Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
#28452
En tiedä onko muilla sama tunne siitä että pilvenpiirtäjiä rakennetaan tietyissä buumeissa ja historian valossa tämä on toistunut keskimäärin n. 40 vuoden välein.
Ensimmäinen suuri aalto oli 1930-luvun alku Yhdysvalloissa (New York: kaikki vanhat korkeat mm. Rock, ESB ja Chrysler), tämän jälkeen seuraava buumi oli 1970-luvun alku (käytännössä koko Chicago ja Nykissä WTC) ja 2010-luvun alku on viimeisin (Shanghai/Kiina, Dubai, Chicago, Moskova?).

Ja jos vertaa näitä aikakausia taloustilanteisiin niin 30-luvun alussahan syöksyttiin suureen lamaan Yhdysvalloissa.
70-luvun alussa iski öljykriisi ja taantuma.
Ja onko 2010 tulevan laman alkusoitantoa...? :smt022

Tietenkin voi löytää myös pienempiä buumeja ja lamakausia, esim. 80-luvun puolivälin laajamittainen pilvenpiirtäjärakentaminen ympäri Yhdysvaltoja (LA, Houston, Miami) ennen pörssiromahdusta 1987.

Samoin Aasian edellinen buumi 90-luvun puolivälissä (Kuala Lumpur, Hong Kong) ennen heidän lamaansa.

Löysinpä aiheeseen liittyvän artikkelinkin:
http://mises.org/story/3038

Tässä siis pohdittavaa...
:smt024

edit: Valkeakoskella edessä siis pahat ajat
#28455
Taloussanomat kirjoitti aiheesta eilen:
http://www.taloussanomat.fi/kansantalou ... 2010259/12

ja varmaankin kopioi tätä vähän vanhempaa artikkelia:
http://www.moneyweek.com/news-and-chart ... -miss.aspx

Et ole ajatuksissasi yksin, varmaankin suurin syy on irtonainen raha joka innolla etsii kotia. Ja jotta riittävästi pääomaa on liikkeellä näihin projekteihin, täytyy talouden syklin olla jotakuinkin ylikuumentumisvaiheessa.
#30216
Uskoisin, että moni jäässä ollut projekti nousee nytten pinnalle, kun vakavaraiset firmat/tahot (esim. vakuutusfirmat) investoivat. Halvemmat rakennuskustannuksetkin toiminevat hyvänä houkuttimena.
#34016
Kuva

Kiina rakentaa ennätysvauhtia tornitalokaupunkeja. Vauhdissa turvallisuusasiat jäävät vähälle huomiolle, kun onnettomuuksista ei ole ehtinyt olla juuri kokemuksia.
Toivottavasti Shanghain eilinen palo on poikkeus eikä ennusta tulevaisuutta.
#34018
Tekevät mahdollisimman halvalla ja maksavat työntekijöille mahdollisimman vähän. Toki näin tapahtuu myös Suomessa, mutta Kiinassa tingitään myös turvallisuudesta.

Näyttähän tuo uskomattomalta kun koko rakennus on liekeissä alimmasta kerroksesta ylimpään. Varmaan paremmin ei olisi saanut palamaan vaikka olisi bensalla valellut.
#34019
eskimo kirjoitti:Kuva

Kiina rakentaa ennätysvauhtia tornitalokaupunkeja. Vauhdissa turvallisuusasiat jäävät vähälle huomiolle, kun onnettomuuksista ei ole ehtinyt olla juuri kokemuksia.
Toivottavasti Shanghain eilinen palo on poikkeus eikä ennusta tulevaisuutta.
ROMAHTIKO? (taisi koko rakennus palaa soihtuna)

Taitaa NY WTC:t olla ainoat romahtaneet pilvenpiirtäjät?
#34042
DFoxilta ihan hyvä pointti (esitetty tosin monessa paikkaa muuallakin).

Itse aiheeseen vain sen verran, että kiinnostaapa nähdä mitä väärinkäytöksiä tämänkin taustalta löytyy. Sprinklerit jätetty asentamatta kustannussyistä, tai ehkä asennettu, mutta vesiputkia ei kytketty mihinkään. Kiinan kehitysmaa pystynee yllättämään varmasti tässäkin... :?
#34046
Ei kyllä ole lähelläkään pilvenpiirtäjää tämä talo - varsinkaan Shanghaissa :!: Yllättävää kyllä ainoat tuhoutuneet pilvenpiirtäjät ovat nimenomaan WTC1,2 ja 7. Eikä purettujakaan ole kymmentä koko maailmassa. Taitaa purkaminen olla uuden rakentamista kalliimpaa!

1000ft
#34051
JR kirjoitti:On kyllä aika älytöntä, jos nuo rakennustelineet oli tehty jostain palavasta materiaalista.
Hongkongissa kuulemma näkyi bambusta tehtyjä rakennustelineitä :)
#34052
Kantti kirjoitti:
JR kirjoitti:On kyllä aika älytöntä, jos nuo rakennustelineet oli tehty jostain palavasta materiaalista.
Hongkongissa kuulemma näkyi bambusta tehtyjä rakennustelineitä :)
Aasiassa bambu on hyvin yleinen materiaali rakennustelineissä. Se on halpaa, kevyttä ja kestää taifuunit ja maanjäristykset huomattavasti metallia paremmin. Pikaisella haulla löytyi samantien tämmöinen kuva scyscrapercityn bamboo-keskustelusta.

Kuva