Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Toni
#4096
Koska Espoon projektit threadia ei ole, emmekä me täällä Talossa ole yhtä nurkkakuntaisia kuin Espoon poliitikot, tulee tänne nyt myös Espoo-matskua.'

HTC Keilaniemi, Espoo

Lainaten virallista lähdettä "Asemakaavan vahvistumisen myötä HTC Keilaniemen rakennustyöt aloitetaan vuoden 2006 alkupuolella. Kerrosalaa keskuksessa on yli 40 000 neliömetriä."

Kuva

KuvaHTC Keilaniemen tulevan paikan viereen on rakenteilla myös Swing Life Science Centerin viimeinen 10-kerroksinen vaihe.

http://www.hartela.fi/lifesciencecenter ... va_iso.jpg
Avatar
tekijänä Janne_H
#12065
Kuva

Tuo rakennus on harjakorkeudessa. Se näkyi ihan hyvin länsiväylältä, vaikutti korkeammalta kuin tämä kuva antaa ymmärtää. Sitten kun K9 valmistuu, niin hyvä että tuo on vähän paikkaamassa Fortumin ja K9:n väliin jäävää skyline-lovea.
Avatar
tekijänä JR
#12067
Janne_H kirjoitti:Tuo rakennus on harjakorkeudessa. Se näkyi ihan hyvin länsiväylältä, vaikutti korkeammalta kuin tämä kuva antaa ymmärtää. Sitten kun K9 valmistuu, niin hyvä että tuo on vähän paikkaamassa Fortumin ja K9:n väliin jäävää skyline-lovea.
Itse olen jo pitkään meinannut laittaa täysin samansisältöisen viestin. :) Kyseessä on siis Life Science Centerin viimeinen rakennus. Sillä on yllättävän suuri näkyvyys ja näyttää myös läheltä tarkasteltuna suurelta (kerroksia 11).

Tien toisella puolella rakenteilla oleva HTC Keilaniemi on niin ikään edennyt vauhdilla. Ensimmäisen talon ensimmäiset osat on jo harjassa. Myös nämä HTC-rakennukset ovat massiivisempia kuin miltä havainnekuvista näyttää.

Edit: Tuo antamasi havainnekuva lienee HTC:n osalta hieman vanha. HTC:n kotisivuilla näkyvässä havainnekuvassa tuo kulmarakennus on nimittäin 10-11 kerroksinen.
Avatar
tekijänä Janne_H
#12069
JR kirjoitti:
Janne_H kirjoitti:Tuo rakennus on harjakorkeudessa. Se näkyi ihan hyvin länsiväylältä, vaikutti korkeammalta kuin tämä kuva antaa ymmärtää. Sitten kun K9 valmistuu, niin hyvä että tuo on vähän paikkaamassa Fortumin ja K9:n väliin jäävää skyline-lovea.
Edit: Tuo antamasi havainnekuva lienee HTC:n osalta hieman vanha. HTC:n kotisivuilla näkyvässä havainnekuvassa tuo kulmarakennus on nimittäin 10-11 kerroksinen.
Mietinkin että meinaako ne rakentaa sen kulman korkeampana. Hyvä että se nyt varmistui.

Tässä pieni kuva siitä Kuva

Keilaniemi tulee muuten näyttämään aika hyvältä sitten kun K9 on myös valmis. Aika hiljaista sen osalta muuten ollut. Meneekö niissä papereiden pyörittelyssä aina näin paljon aikaa?

Viellä kun saisi tuohon Fortumin ja K9:n väliin yhen 120 metrisen. :)
Edit: Tuosta muuten näkee aika hyvin että se K9:n valituksen tehnyt kanootti seuran talo jaa aika rääpäleeksi tuohon HTC:n ja K9:n väliin.
Avatar
tekijänä RV
#12070
JR kirjoitti: Edit: Tuo antamasi havainnekuva lienee HTC:n osalta hieman vanha. HTC:n kotisivuilla näkyvässä havainnekuvassa tuo kulmarakennus on nimittäin 10-11 kerroksinen.
HTC:n talon korkein osa on hankkee sivujen kuvien perusteella 12-kerroksinen, eli jo ihan highrise-luokkaa.
tekijänä late-
#12072
Janne_H kirjoitti:
Mietinkin että meinaako ne rakentaa sen kulman korkeampana. Hyvä että se nyt varmistui.
Olenkin katsellut, että siinä on eri mallinen pohja kuin kahdessa ensimmäisessä talossa. Kulmatalon ensimmäinen kerros alkaa siis olla jo pystyssä. Minulla menee päivittäinen työmatka HTC:n ja Life science centerin ohi, mutta en ole saanut aikaan jäädä bussista pois ja ottaa kuvia. Täytyy yrittää skarpata, kun työmatkapyöräilykausi tästä vähitellen alkaa.
Avatar
tekijänä Janne_H
#12649
Jaa-a taas uutta tornia pukkaa Espooseen, ehkä. :)

Länsiväylä tänään
Kuva

Ja jos ne tornin päättää pystyttää, niin se tulee olemaan todella lähellä Keilaniemen tornikeskittymää.
Avatar
tekijänä Janne_H
#12963
Länsi-Espoon väkiluku kasvaa lähituleivaisuudessa, kun siellä aletaan rakentaa uusia asuinalueita. Eteenkin Kauklahti ja sen lähialueet ovat kasvaneet ja tulevat kasvamaan paljon. Espoon kartanon ''uudenlaisesta'' historialliseen ympäristöön sijoittuvasta asuinalueesta on järjestetty arkkitehtikilpailu.

Pelto, jossa oli osittain asuntomessujen parkkipaikat, tulee uusi suhteellisen iso asuinalue, Hansavalkama.
Kuva
http://tinyurl.com/2cuujl
http://tinyurl.com/ypg6x2

Espoon vihreät taisivat jossain välissä mainita, että he haluavat kaupunkiradan jatkuvan suoraan Espoonkeskuksesta kasvavaan Kauklahteen.
Avatar
tekijänä H.C.
#13003
Onnea ja menestystä vaan tuollekkin hankkeelle. 16 kerroksinen hotelli ois kyllä ihan sopiva tuohon paikkaan, mutta kyllä on taas kovin vastahakoista kirjoittelu tuolla hesarin keskustelupalstalla. Lisäksi tosta artikkelista selviää että mm. se Byman, joka Leppävaaran asuintornista valitti, on vastustanut tontin varaamista. No, toivotaan parasta..
Avatar
tekijänä Janne_H
#14180
HS:

Espooseen suunnitellaan uutta pientaloaluetta.

Alueelle on tarkoitus rakentaa koteja noin 17 500 asukkaalle. Lisäksi sinne tulee asukkaiden tarvitsemat peruspalvelut ja työpaikkoja.

Suunnitelmissa on myös laaja viheralue, josta pääsee halutessaan vaikkapa kävelylle Nuuksion metsiin.

Uusi asuinalue nousee Länsi-Espooseen Turunväylän pohjoispuolelle Histan, Siikajärven ja Nupurin alueelle.

Aikas iso alue tulossa, jos 17 500 asukasta meinataan saada. Esimerkiksi Lempäälässä on vain 1600 asukasta enemmän.

Tasapainottaisi myös mukavasti nykyistä asukkaiden jakautumista Espoossa. Nykyään se painottuu Helsingin lähelle itään ja etelään merenrannalle.
Avatar
tekijänä Janne_H
#14377
Kuvakaappaus eilisistä Uudenmaan uutisista. Tuolla siis kilpailee kaksi vaihtoehtoa. Toisen vaihtoehdon kuva on esimerkiksi HS:n jutussa. Tässä toisessa näyttäisi olevan semi-korkea torni. Voi vaikka verrata kuvassa näkyvän HTC-kompleksin korkeimpaan taloon, joka on 11 kerrosta + tekninenkerros.
Kuva

Edit: No nähtävästi se toine vaihtoehto sittenkin valittiin suunnittelun pohjaksi. :/

http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/uutiset/10567.html
Avatar
tekijänä Janne_H
#14386
Tuon Otaniemen voittaja on siis arkkitehtitoimisto NRT Oy:n ehdotus "Duaali".
Kuitenkin palkintolautakunta suosittelee kilpailualueen pohjoisen osan jatkosuunnittelua toiseksi tulleen "Hauen laulun" pohjalta.

Tässä tarkempaa tietoa ja pdf-kuvat. http://www.senaatti.fi/document.asp?siteID=1&docID=582


Duaali:
Kuva

Hauen laulu:
Kuva

Kukaan muukaan sitä mieltä, että kummastakin ratkaisusta otetaan käyttöön ne huonoimmat osat? Etelään aivan Keilaniemen viereen tulee tuommoista mitään sanomatonta matalaa rakentamista ja pohjoiseen tuskin mitään. Kummastatkin oisi tietysti voitu ottaa ne paremmat osat; etelään komea torni K9:n kaveriksi ja pohjoiseen hienot asuntosaaret.

:cry:

Hahmotelkaapa noi kummatki eteläpuolen vaihtoehdot tämän kuvan etualalle. Kumpikohan sopii paremmin paikalle?
Kuva :evil:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 49