Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä jusa-masa
#27112
Pitää varmaan pikkaisen naureskella partaansa tuntien suomalaisen jalkapallon tason. Tosin haluan fanaattisena jalkapalloilijana ja sen seuraajana uskoa, että tällaiset projektit tuovat muuten niin aneemisille suomalaisille halua käydä katsomassa pelejä kun olosuhteet on kunnossa.

Kun vielä maajoukkue pääsisi arvokisoihin ja jokin suomalainen seura saisi paikan mestareiden liigasta ja toinen joukkue euroopan liigasta. Johan pelkästään menestyksekkäitä lajeja seuraavat suomalaiset alkaisivat mennä seuraamaan pelejä. Sen näki jo pelkästään TamU:n kohdalla. Silloin kun menestyttiin niin peleissä kävi parhaimmillaan 13tuhatta ihmistä HJK:n pelissä, mutta nyt keskiarvo on jotai 2000 ihmistä. Voi, voi...
tekijänä avuba
#27116
jusa-masa kirjoitti:Pitää varmaan pikkaisen naureskella partaansa tuntien suomalaisen jalkapallon tason. Tosin haluan fanaattisena jalkapalloilijana ja sen seuraajana uskoa, että tällaiset projektit tuovat muuten niin aneemisille suomalaisille halua käydä katsomassa pelejä kun olosuhteet on kunnossa.

Kun vielä maajoukkue pääsisi arvokisoihin ja jokin suomalainen seura saisi paikan mestareiden liigasta ja toinen joukkue euroopan liigasta. Johan pelkästään menestyksekkäitä lajeja seuraavat suomalaiset alkaisivat mennä seuraamaan pelejä. Sen näki jo pelkästään TamU:n kohdalla. Silloin kun menestyttiin niin peleissä kävi parhaimmillaan 13tuhatta ihmistä HJK:n pelissä, mutta nyt keskiarvo on jotai 2000 ihmistä. Voi, voi...
Niin no Ruotsissa ei seurajoukkueet pärjää kovinkaan paljoa paremmin, mutta silti otteluissa käy aina noin 10 000 - 20 000 ihmistä. Oikeastaan minkään lajin seurajoukkueet eivät sytytä suomalaisia yhtä paljon kuin maajoukkue :smt021. Kaikissa muissa Euroopan maissa tilanne on toisinpäin...

Kyllä nyt Suomeen voi edes tällaisen yhden pienen jalkapallostadionin rakentaa jos Ruotsissa on rakennettu tänä vuonna kaksi suurempaa stadionia ja Tukholmaan on suunnitteilla jopa kaksi jalkapalloiluun tarkoitettua jättistadionia. Suomessa stadionolosuhteet ovat samaa luokkaa kuin jossain maailman köyhimmissä maissa. Sitäpaitsi Espoon kokoisessa Suomen toisiksi suurimmassa kaupungissa kuuluu olla kunnolliset olosuhteet maailman suosituimman lajin pääsarjajoukkueelle.

Tämä stadion palvelee lisäksi junioreiden ympärivuotisena harjoituspaikkana ja siellä tullaan järjestämään myös muitakin tapahtumia esim. konsertteja. Hartwall areenallakin jääkiekko on vain sivubusiness, sillä kaikki tuotto tulee muista tapahtumista. Tälle stadionille mahtuu enemmän ihmisiä konsertteihin kuin Hartwall areenalle ja siitähän Hjallis ei tykkää :smt016 . Jos stadion ei toteudu, niin jonkinlainen stadion on silti pakko rakentaa.
Avatar
tekijänä JR
#27124
Pitikin tästä projektista laittaa viestiä jo joskus keväällä. Metrokaavan yhteydessä tuonne tosiaan on ajateltu tornia jo jonkin aikaa. Näköjään kerrosmäärä on nyt kasvanut suurin piirtein kymmenellä.

Täytyy sanoa, että rohkea veto futisseuralta, kun alkavat tuollaista puuhata.

Pelkään kyllä pahoin, että Museovirasto vastustaa tätä tornia hyvin kiivaasti. Mikään rakennus kilometrin säteellä Tapiolasta ei ilmeisesti saisi olla yli 40 metriä korkeampi. Museovirasto ei hyväksynyt edes 15-kerroksista tornia Länsiväylän varteen, koska se olisi kuulemma haastanut Tapiolan nykyiset maamerkit (Taskumatit, Keskustorni). Samaten kyseinen taho vastusti Kehä I:n varteen Innopolin viereen ehdotettua 16-kerroksista taloa samasta syystä.
Avatar
tekijänä Krio
#27130
Areena näyttää samalta kuin Allianz Arena, ei kovin omaperäistä. Tosin parempi sellaisena "kopiona" kuin surkeana Finnair Stadionina.

Tornista en sinänsä innostu, enemmin näkisin jossain, missä on muitakin korkeita taloja, kuten Leppävaarassa, Keilaniemessä tai jopa Matinkylässä. Lähiötornit eivät sytytä.
Avatar
tekijänä Janne_H
#30230
Helsingin Sanomat kirjoitti:Espoo valmis lainaamaan 7 miljoonaa Tapiolan stadionille

Espoo on valmis lainaamaan Tapiolan jalkapallostadionille seitsemän miljoonaa euroa.

HS:n saamien tietojen mukaan Espoon kaupunginhallitus saa kaupunginjohtajan esityksen eteensä kesäkuun lopulla, mikäli hankkeen puuhamiehiltä saadaan vastaus ensi perjantaihin mennessä. Lopullisen lainapäätöksen hyväksyy valtuusto.

Kaupungin kädenojennus ei tyydytä stadionväkeä. He tarvitsevat vähintään kymmenen miljoonaa.

"Annamme vastaehdotuksen määräaikaan mennessä", sanoo Pallohongan toimitusjohtaja Jouko Harjunpää.

Honka suunnittelee rakentavansa Tapiolan urheilupuistoon 8 000 hengen jalkapallostadionia. Se maksaisi 22 miljoonaa.

Stadionilla pelaisi muun muassa liigaseura FC Honka. Sen otteluissa käy nyt noin kolmetuhatta katsojaa.

Alun perin stadionsuunnitelmat olivat paljon suurempia: 13 000 katsojaa ja 28 miljoonaa.

Kaupungin laina on hankkeelle tärkeä, sillä kaupunki saa lainan pienemmällä korolla kuin seura. Espoon ehdotuksessa lainan korko on kiinteä, nyt 6,5 prosenttia. Jouko Harjunpää sanoo, että omasta rahoituksesta on koossa runsaat kahdeksan miljoonaa.
Vielä parit kuvat Jousenpuiston projektista:

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä grendy
#30250
Hienon näköinen stadion kyllä. Kapasiteettikin on ehkä ihan kohtuullinen ottaen huomioon Suomifutiksen surkean jaman. Hyvä ja surullinen aiheeseen liittyvä uutinen: http://www.iltasanomat.fi/urheilu/t/jalkapallo/2168048

Tosin tällä tavalla se ehkä se kiinnostuskin alkaa nousemaan kun puitteet olis kunnossa edes!
Avatar
tekijänä Chae-chu
#30266
Eikös Hongalla ole viime kausina olleet lehterit lähes aina täpötäynnä? Hyvä juttu että rakennetaan, mutta 8000 kuulostaa aika isolta. Paljon Finskille mahtuu, joku 10000 ja sekin aina liigapeleissä puolityhjillään, plus siitäkin ollaan nyt tekemässä konsertti- ja tapahtuma-areenaa. Että onkohan tolle ihan varmasti kysyntää muussakin kuin junnufutiksessa, jolta toi vie kenttätilaa (!).
tekijänä xoop
#30282
Chae-chu kirjoitti:Eikös Hongalla ole viime kausina olleet lehterit lähes aina täpötäynnä?
Hyvin harvoin.
tekijänä Ozie
#34626
Oho, onko tuo siis tippunut nyt 25 krs -> 16 krs. Ikävä, muttei kovin yllättävä muutos.
Tapiolan urheilupuistoon suunnitellaan 16-kerroksista tornitaloa

Urheilupuiston metroaseman lähiympäristön kaavoitus Tapiolan Jousenpuistossa on käynnissä. Metroaseman päälle rakennetaan kolmeen kerrokseen maanalainen pysäköintilaitos. Pysäköintilaitokseen tulee yhteensä noin 500 autopaikkaa, joista 200 varataan metron liityntäliikenteelle. Pysäköintilaitoksen päälle sijoitetaan liikerakennus.

Liikerakennuksen päälle rakennetaan asuinkerrostaloja, joista korkein on 16-kerroksinen. Muut korttelin kerrostalot ovat kuusikerroksisia. Korttelin asuinrakennusoikeus on noin 15 000 kerrosneliömetriä ja liikerakennusoikeus 3 000 kerrosneliömetriä.

Tarkoitus on, että metroasema, pysäköintilaitos, liikerakennus ja ainakin yksi korttelin asuinrakennuksista valmistuvat vuoden 2015 loppuun mennessä.

Metroaseman eteläpuolelle tulee 12 kerrostalon asuinkorttelialue, jonka kaikki rakennukset ovat viisikerroksisia. Asuinrakennukset suojaavat pihoja Merituulentieltä ja Koivu-Mankkaan tieltä kantautuvalta liikenteen melulta. Korttelin keskelle tulee puistoalue. Korttelin rakennusoikeus on 30 000 kerrosneliömetriä. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee Jousenpuiston asemakaavamuutoksen lähtökohtia ja tavoitteita keskiviikkona.

Metroasema tulee Tapiolan urheilupuiston eteläpuolelle Koivu-Mankkaan tien varteen. Metroaseman ympäristöön tulee asuin- ja liiketilaa. Rakennusoikeutta on lähes 50000 kerrosneliömetriä. Alue on rakentamaton ja kaupungin omistuksessa.
http://www.lansivayla.fi/Uutiset/Uutise ... tornitaloa
Avatar
tekijänä Krio
#34631
Surullista. Toisaalta, jos sen 25-kerroksisen lisäksi tulisi tuo 16-kerroksinen..
Avatar
tekijänä JR
#34650
Ozie kirjoitti:Oho, onko tuo siis tippunut nyt 25 krs -> 16 krs. Ikävä, muttei kovin yllättävä muutos.
Ettei olisi kyseessä aivan uusi projekti. Nuohan ovat asuinrakennuksia, ja ehdotettu 25-kerroksinen on hotelli. Lisäksi uutisessa ei mainita Honkaa (hotellihankkeen vetäjä) ollenkaan.

Tuon 25-kerroksisen hotellin toteutuminen vaikuttaa kyllä melko epätodennäköiseltä, kun Hongalla on muutoinkin ollut vaikeuksia saada rahaa projektilleen.
tekijänä jake
#34692
Hongan tornihanke ei välttämättä ole poissuljettu. Stadionhankkeen arkkitehtifirman sivuilla on ainakin havainnemateriaalia, joiden mukaan arviolta 25-kerroksista toimistotornia suunnitellaan välittömästi stadionin yhteyteen. Alunperin Hongan piti rakennuttaa torni metroasemalle, mutta käsittääkseni maaperä on siellä kohdalla niin pehmeää, ettei kauhean korkea torni pysyisi metroaseman päällä pystyssä.

Nythän Honka etsii rahoittajia projektilleen. Kun kapunki ei ole enää hankkeessa mukana, niin julkisuuteen tihkuu huomattavasti aiempaa vähemmän infoa.

Täällä havainnematskua: http://www.ermarchitects.com/ --> projects --> Ecostadium and offices
Itse ainakin toivon toteutumista!
Avatar
tekijänä Janne_H
#36535
Tämmöset kuvat löyty Espoon kaavoitussivuilta. Eli nuo ylempänä olevat H&P Infran kuvat voi unohtaa. Hyvä niin, sillä tämä ratkaisu on paljon urbaanimpi.

Kuva

Kuva

Sitten kuva tuosta 25-kerroksisesta hotellista. Tämähän ei ole vielä edes kaavoituksessa, joten ihan heti ei kannata odottaa työlapioiden heilumista.

Kuva
tekijänä jake
#36744
Jahas, stadionhanke etenee (tai no, onhan ko. hanke aika hämärä, mutta ainakin jotain tapahtuu). Stadion on saanut silmää miellyttävän ulkoasun ja stadionin yhteyteen tulee torni, tosin aiempaa matalampi.
Ks. uutinen ja havainnekuvat: http://www.ermarchitects.com/