Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä 16valve
#26738
Siirrän tämän tänne omaksi aiheekseen, kun kerran näyttää siltä, että tulee toteutumaan :)

Yhdyskuntalautakunta on hyväksynyt asemakaavaehdotuksen. Projektista ei ole nähtävilläoloaikana jätetty yhtään valitusta :smt023 Seuraavaksi odotetaan Kaupunginhallituksen ja valtuuston hyväksyntää.
Tuossa Yhdyskuntalautakunnan päätös asiasta (.doc): http://193.111.93.11/ktwebbin/ktproxy2. ... %3a00%3a00

Linkki kaavoitusyksikön sivuille: http://www.tampere.fi/cgi-bin/kaava/kaavadoc?8315

Edit: Rakennustapaohjeen (pdf) sivuilta 16-17 näkee vähän tulevan rakennusmassan tyyliä http://www.tampere.fi/ytoteto/aka/nahta ... paohje.pdf
grendy kirjoitti:
16valve kirjoitti:
grendy kirjoitti:Ei sinänsä mikään ihmeellinen uutinen näin projektina, mutta kuitenkin tietyllä tasolla erittäinkin kiinnostava! Eli 3-kerroksisia taloja matalaks ja tilalle 7-8 kerroksisia. Harmi vaan että ollaan edelleen Kaukajärven lähiössä, eikä esim Amurissa ;)
Kuva
Kävin ottamassa pari kuvaa Kaukajärven keskustasta. Kuvat otettu mäeltä moottoritien toiselta puolelta. Varsinkin toisesta kuvasta näkee paremmin, että kolmekerroksiset elementtihirvitykset saavat todellakin lähteä korkeampien tieltä. Näitä Sepontaloja tuskin kaipaa kukaan.
Kuva

Kuva
Nostetaan kunnon quote-postauksella taas aihe esiin, eli nyt on asemakaavaehdotus olemassa ja tässä havainnekuva alueesta:

Kuva

Korkein rakennus risteyksessä on 12. kerrosta, kun nyt Kaukajärven korkeimmat ovat 9-kerroksisia joita onkin useampi rivissä. Ei ihmeellisempää mutta täydennysrakentaminen ei oo ikinä pahitteeksi! Tosin miks ei kortteleista voitais rakentaa umpikorttelimaisempia edelleenkään?
Avatar
tekijänä 16valve
#28907
Nämä TOASin talot poltetaan, mikä on ihan oikein niille rumiluksille. :smt005
Aamulehti kirjoitti:Kaukajärvellä poltetaan kerrostaloja

Jos näet Kaukajärven Keskisenkadulla lähipäivinä roihuavan kerrostalon, ei ole syytä huolestua. Kyse on mitä todennäköisimmin Tampereen aluepelastuslaitoksen harjoituksesta.

Pelastuslaitos polttaa Keskisenkatu 6:ssa on purkutuomion saaneita Tampereen opiskelija-asuntosäätiön (TOAS) kerrostaloja.

Harjoitus jatkuu sunnuntaihin asti. Keskisenkadulla harjoitellaan sammutus- ja pelastustehtäviä aidossa ympäristössä. Pelastuslaitoksella on käytössään neljä porraskäytävää, joissa harjoitukset tehdään.

Kaukajärvellä harjoitellaan muun muassa erilaisten sammutustaktiikoiden käyttöä. Myös murtautumista erilaisten ovien ja seinien läpi harjoitellaan sekä ihmisen pelastamista kerroksista. Tulipaloissa poltetaan puhdasta puuta.
Avatar
tekijänä 16valve
#29265
Sepontaloja on vihdoin alettu purkaa. Pelastuslaitos poltti rakennukset maaliskuun alussa. Taloja käytettiin vaativissa savusukellusharjoituksissa. Parempaa kohdetta tuskin löytyy ihan helpolla. Sepontaloja kaipaa tuskin kukaan ;)

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä TommiM
#29300
Talojen ulkoseiniä on alettu purkamaan sisäpihan puolelta. Kuvaa ei valitettavasti ole (vielä) tarjota.
tekijänä Janne76
#29514
Jokos ne on kaikki maantasalla? CountZero käyppä ottamassa lisää kuvia kun kerkeet :)
Avatar
tekijänä grendy
#30211
Lehdessä oli mainos että Lemminkäinen aloittaa elokuussa tornitalon ennakkomarkkinoinnin, eli tilanteesta riippuen rakentaminen voisi alkaa tämän vuoden puolella vielä... Ihan kaupunkimaisen näköinen kuva oli mukana korttelista :)
Avatar
tekijänä grendy
#33608
Nyt ilmestyi nettiin Tampereen As Oy Tampereen Kaukajärven Vaniljan tiedot joista tärkeimpinä tietysti kuvat ;)

Kuva

Kuva

Ihan hienon ja urbaanin näköinen! Kyseessä 13-kerroksinen(!) rakennus entisen 12-kerroksisen sijaan. 3.kerros on saunaosasto mutta kyllähän se lasketaan kerrokseksi :).. Rakennus valmistuu 30.8.2012 ja rakennustöiden on arviotu alkavan keväällä 2011. Lisätietoa löytyy Lemminkäisen nettisivuilta http://asunnot.fi/rakennus/katso/id/193. Kuvia tuolla ei ollut vielä mutta etuovi.comista löytyi.
tekijänä Janne76
#33614
On kyllä ihan hienon näkönen kokonaisuus :smt004
Avatar
tekijänä zeizei
#33617
Positiivinen yllätys. Sopii hyvin tuolle alueelle. :)
Avatar
tekijänä 16valve
#33618
Oujee, kyllä lisäkerros aina kelpaa! Tosiaan noita matalampia kerrostaloja on jo alettu rakentaa, mutta tämä "Vanilja" rakentuu jonon viimeisenä.
Avatar
tekijänä Kantti
#33630
Katselin tuossa jo aiemmin tätä uuden talon havainnekuvaa. Pakko todeta että hienon ja linjakkaan näköinen. Talossa on paljon yksittäisiä osatekijöitä jotka tekevät perusblokista silmään istuvan. Terassimainen porrastus ylimmissä kerroksissa. Siihen liittyvä harmaa tiiliverhoilulta näyttävä alue, tekee sen omaksi osakseen kokonaisuudessa. Seinästä ulos tulevat parvekkeet. Pastellinsävyiset hillitynpunaiset korostukset hillitysti sijoitettuna, kuten kapeaan vertikaaliin ikkunalinjaan kulmassa. Kaunis talo!
Avatar
tekijänä grendy
#33632
Kantti kirjoitti:Katselin tuossa jo aiemmin tätä uuden talon havainnekuvaa. Pakko todeta että hienon ja linjakkaan näköinen. Talossa on paljon yksittäisiä osatekijöitä jotka tekevät perusblokista silmään istuvan. Terassimainen porrastus ylimmissä kerroksissa. Siihen liittyvä harmaa tiiliverhoilulta näyttävä alue, tekee sen omaksi osakseen kokonaisuudessa. Seinästä ulos tulevat parvekkeet. Pastellinsävyiset hillitynpunaiset korostukset hillitysti sijoitettuna, kuten kapeaan vertikaaliin ikkunalinjaan kulmassa. Kaunis talo!
Noin pienillä jutuilla oikeesti saa perus blockista hienon näköisen! Tosin eihän sitä tiedä vielä millainen saumahirviö tosta tulee mutta havainnekuvien perusteella very nice. Eikä talossa oo tosiaan mitään hirveen ihmeellistä, tosi pieniä yksityiskohtia jotka ei varmasti lisää kustannuksia.. Tästä saatais ottaa oppia!.. Paitsi edelleenkin, katotaan sitten kun talo on valmis että ollaanko tyytyväisiä :lol: