuraaville sukupolville? Joo kivat tehot, mutta voisivat jossain vaiheessa oppia rakentamaan ilman valtavia nurmikaistaleita kadun puolella, jotta järjettömältä hukkatilalta säästyttäisiin. Hämmästyttää toden teolla, että tällaista autoiluun perustuvaa mitäänsanomattomuutta kehdataan edelleen suunnitella.
Avatar
tekijänä MindW
#97479
Myllypuron kaavan idea suorakulmaiseen koordinaatistoon sijoitetuista lamellimassoista näyttää olevan pyhä myös selostuksen perusteella. Selkeästi halutaan samaa tilalle kuin purettaessa eikä tuosta olla kaupunkia tekemässä. Kaupungista voidaan tehdä lähiötä, mutta lähiöstä ei kaupunkia.
Avatar
tekijänä Tande
#97482
Siis mikäli riittävästi tahtoa olisi, ei kai mikään oikeasti estä kaavoittamasta ihan oikeita umpikortteleita myös vanhoihin lähiöihin. Ilmeisesti KSV:ssa ja kansankerroksissa metsälähiötyylistä pidetään ihan oikeasti. Äärimmäinen varovaisuus leimaa kyllä edelleen helsinkiläistä täydennysrakentamista. Myllypuroon on viimeisen kymmenen vuoden aikana kohonnut ihan menettelevä määrä uudisrakentamista, mutta tyyli on valitettavaa peruslähiötä, mitä nyt ostarin suhteen uskallettiin kokeilla virkistävähköä konseptia.

Vähän kulunut "meemi", mutta Pripjathan se havainnekuvasta tuli mieleen...

Kuvamyllypuro4 by Tande11

Kuva
tuomas tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tande
#100870
Metroaseman, ostarin ja Metropolian viereinen vaatimaton toimistotalo siirtymässä historiaan. -Tilalle 12-kerrokseen asti kohoava hybridirakennus.

Kuva
https://kartta.hel.fi/?sukkaId=2020-005553

Sinänsä erittäin tervetullut hanke ja kovin metsäisen Itä-Helsingin kaupunkimaisemaan olenkin jo odottanut tornitaloja. Täytynee vain pitää peukut pystyssä, että Myllypuro nähdään alkaneella vuosikymmenellä houkuttelevana kohteena, mitä tulee toimitilarakentamiseen. Ehkä itse olisin lähtenyt kehittämään hanketta pelkästään asuintorni+liiketilat-konseptilla, mutta tiedä nyt.

Suunnitelmia pääsee kommentoimaan: https://kerrokantasi.hel.fi/kivensilman ... se&lang=fi
huopa tykkää tästä
Avatar
tekijänä huopa
#100917
Myllypuron 60-luvun henki on tosiaan kirjattu ihan kaupungin säilytettäviin suunnitelmiin, eli Myllypurosta ei koskaan tule korttelikaupunkia.
Avatar
tekijänä Raksa
#103341
Voimalaitoksen alueen täydennysrakentaminen on nitkahtanut taas eteenpäin

Kuva

Voimalaitoksen takana pitkään tyhjänä kenttänä seissyt alue on siirtynyt rakennusvaiheeseen:

Kuva

Ja Metropolian vieressä Stadin AO:n raksa (jee) ammattikoulu nousee hyvää vauhtia massiivisesta kuopasta. Havainnekuvassa talo näyttää pieneltä, mutta ainakin perustusten perusteella tulossa on yllättävän iso laitos. :smt017

Kuva
Biosphere, jfo, veka ja 2 muuta tykkää tästä