Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
#87555
Abu Dhabi

Nousujohteiselta näyttää myös Abu Dhabin kehitys. Abu Dhabi on suurin seitsemästä emiraatista, jotka muodostavat Arabiemiirikuntien liiton.

 Arabiemiirikunnilla on vahva ja monipuolinen talous, joka on suuntautunut öljyn ja maakaasun lisäksi kauppaan ja matkailuun. Valtaosa maan asukkaista on arabiaa puhuvia sunnimuslimeja, ja islamilla on merkittävä vaikutus maan kulttuuriin. Miehillä on oikeus pitää useita vaimoja ja sitä pidetään menestyvän miehen merkkinä. Abu Dhabin vaikutusvalta on kasvussa niin lähialueilla kuin kauempanakin. Euroopassa arabialaisen rahan liikkuminen on näkyvintä urheilussa. Lentoyhtiö Etihad Airways sponsoroi mm. Manchester Cityn jalkapallojoukkuetta ja islamilaiset arvot ovat tärkeitä Eurooppaan saapuneille maahanmuuttajille. Voima-lehden numero 2/2017 kirjoittaa artikkelissaan kuinka Ruotsi on vastaanottanut satoja moniavioisten perheiden yhdistämishakemuksia. Ainakaan toistaiseksi lukumääräneutraalia avioliittoa ei kuitenkaan hyväksytä Ruotsissa.

Etihad towers 2011

Kuva

Manchester Cityn käyttämä Etihad Stadium

Kuva

Abu Dhabi on myös samanniminen kaupunki ja maan pääkaupunki.