Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Pitäisikö sinun mielestä Turun kaupunkiin rakennuttaa Toriparkki?

Kyllä
40
38%
Ei
45
43%
En osaa sanoa
20
19%
Tekijänä hmikko
#97180
Kantti kirjoitti: 26.02.19 01:41 Periaatteessa raitsikkapäätös pitäisi tehdä myös siten, että kiskojen teko voisi alkaa Kauppiaskadun reunalla tässä samassa rytinässä!
Mahtaisko ehtiä vaikka heti päätettäis... Hankesuunnitelmavaihe, kaavoitus ja valitukset vienevät minimissäänkin pari vuotta. Helsingissä Raide-Jokerin päätös kesäkuussa 2016, ja lapio menee maahan ensi kesäkuussa jos uusi budjetti hyväksytään, eli kolmessa vuodessa.
Avatar
Tekijänä Kantti
#97181
hmikko kirjoitti: 26.02.19 01:49 Mahtaisko ehtiä vaikka heti päätettäis... Hankesuunnitelmavaihe, kaavoitus ja valitukset vienevät minimissäänkin pari vuotta. Helsingissä Raide-Jokerin päätös kesäkuussa 2016, ja lapio menee maahan ensi kesäkuussa jos uusi budjetti hyväksytään, eli kolmessa vuodessa.
Eihän se käytännössä onnistu, periaatteessa olisi kuitenkin paras mahdollinen ajankohta. Varsin vaikea sanoa miten pitkään raitsikkapäätöstä vielä leivotaan, ehkä nämä Turun juuri julkaistut kasvuennusteet ovat antamassa painoa nopeampaan ratkaisuun raitsikan kohdalla kovasta vastustavasta pölinästä huolimatta? Toivotaan ainakin...
Tekijänä paavali
#97186
Raitiotiestä on nyt pidempään jo puhuttu enemmän, mutta missään ei oikein mainita aikatauluja tai suunnitelmia tästä tulevasta matkakeskuksesta, joka kuitenkin raitiotiesuunnitelmissa ja muistaakseni ratapihankin suunnitelmissa on ollut kovin esillä. Raitiotien suunnitelmassa sen pitäisi olla solmukohta raide- ja bussiliikenteelle, kuin myös kaukomatkan busseille. Minusta on outoa että tämä merkittävä projekti etenee niin hitaasti, bussiasema sekä bussiasemanaukio ovat aika näivettyneitä sekä vanhanaikaisia..
Tekijänä Tono
#97319
Kauppatorin Hesburgerin kierrätys Martin Sotalaistenaukiolle stoppasi Turun hallinto-oikeuteen. Hesen tarkoitushan oli muuttaa kioskinsa Drive-in ravintolaksi, joka olisi sijoittunut (vanhassa) kaavassa katualueeksi määritetylle alueelle nykyisen kylmäaseman viereen. Poikkeusluvan mukaan pelkät kosmeettiset ja jotkin tekniset ehdot riittivät luvan myöntämiseen.

https://www.turkulainen.fi/artikkeli/75 ... enaukiolle

Mielestäni oikeuden kumoava päätös on merkittävä, koska se kertoo, paitsi siitä mitä poikkeusluvan puitteissa saa rakentaa, mutta myös siitä, miten tärkeä rooli aktiivisilla asukkailla ja taloyhtiöillä on. Nyt oli vain yhdestä taloyhtiöstä kiinni, että poikkeuslupa sai tyrmäyksen oikeudessa, vaikka se oli siis selkeästi väärin perustein myönnetty. Oikeuden mukaan grilli olisi vaarantanut kaavan toteutumisen sekä myös aukiolle määritellyt suojellut kulttuuriset arvot (Temppelinkatu erityisesti).

Huolestuttavia piirteitäkin tässä prosessissa on. Lähes kaikki prosessiin osalliset olivat jo vastustaneet grilliä, eli viisi seitsemästä aukion taloyhtiöstä, museokeskus ja kaupunkikuvatyöryhmä. Myöskin lautakunnassa äänestys oli tiukka ja hylkäystäkin oli ehdotettu.

Onko tosiaan niin että kaupungilla ei ole osaamista näissä asioissa? Miksi asiat pitää hoitaa oikeuden kautta vaikka luvan ongelmat olivat ilmeisiä jopa maallikoille? Herättää paljon kysymyksiä siitä, miten hyvin kaupunki kykenee huolehtimaan kaupungin kestävästä kasvusta, jos oikeuden ajaminen jää vain asukkaille. : :smt027 smt017
Avatar
Tekijänä Kantti
#97323
Tämä Hesen gillin siirtohanke Sotalaistenaukiolle on ehkä vähän väärässä ketjussa täällä toriparkkiosastolla. Toisaalta, se kyllä poistettiin kauppatorilta syksyllä, joten siinä mielessä, ja merkittävä ratkaisu alueen asukkaiden suunnasta. Saas nähdä valitetaanko päätöksestä?

Pientä hämmennystä aiheuttaa edelleen jalkakäytävän nopea painuminen Eerikinkadulla, Börsin ja Vanun talon edustalla. Eilen jalkakäytävälle "noussutta" kuprua oli ryhmä miehiä ihmettelemässä, ainakin NCC:n miehiä oli kuprun päälle laitetun tötsän ympärillä. Siellä on jouduttu täyttämään rakoja sepelillä ja oikomaan jalkakäytävälaattoja, etteivät ihmiset niihin kompastuisi. Pari kännykuvaa eiliseltä.

Kupru ja sen päälle laitettu varoitustötsä. Joku alapuolella kantaa ja pitäytyy entisissä korkeusasemissa.
Kuva

Kuva

Työmaan aidassa olleesta kurkistusikkunasta näkymä Börsin ja Vanun talon suuntaan. Vasemmassa reunassa kaivuri kauhoo sepeliä tukiseinämän eteen ehkäisemään mahdollista taipumista kaivantoon. Oikeassa reunassakin kaivuri siirtää sepeliä kaivuumontun pohjalle, vaikea sanoa miksi?
Kuva
hmikko peukuttivat tätä
Tekijänä Nalle
#97324
Börsin edustan kupruilevat laatat oli korjauksen alla tänään. Nopeaa toimintaa.
Tekijänä Sisu
#97340
Kantti kirjoitti: 15.03.19 11:29 Työmaan aidassa olleesta kurkistusikkunasta näkymä Börsin ja Vanun talon suuntaan. Vasemmassa reunassa kaivuri kauhoo sepeliä tukiseinämän eteen ehkäisemään mahdollista taipumista kaivantoon. Oikeassa reunassakin kaivuri siirtää sepeliä kaivuumontun pohjalle, vaikea sanoa miksi?
Olisiko monttu siinä kohtaa jo lopullisen syvyinen ja tehtäisiin petiä paalukoneelle? Toi on päivänselvää että noin syvä monttu aiheuttaa liikettä ympäristössä. Tuollaiset ankkuroidut ponttiseinät siirtyvät helposti kymmenenkin senttiä monttuun päin ja ympäristön vesiä valuu monttuun.
Avatar
Tekijänä Kantti
#97343
Sisu kirjoitti: 17.03.19 15:35Olisiko monttu siinä kohtaa jo lopullisen syvyinen ja tehtäisiin petiä paalukoneelle?
En osaa sanoa.

Pari päivää sitten Wikken uuden raflan ikkunasta kännukuvattu näkymä. Siinä näkyy juntatun ponttiseinäkkeitä pokittain tukemaan Eerikinkadun reunan tukiseinämää. Torin puolella on kuutiokaupalla sepeliä lähes korttelin pituudelta.
Kuva

Kuva

Kuva

Iso savimonttuhan tässä on kyseessä.
Tlahti, hmikko, veka peukuttivat tätä
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14