Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä grendy
#24054
Suurhalli hakee paikkaansa

Tampereen monitoimihallista käydyt neuvottelut ovat edenneet. Tarkempia tietoja sijoituspaikasta on pian luvassa hankeen vetäjiltä.
Hanketta varten perustetun Tampereen Keskusareena -yhtiön toimitusjohtajan Rikard Bjurströmin mukaan hallin uudesta todennäköisimmästä sijaintivaihtoehdosta kerrotaan parin viikon kuluessa. Monitoimihallia on kaavailtu pitkään Sorsapuistoon, mutta monet alueen asukkaat ovat vastustaneet rakentamista.

YLE Tampere
Erittäin positiiviseen sävyyn kirjoitettu juttu! Toivottavasti totuus on yhtä ruusuinen että parin viikon päästä kerrotaan vaan mihin se tulee ja sit homma onkin sillä selvä ;)
tekijänä jusa-masa
#24058
Toivoo, toivoo, että se halli nyt sais hyvän ja keskeisen sijainnin keskustan tuntumasta. :D Itse olen vahvasti hallin puolella, mutta sorsapuisto kyllä aiheutti itsessänikin ison nimbyn asiaa kohtaan. :smt021
Avatar
tekijänä henkka
#24166
Jotain tämän suuntaista:
aamulehti.fi kirjoitti: Kuva

Mihin Tampereen suurhalli nousee?

Investointi: Tampereen keskusareena Oy kertoo tänään kello 10 hallin tarkan paikan

Tampereen monitoimihalli rakennetaan Aamulehden alustavien tietojen mukaan radanvarteen alle kilometrin päähän rautatieasemasta. Lopullinen sijoituspaikka selviää tänään kello 10 pidettävässä tiedotustilaisuudessa.

Käytännössä alueella on kaksi paikkaa, joihin suurhalli mahtuu. Aamulehden haastattelema asiantuntija sanoo, että halli voidaan rakentaa joko Sorinkadun poliisiaseman taakse, Aikuiskoulutuskeskuksen pohjoispuolelle.

Toinen mahdollinen paikka on Jokikadun eteläpuolella, nykyisen tavaraterminaalin länsipuolella.

Asiantuntija arvioi, että rakentaminen on molempiin paikkoihin kallista, koska halli on tehtävä joko radan päälle tai sitten ratalinjausta on muutettava. Se vaatii joka tapauksessa yhteistyötä Ratahallintokeskuksen ja VR:n kanssa.

Katto korkealla

Radan päälle rakentaminen tekisi hallista 30 metriä korkean. Se siis ulottuisi miltei kaavaillun tornihotellin puoliväliin. Jos hallista tehdään pyöreä, sen halkaisija olisi 150 metriä.

Monitoimihallin rakentamista varten perustettu yhtiö, Tampereen Keskusareena Oy, järjestää tänään tiedotustilaisuuden hankkeesta.

Aamulehti kertoo tiedotustilaisuuden annista tänään heti kello 10 jälkeen.

Leena Kymäläinen

Aamulehti
Lisäksi Hämpin Parkin Tullinaukion sisäänkäynnille on saapunut porauslautta, en tosin tiedä mitä varten, sillä kairaussuunta oudon vinosti Sevillalta kohti Pendolinoa.
Avatar
tekijänä grendy
#24167
Aamulehti kirjoitti: Tampereen Keskusareena nousee junaradan päälle!

Jos kunnianhimoiset suunnitelmat toteutuvat, Tampere saa uuden monitoimihallin jo vuoden 2012 jääkiekon MM-kisoihin.

Tampereen Keskusareenaksi ristittyä rakennusta ollaan virittelemässä alueelle, joka sijaitsee Sorin sillasta etelään. Hankkeesta tekee poikkeuksellisen se, että se rakennettaisiin junaradan päälle. Sorin silta ja uusi halli on suunniteltu liitettäväksi toisiinsa kannella. Uusi kansi muodostaisi aukean ja pääsisäänkäynnin areenaan.

Hanke rahoitetaan pääosin yksityisten sijoittajien ja osin valtionavun turvin. Hankkeen kokonaiskustannus on 70 miljoonaa euroa.

Hankkeen puuhamiehinä ovat Rikard Bjurström ja Harry Harkimo.

- Ilmassa on historian siipien havinaa, totesi Tampereen pormestari Timo P. Nieminen avaukseksi, kun hanke julkistettiin tiistaiaamuna Tampereella.
Ensimmäinen uutinen aiheesta, tarkennusta tiedossa! Mutta kuulostaa hyvältä! Sorin siltahan on toi edellisen postauksen kuvan about keskiosassa menevä silta jonka viereen Tulli business park ja Technopolis nousee, eli Tullin alue menee aivan uusiksi!
Avatar
tekijänä grendy
#24172
Muutama lisäkuva:

Kuva

Kuva

Kuva

Vai että sillan pohjoispuolellekin meinataan muutama talo pistää pystyyn, SOPII! On se hyvä etten oo yhtään innoissani tästä projektista :D.. Nyt vaan Hjallis kerään rahaa sit!
Avatar
tekijänä Sky-Will
#24173
Ristiriitaisia tunnelmia herättää kyseinen hallihanke. Olisi todella upeaa saada uusi halli Tampereelle. Tuo kaavailtu sijainti on ihan hyvä.

Tampereen keskustaan tuollainen hanke on valtava piristysruiske. Hallin yhteyteen halutaan ravintoloita ja muita palveluita. Halli siis ei mene täysin kiinni jos siellä ei ole tapahtumia. Tampere myös tarvitsee uusia tiloja erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Sijainti on aivan rautatieaseman kupeessa. Nykyinen Hakametsän halli on sen verran kaukana rautatieasemasta, että ei sitä välimatkaa jalkasin kovinkaan moni lähde taittamaan.

Mutta. Hallin kapasiteetiksi on suunniteltu noin +- 10 000. Ilveksen miehenä pelkään, että miten käy jääkiekkotapahtumien. Turussa Turkuhallissa oli koko runkosarjan ajan täysin hiljainen tunnelma vaikka katsojia olikin usein n. 6000. Hartwall Areenalla on taas liigan huonoin tunnelma. Tuon kokoluokan areena on aivan liian iso jos halutaan kiihkeä, fanaattinen ja hyvä tunnelma. Ei se ole varmasti kenenkään mielestä kivaa, jos hallissa on monta rivillistä vapaita paikkoja.

Toinen asia joka hankkeessa mietityttää on paikoitus. ". Hyvän sijainnin takia halliin ei tarvitse tulla omilla autoilla". Miten tämä muka toteutuu? Pääkaupunkiseudulla on hieman erilainen tilanne. Siellä on helppo liikkua öisin lähijunilla ja muilla julkisilla kulkuvälineillä. Varmasti myös suurinosa katsojista tulee lähiseuduilta. Liikkuuko Tampereella bussit kuinka tiuhaan eri puolille kaupunkia illalla yhdeksän - puoli kymmenen välillä? Joku puolentunnin vuoroväli on esimerkiksi aivan liian heikko ja kattamaton. Jos ihmisiä on hallissa 7000 ja kaikki ahtautuu busseihin, niin varmasti bussit täyttyy nopeasti ja kaikki ei mahdu mukaan. Tampereellakin on varmasti totuttu liikkumaan omalla ajoneuvolla. Mielummin sitä istutaan 40 minuuttia ruuhkassa omassa autossa kuin mennään bussilla. Tampereelle myös saapuu runsaasti ihmisiä juuri lähistöltä. Ei Tampereella ole lähijunaverkostoa vaan ihmisten täytyy tulla omalla henkilöautollaan Hämeenkyröstä, Orivedeltä ja muista lähikunnista.
tekijänä Jussi
#24176
Sky-Will kirjoitti:Mutta. Hallin kapasiteetiksi on suunniteltu noin +- 10 000. Ilveksen miehenä pelkään, että miten käy jääkiekkotapahtumien...
<niks naks>
Toinen asia joka hankkeessa mietityttää on paikoitus. ". Hyvän sijainnin takia halliin ei tarvitse tulla omilla autoilla". Miten tämä muka toteutuu? ...
Hallien arkkitehtuurista vastaavien tulisi ottaa tämä huomioon jotenkin niin, että hallissa olisi kosketusetäisyydellä jäähän esimerkiksi 4000 paikkaa ja loput 6000 jotenkin ylemmässä tasossa siten että mikäli tapahtumaan tulisi vain tuo about 4000 ihmistä niin yläkerta saataisiin rajattua pois käytöstä. (Optimaalitapauksessa vaikkapa kokonaan pois näkyvistäkin)

Tuo tuleva jäähalli on muutaman korttelin päässä ratinan stadionista.. jos ratinan stadionille voi tulla useita kymmeniätuhansia ihmisiä katsomaan jotain konserttia ja autot pystytään jättämään johonkin niin luulisi että samat pysäköintisysteemit toimisivat tämän hallinkin kanssa..

joukkoliikenteessä ei kannata miettiä aivan tätä päivää.. jo nyt paine linjojen vuorovälien lyhentämiseen yö- ja viikonloppuaikoina on aika kova. ei voi olla niin että jotkut linjat ajavat päivällä 7 kertaa tunnissa ja yöllä yhden kerran (tai ei yhtäkään).. kuitenkin entistä enemmän kaikki yhteiskunnan toiminnot ovat alkaneet pyöriä kellon ympäri, joten jotain tasapainoa noihin liikenneratkaisuihinkin täytyy tulla..
Avatar
tekijänä henkka
#24178
Kaupungin tiedote asiasta, josta käy hyvin ilmi ainakin se, ettei hallin rakentaminen ainakaan kaupungin kukkaroa rasita, niin kuin jälleen kerran mielipiteissä huudetaan. Mutta jätetäänkö sitten tämä kaava hyväksymättä, kun kerran osa hallista kuvien mukaan sijaitsee ko. tontilla.

NCC:llä tulee kyllä olemaan hyvin hallussa Tullin alueen toimitilat, jos nuo hallin yhteyteen suunnitellut toimitilahankkeet toteutuvat. Tulli Business Park on ainakin jo NCC:n. Ja havainnekuvissakin on tornihotelli. ;)

Ja parkkipaikatkin ovat jo osin hoidossa, alkaahan Hämpin Parkki rakentua toukokuussa ja pitäisi valmistua 2012.
tekijänä ÄmJii
#24179
Hyvältä vaikuttaa :D Luo kyllä suurta uskoa hankkeen totoutumisesta, kun se polkaistaan käyntiin näin rivakasti ja ainakin mun mielestä yllättävän valmiina pakettina. Odotin huomattavasti vaatimattomampaa starttia. Harkimo vielä mukana jne... Helvetin hieno homma!

Hankkeella on näemmä jo omat nettisivutkin, jossa runsain mitoin kuvia ym. infoa:
http://www.tampereenkeskusareena.fi/

Tampereella on nyt paljon projekteja vireillä keskustassa. Jos edes osa toteutuu, niin muutos on huomattavan positiivinen kaupungin imagolle. Toivottavasti tää antas vauhtia myös Turun kehitykselle. Kilpailu maan kakkkoskaupungin tittelistä toisi paljon hyvää kehitystä molempiin kaupunkeihin.
Avatar
tekijänä Klazu
#24192
Hienolta kuulostava hanke ja onneksi olkoon Tampereelle hyvästä päätöksestä! On nykyaikaa rakentaa rautateiden ja moottoriteiden päälle, ja täällä Euroopassa se on ihan normaalia. Ihan hyvältä näyttävät havainnekuvat, vaikka ovatkin niin rendelöityjä että...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 75