Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Pitäisikö sinun mielestä Turun kaupunkiin rakennuttaa Toriparkki?

Kyllä
47
41%
Ei
48
41%
En osaa sanoa
21
18%
Avatar
tekijänä Kantti
#104321
Lumet ovat sulaneet Turun kauppatorilta jo jokin aika sitten ja istutusaltaat ovat valmiita Aurakadun puolella.

Kuva

Kuva

Torin yläosa on nyt prosessissa. Yliopistonkadusta on jäljellä kapea jalankulkukuja toistaiseksi. Ortodoksikirkon pahasti painuneilta portailta on hyvä näkymä torin suuntaan.
Kuva

Kuva
TurkuCubed, veka, Tlahti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#104444
Parisen viikkoa sitten otettuja torikuvia. Postaus hippasen kestänyt. Työt ovat kyllä edistyneet tästä.

Kauppatorin toiminnot ovat luontevasti siirtyneet väliaikaisilta paikoiltaan takaisin varsinaiselle alueelleen, sen tultua valmistuttuaan jälleen käyttöön. Osa torikauppiaista on vielä kävelykadulla kojuineen.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Jalkakäytävän lämmitysputkistoa
Kuva

Kuva

Eerikinkadun alle tulevat tilat alkavat olla piakkoin jo pois kadun rakentamisen tieltä? Tuosta yhdyskäytävä parkkihallista Börsiin nähtävästi kulkee?
Kuva
TurkuCubed, hmikko, veka ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#104477
Kauppiaskatu.
Kauppatorialueeseen elimellisesti liittyvistä kaduista, Kauppiaskadun tämän päiväinen asema.

Kauempana, ylhäällä vasemmassa reunassa Kauppiaskadun valmistunut kortteliosuus johon pari päivää sitten on istutettu kadunvarsipuita. Melko yllättävän isoja, toivottavasti menestyvät. Edessä parkkihalliin kaartuva tunnelin katto.
Kuva

Kulkukäytävia sinksataan edes takaisin katutyömaan edistyessä. Käytävää puretaan edessä ja kuva on otettu uudesta käytävästä.
Kuva

Kuva

Pihakadun julkiselle liikenteelle varattu katutila näyttää melko kapealta. Jos raitsikkaa ajatellaan, mahtuuko tuohon reunakivien väliin kaksoisraide?
Kuva

Kauppatorin korttelin osa Kauppiaskadusta tulee muuttumaan täydellisesti vanhaan verrattuna sen valmistuttua! Jalankululle on tilaa ja todennäköisille ravintola/kahviloille tullaan osoittamaan alueita katuosalle. Näytti ainakin Hese tehneen Wikken tilaan oman burgeripaikan jo valmiiksi.
Kuva

Eerikinkadun osuus on vielä kaukana valmistumisesta.
Kuva

Eerikinkatu katutasolta, suurin piirtein kävelijän silmän korkeudelta. Paviljonkirakennus näyttää hyvältä!
Kuva

Jo valmistuneella Eerikinkatu-Linnankatu -osalla ei puita ole. Kadulle on varattu tilaa logistiikalle, kuljetusten purkamiselle ja lastaukselle sekä muutamalle invaparkille. Hotellin edessä linja-autolle on varattu tila johon jotkut kaalipäät ovat sijoittaneet oman autonsa ja bussi on liimannut itsensä aivan perään kiinni. Ongelmia on ollut (helppo arvata) monenlaisen yksityisautopysäköinnin kohdalla kadun varressa. Sakkoja on lätkitty varmaan kohtalaisesti? Tänään näytti melko siistiltä tässä mielessä
Kuva
TurkuCubed, veka, jfo ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#104541
Kauppatorin Yliopistonkadun puoleinen osa ja Yliopistonkatu toria sivuavalta osalta.

Turussa meneillään olevista projekteista ylivoimaisesti tärkein - ainakin henkisesti - on kauppatori, joka on Turun keskipiste ja ydin. Siksi sen valmistumisella on aivan erityinen merkitys jollaista ei muulla Turussa meneillään olevalla hankkeella ole. Se kiinnostaa todellisuudessa kaupunkilaisia kaikkein eniten. Näin väittäisin.

Torin luoteisnurkassa kivetystyömaa lähestyy istuskeluportaita. Istuskeluportaat näyttävät olevan kolmen portaan korkuisia.
Kuva

Koilliskulma on kiveämisen osalta vielä alkamatta.
Kuva

Tältä näyttää kauppatorin ja ortodoksikirkon tontin erottava Yliopistonkatu nykyisin. Tässä vaiheessa.
Kuva

Kuva

Ortodoksikirkon portailta avautuva näköala.
Kuva

Tämä kennosto näyttäisi olevan aluetta jolle on tarkoitus tehdä puuistutuksia? Puiden juurille saadaan kasvun vaatimaa maa-ainesta. Riittääkö puolisen metriä kunnon multaa pitämään puut ja istutukset hengissä? Multakerroksen jälkeen alla on tiukkaa sepeliä jne.
Kuva

Ortodoksikirkon portailta edelleen. Istuskeluportaiden tukimuurin jälkeen kuvassa oleva puolikaaren muotoinen alue on Saaristomeriteemainen suihkulähdealue.
Kuva

Aurakadun reunan paviljonki, josta jäääkiekon mm-kisojen jälkeisten juhlimisien jälkeen tapahtuneiden katolle kiipemisten aiheuttamista vahingoista nostettiin rikoskanne. Sitä ja muita paviljonkeja ollaan vähitellen ryhdytty varustelemaan. Sisään on kannettu laitteita, koneita, huonekaluja ja sen sellaista. Syyskuussa Turun päivänä kauppatorin pitäisi olla valmis. Tai ainakin avautua kauttaaltaan kaupunkilaisille. Se nähdään sitten...?
Kuva
TurkuCubed, Tlahti, jfo ja 2 muuta tykkää tästä
tekijänä hmikko
#104545
Kantti kirjoitti: 23.06.22 01:08 Tämä kennosto näyttäisi olevan aluetta jolle on tarkoitus tehdä puuistutuksia?
Tulee mieleen, että noilla materiaaleilla lienee joku käyttöikä, samoin kuin parkkihallin katon vesieristeellä. Kun ne tulevat tiensä päähän, rakenteet täytyy kaivaa esiin ja puut taitavat mennä uusiksi siinä kohtaa. Muoviputkien yms. luulisi kestävän ainakin 40 vuotta.
Pyöröovi tykkää tästä
tekijänä bonk
#104546
Kyllä puut kasvaa hyvin noinkin matalassa. Jos olet nähnyt metsässä kaatuneen puun, ei juuristo ole välttämättä kovinkaan syvä. Itseä enemmänkin kiinnostaa tuo kennoston funktio. Onko siis tarkoitus niillä tukea päälle laitettavaa kivetystä kirsikkapuiden alla. Tietysti kivetyksen alle tulee multaa ja muuta maa-ainesta, jolloin nuo kennot eivät kannattele juurikaan kivien painoa. Mutta tuleeko puut juurineen sitten nostamaan kiviä tulevaiuudessa? Puiden pieni koko on kaiketi valittu, jottei juuristokaan kasvaisi liian suureksi.

Kuva
tekijänä Iso-Aleks
#104549
bonk kirjoitti: 25.06.22 19:28 Kyllä puut kasvaa hyvin noinkin matalassa. Jos olet nähnyt metsässä kaatuneen puun, ei juuristo ole välttämättä kovinkaan syvä. Itseä enemmänkin kiinnostaa tuo kennoston funktio. Onko siis tarkoitus niillä tukea päälle laitettavaa kivetystä kirsikkapuiden alla. Tietysti kivetyksen alle tulee multaa ja muuta maa-ainesta, jolloin nuo kennot eivät kannattele juurikaan kivien painoa. Mutta tuleeko puut juurineen sitten nostamaan kiviä tulevaiuudessa? Puiden pieni koko on kaiketi valittu, jottei juuristokaan kasvaisi liian suureksi.
Näyttäisi olevan tällainen RootSpace juurikennosto. Esitteen mukaan suunniteltu estämään maan tiivistyminen, tehostamaan ilmastusta ja kastelua sekä hallitsemaan juuriston kasvua (estäen kivien noston ja muut vauriot). Pätevän oloinen järjestelmä ja varmasti myös sen hintainen.
veka, TurkuCubed, Kantti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#104561
Osa puiden istutusalueesta onkin jo muullitettu.

Tänään torilla ohi mennessäni kun sattui kamerakin olemaan fölissä, otin kuvan koilliskulmaan tulevasta esiintymiskorokkeen rakentamishommasta. Tai ainakin luulen että se on esiintymiskoroke? Sijainti täsmää.

Kuva
TurkuCubed tykkää tästä
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26