Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Jukki
#22688
Koivusaaren ideakilpailun tulokset (101 kpl):
http://laituri.hel.fi/koivusaari/

Eri ehdotuksia voi myös kommentoida. Luulisin että kommentteja luetaan myös Kaupunkisuunnitteluvirastossa, joten nyt taloforumilaiset myös kommentoimaan ensimmäisten joukossa.

Siirretty omaksi ketjukseen Helsingin-projektit ketjusta. Hyvä löytö. -Toni
Avatar
tekijänä zeizei
#22691
Tuolla on hienoja vaihtoehtoja, mutta myös sitä rumempaa. Laguunisaaret miellytti eniten silmää, siis todennäköisistä vaihtoehdoista. Jotkut ovat aivan liian utopistisiä.

Toivottavasti tuo nyt rakennettaisiin hienosti. Suomalaiset kaupungit ei tarvitset enää yhtään rumaa kaupunginosaa.
Avatar
tekijänä grendy
#22692
^Aika optimaalinen sijainti ainakin tolla alueella että luulis vähän panostavan! Toi noiden töiden määrä kyllä on aivan huikee, en jaksanu selata kun varmaan 20 läpi ja niihinkin mahtui sellasia töitä joita ite olisin voinut visioida johonkin kaukaiselle planeetalle vuonna 2570, eli onko toi todellakin "ideakilpailu" johonkin kuka ja mikä tahansa taho on saanut osallistua? Jotain pientä karsintaa ehkä harkitsisin jo tossakin vaiheessa ;)
Avatar
tekijänä 16valve
#22695
Joo oli melkoinen määrä kilpailutöitä, tosi taidokkaita, mutta osa oli sellasia että olis voinu jäädä pois kisasta. Aika huikea rakennus tuo "33.silta". Vaikea sanoa mitkä noista pääsisivätjatkoon, ehkä tosiaan kilpailijoiden määrä turrutti aivonystyräni ;)
tekijänä Joka
#22696
Kävin tänään laiturissa katsomassa pienoismalleja ja julisteita, ainakin esillä olevista Meritähti oli ylivoimaisesti paras. Hyvä että myös HS päätti mainostaa sitä. Tosin se yksi 31-kerroksinen torni olisi myös ihan ok.
tekijänä Joggeri
#22698
grendy kirjoitti:Eikö toi Laocoon (50.) ois aika kova sana? ;) http://laituri.hel.fi/koivusaari/cont/0 ... nakyma.jpg
Kukaan ei muistais ton jälkeen edes Keilaniemen olemassaoloo kun tollaset ~40 kerroksiset tohon ilmestyis! :lol:
AI SAAKELI! Tuossa on tyyliä :D Must have! Tuollaset kun pystytettäis, niin kyllä olis Helsingillä käyntikortti. Ei ehkä nykysellään varsinaisesti istu ympäröivään rantarakentamiseen, mutta sehän on korjattavissa. Jos ihan tosissaan ollaan niin torneja - Joo! - Mutta ehkä hieman sirompina pliis. Todennäköisesti paikalle rakennetaan jotain yhtä korkealentoista kuin matala oksennuslammikko, tarkoittaen puiden takaa näkymätönta 2-3 kerroksisista taloista koostuvaa suunnittelematonta ryteikköä, TAI sitten koivusaaresta tehdään Westendin jatke, joka on ihan yhtä huono vaihtoehto.
Avatar
tekijänä Janne_H
#22702
Länsiväylä 13.01.2009 kirjoitti:Pilvenpiirtäjät, ekokompleksit ja kelluvat kodit sopisivat arkkitehtien mielestä Lauttasaaren ja Westendin väliseen saaristomaisemaan. Helsinki etsii tuoreita ideoita Koivusaaren tulevaan maankäyttöön kansainvälisellä suunnittelukilpailulla. Tarkoituksena on kartoittaa ennakkoluulottomasti mahdollisuuksia, joita ainutlaatuinen suunnittelualue tarjoaa. Ehdotukset ovat nyt esillä yleistä kommentointia varten. Länsiväylän ja tulevan länsimetron varrella sijaitsevaan pikkusaaren on muun muassa merentäyttöjen avulla tarkoitus sijoittaa 3500–4500 asukasta ja 1500–2500 työpaikkaa.

Ota kantaa! Mitä mieltä sinä olet, haluaisitko asua pilvenpiirtäjässä Länsiväylän päällä.
http://www.lansivayla.fi/Uutiset/Paivan ... on-rajalle
Näistä semi-realistisista vaihtoehdoista muo viehättää eniten tää:
http://laituri.hel.fi/koivusaari/cont/0 ... nakyma.jpg

Jos saa unelmoida niin sitten tuo meritähti. Jos tommosena toteutuis, niin tosta kyllä tulisi varmasti kuuluisa myös Suomen rajojen ulkopuolella (kuin Tapiola 1950-60 luvuilla). Itse kyllä sijoittaisin muutaman kokonaisuuten sopivan tornin tuon meritähden keskelle länärin kylkeen.
tekijänä Jape
#22715
Mäkin (Hesarin toimittajan johdattelemana) innostuin heti ensi silmäyksellä tuosta Meritähdestä. Se on erottuva, mieleenjäävä, ja kaiken lisäksi ihan toteuttamiskelpoinenkin. Täytyy kylläkin myöntää, että tämä nimimerkki Turistin kommenti on melko naseva:
Jollain tavalla viehättää, mutta sopisi paremmin floridaan tms. "meritähtien" maihin ylikansallisen ketjun hotelliksi jossa on aina kivaa. Vaikea tuosta on kansallisia erityispiirteitä tai Itämeren läheisyyttä aistia.
Minusta tuolla oli monta hyvännäköistä ehdotusta. En kylläkään ymmärrä yhtäkään sellaista ratkaisua, jossa motari on jätetty avoimeksi, ja sen annetaan halkaista koko alue ilkeästi kahtia. Parasta olisi kattaa se Lauttasaareen asti, jolloin kaupunkirakenne olisi kaikenkaikkiaan yhtenäisempää.
grendy kirjoitti:Eikö toi Laocoon (50.) ois aika kova sana? ;) http://laituri.hel.fi/koivusaari/cont/0 ... nakyma.jpg
Kukaan ei muistais ton jälkeen edes Keilaniemen olemassaoloo kun tollaset ~40 kerroksiset tohon ilmestyis! :lol:
Jeps, tuollaiset järkäleet pienelle saarelle avonaiseen saaristomaisemaan. Tuli tällainen mielleyhtymä:

Kuva
Avatar
tekijänä Janne_H
#23120
Antti Järveä harmittaa, jos ei tulevaisuudessa enää saa katsella autosta moottoritieltä 200 metrin matkalta merimaisemaa ja täyttömäälle rakennettua venesatamaa. Luulen että hän on myös huolissaan autoilijoiden d-vitamiinin saannista, kun Koivusaareen uudisrakennukset tulevat varjostamaan osaa moottoritiestä. :smt028

Kuva
Viimeksi muokannut Janne_H, 05.02.09 08:16. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Joggeri
#23122
Jo on jannulla perusteet jättää maisema rakentamatta. Miettikääs: Helsingin keskustan näkee päivässä jopa sadat tuhannet ihmiset. Antin perusteita käyttäen vaadin että täten Helsinki palautetaan luonnon tilaan, jotta mahdollisimman moni "keskustassa" käyvä ihminen voi nauttia luonnontilaisista maisemista.

Jos Antin ajatusmaailman mukaan rakennettaisiin kaupunkeja, eivät ne olisi edes yhtä tiheään rakennettuja kuin kemijärvi. Missään ei saa olla mitään, koska rakentaminen muuttaa maisemaa. Antti voisi muuttaa Lappiin asumaan luolaan ja yrittäisi pidätyttää muurahaiskarhun, joka muuttaa muurahaispesän "alkuperäistä olomuotoa".
Avatar
tekijänä grendy
#23124
^Tolla logiikalla joka rannalla pitäisi kulkea monikaistainen moottoritie ja junaradat ja kaikki.. autolla on päästävä jokaiseen paikkaan josta on hienot näköalat! Samaa perustellaan Tampereella Kekkosentien tunnelilla. Motoristit itkevät kun eivät voi enää ajellessa ihailla järvimaisemia...

Ihan samaa voi tässä ihmetellä että jos Länsiväylää ei olis olemassakaan ja ihmiset olis tottunut vaikka ajaan tunnelissa keskustaan (jos nyt tie olis siis vedetty tunneliin heti alusta lähtien) ja nyt joku ehdottais että rakennetaan se mieluummin maan päälle kulkemaan parin saaren läpi ja meren yli niin arvatkaa vaan kuinka moni ihminen kannattaisi ideaa! Anttikin varmasti sanois että "ei ikinä monikaistaista tietä pilaan luonnollisen kaunista merimaisemaa!".. Ihmiset on NIIN kaksinaismoralistisia näissä asioissa.. välillä ollaan niin luonnon rakastajia ja välillä onkin hienoa kun rakennettaisiin metroo ja vaikka mitä moottoritietä keskelle luontoa.
Avatar
tekijänä UPnotOUT!
#23125
Huvittavaa kun ne siellä Lauttasaari -seurassa pauhuaa. Muutama egotrippaaja luulee hallitsevansa saarta. Taustalla on niinkin atavistiset motivaatiot, kuin muutoksen pelkääminen ja vallanhimo. Ukko siellä paukuttelee koivunuijaa niin, että vesilasit loiskuu ja luulee siten omaavansa/edustavansa voimia joilla hallita massoja. Tämmöisiä kuppikuntia vastaan pitää taistella aina kuin voi, lehdissä, blogeissa, keskustelupalstoilla -kaikkialla.

Mitäs jos perustettaisiin oma Yhdistys? Se voisi olla vaikka nimeltään Kehittyvä Helsinki ja jäseneksi pääsee kaikki, jotka ovat kiinnostuneet Helsingistä ja ennakkoluulottomasta urbaanista kaupunkisuunnittelusta?
Ehkä silloin pääsisimme myös lehtien, esim Hesarin palstoille kertomaan asiantuntijalausuntoja?

Tällaiset yhdistyksethän perustettiin alunperin sen takia, että kaupunki/valtio ei keskustele yksityishenkilön kanssa.

Ihan oikeasti perustetaan yhdistys! Löytyykö keneltököön intoa/energiaa?? :smt027
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13