Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.

Pidätkö tälläisistä projekteista Suomessa?

Totta kai
29
69%
Enpä sanoisi
12
29%
Poissa
1
2%
Avatar
tekijänä Taco
#20779
Kuva

Tässä taitaa olla sitten se Suomen vastine Ski Dubai:lle.

Talouselämä 29/2008
Ryhmä savolais-helsinkiläisiä liikemiehiä on laittanut alulle jättiläismäisen hiihtokeskus-projektin.

Nilsiässä Koillis-Savossa sijaitsevaan Tahkon hiihtokeskukseen suunnitellaan "Supertahko"-nimistä täyttövuorta, 30 000 uutta vuodepaikkaa ja alppistadionia.

Vuoren täytteet saadaan Kemiran GrowHow:n (nykyisen Yara:n) apatiiittikaivoksien kaivosjätemassoista ja Tahkovuoren juurelle louhittavasta kaivannosta. Suunnitelmien mukaan Tahkon korottamiseen menee 270 miljoonaa kuutiota maata, joka vastaa tilavuudeltaan noin 2500:ta eduskuntataloa. Täyttöainesta varten rakennetaan parikymmentä kilometriä pitkä junarata, jota voidaan käyttää tulevaisuudessa pendolino-liikenteessä esim. suorana yhteytenä Helsingistä ja Pietarista Tahkolle. Supertahkon ja 3km päässä sijaitsevat "vanhan" Tahkon mäet yhdistetään tietyistä kohdista niin, että laskija voi laskea yhdellä laskulla useita eri asteisiä osuuksia.

Monet aktivistit ovat kyseinalastaneet ja boikotoineet kyseistä projektia.
Hankkeen puuhamies Jussi Kammonen toteaakin, että suurella todennäköisyydellä työskentelyluvista valitetaan korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti.
Plussana voin itse sanoa, että kaivosjätemassoista päästään eroon, Tahkon luonnonsuojelualueeseen ei kajota, työpaikkoja tulee lisää ja huoneistot lämmitetaan maalämmöllä.
----------------------------------------------------------------------------------------

Itse toivon, että projekti onnistuu ja ympäristöhaitat saadaan minimoitua.
Työt päästään aikaisintaan aloittamaan 2012 ja ensimmäiset rinteet olisivat valmiita 2015, muuten vasta 2020 paikkeilla.

Linkkejä
UNDO - Supertahkon kuvamateriaalista vastaava Ei ainakaan vielä lisää kuvamateriaalia
Supertahko
tekijänä Ozie
#20787
Kaikkea se ihminen keksii :shock:

Hinta-arvio olisi kiva tietää, en usko kuitenkaan että tulee koskaan toteutumaan. Talouden huippu on nähty, jolloin tämmösiä päättömiä ideoita kehitellään. Nyt kun lähetään laskukauteen niin yhtäkkiä kaikki typerät ideat pistetäänkin jäihin.
Avatar
tekijänä Taco
#20794
Ozie kirjoitti:Kaikkea se ihminen keksii :shock:

Hinta-arvio olisi kiva tietää, en usko kuitenkaan että tulee koskaan toteutumaan. Talouden huippu on nähty, jolloin tämmösiä päättömiä ideoita kehitellään. Nyt kun lähetään laskukauteen niin yhtäkkiä kaikki typerät ideat pistetäänkin jäihin.
Ohops! Tossa tuli kirjoteltua sen verran myöhäänb että unohtui laittaa.

Hinta-arvio noin 3 miljardia euroa.
tekijänä Ozie
#20796
Taco kirjoitti:
Ozie kirjoitti:Kaikkea se ihminen keksii :shock:

Hinta-arvio olisi kiva tietää, en usko kuitenkaan että tulee koskaan toteutumaan. Talouden huippu on nähty, jolloin tämmösiä päättömiä ideoita kehitellään. Nyt kun lähetään laskukauteen niin yhtäkkiä kaikki typerät ideat pistetäänkin jäihin.
Ohops! Tossa tuli kirjoteltua sen verran myöhäänb että unohtui laittaa.

Hinta-arvio noin 3 miljardia euroa.
Eihän tuo nyt sinänsä yllätä :D Tjoo onnea vaan siihenki touhuun, epäilen...
Avatar
tekijänä RV
#20810
30 000 vuodepaikkaa --> torneja?
tekijänä Hitch
#20835
Johan tätä projektia on taidettu pari vuosikymmentä touhuta. Onhan tuo aika huima suunnitelma ja tarpeellisuuttakin voi pohtia.

Ainakin pari plussaa kuitenkin olisi; talviolympialaiset mahdollistuisivat Suomessa ja Tahkolle pääsisi suoraan junalla. Ja kyllä mäkin haluaisin päästä laskemaan tuollaisessa paikassa. :)
tekijänä jusa-masa
#20837
Hitch kirjoitti:Ainakin pari plussaa kuitenkin olisi; talviolympialaiset mahdollistuisivat Suomessa ja Tahkolle pääsisi suoraan junalla. Ja kyllä mäkin haluaisin päästä laskemaan tuollaisessa paikassa. :)
Yhdyn tähän kommenttiin kaikilta osin. :D Minä myös haluaisin lasketella ko paikassa ja vielä jos junalla pääsisi perille.
Avatar
tekijänä Klazu
#21066
Kyseessä on tosiaankin vanha idea ja itsekin olen lukenut siitä noin 4 vuotta sitten. On vaan näemmä pullahtanut taas otsikoihin, vaikka talouden huippu on jo taittunut.

En usko toteutumiseen, mutta ainakaan ei voi hankkeen taustamiehiä syyttää näköalattomuudesta. Silti ajatus Talviolympialaisista Savossa on vähintään outo, vaikka eipä silti, juuri viime yönä näin kummallista unta siitä, että Joensuu oli saanut olympialaiset! Tämä siis täysin ilman tämän ketjun lukemista. :shock:
tekijänä Hitch
#21078
Näh, tuskin niitä olympialaisia järjestettäisiin missään muualla kuin Helsingissä. Pääasiahan lähinnä olisi että Suomen rajojen sisällä pääsisi laskemaan.
Helsinki taisi menettää mahdollisuutensa 2006 kisoihin kun syöksylasku olisi pitänyt järjestää Norjassa.
tekijänä Jussi
#21080
Ei talvikisoja yleensä pääkaupungeissa (tai välttämättä kovin isoissa kaupungeissa) järjestetä! Ihan hyvin voisivat Kuopiossa olla.. Albertville (1992) ja Lillehammer (1994) olivat parinkymmenen tuhannen asukkaan kaupunkeja! Eivätkä sen jälkeisetkään (Nagano, Salt Lake City, Torino) ole olleet maittensa suurimpia kaupunkeja..
Avatar
tekijänä Klazu
#21082
Juu, ei talviolympialaisten kovin montaa lajia Helsingissä voi järjestää, varsinkin kun Suomessa etäisyyttä oikeisiin olosuhteisiin on valtavasti. Tai josko esim. laskettelutapahtumat voisi sitten järjestää vaikka siellöä Superlabissa joku vuosi... :D
tekijänä Hitch
#21087
Sehän tässä juuri ongelmallisinta taitaa olla, että Suomessa majoituskapasiteettia olisi vain pääkaupunkiseudulla, tarpeeksi suuria jäähalleja ei olisi myöskään pk-seudun lisäksi kuin Tampereella ja Turussa. Laskettelut ja mäkihypyt olisi taas pidettävä ihan muualla.

Taitaa olla kyllä toiveajattelua, tuskin Suomessa mitään olympialaisia järjestetään edes minun elinaikanani. Ja sitä elinaikaa pitäisi olla jäljellä noin 60 vuotta.
Avatar
tekijänä Klazu
#21088
Itse jäin miettimään tuota suunniteltua 30 000 vuodepaikkaa...se kun on aivan käsittämätön luku. Voin olla pahasti hakoteillä, mutta onko edes Helsingissä noin paljon majoituskapasiteettiä? Ainakin luulisi suuruusluokan olevan sama, jolloin tuon on kyllä valtava tavoite Tahkolle! :shock:
Avatar
tekijänä prepo
#21090
Klazu kirjoitti:Itse jäin miettimään tuota suunniteltua 30 000 vuodepaikkaa...se kun on aivan käsittämätön luku. Voin olla pahasti hakoteillä, mutta onko edes Helsingissä noin paljon majoituskapasiteettiä? Ainakin luulisi suuruusluokan olevan sama, jolloin tuon on kyllä valtava tavoite Tahkolle! :shock:
Pitipä ihan kysyä Googlelta:
Tuollaisia lukuja löysin Hgin kaupungin sivuilta:
Helsingin majoituskapasiteetti käsitti 56 majoitusliikettä, 7 600 huonetta ja 14 600 vuodepaikkaa vuonna 2006. Keskimääräinen huonekäyttöaste oli 69 prosenttia ja yöpymisen keskihinta 74 euroa, mikä on Pohjoismaiden pääkaupungeista edullisin. Majoitusmyynnin arvo oli 202 miljoonaa euroa.
Helsingin majoituskapasiteetti käsitti 45 hotellia, 7 400 huonetta ja 14 000 vuodetta vuonna 2006. Keskimääräinen huonekäyttöaste oli 69 prosenttia ja hotellihuoneen keskihinta 104 euroa. Koko pääkaupunkiseudulla oli 67 hotellia, 10 200 huonetta ja 18 900 vuodetta. Hotellikapasiteetti on hyvässä kasvussa ja useita uusia hotelleja on avautunut tai avautuu lähivuosina pääkaupunkiseudulla.

Yli 1,5 kertaa pk-seudun hotellikapasiteetti.. huh huh..
Ja tuolla 3 mrd eerolla saisi Vuosaaren sataman, Länsimetron ja Kehäradan ja jäisi vielä miljardi käyttämättäkin. Toisaalta Olkiluoto 3 ilmeisesti maksaa 1,5 kertaa Tahkon..
Avatar
tekijänä Klazu
#21091
Ihan sattumalta löysin Berliinin vuodepaikkojen kokonaismäärän ja ihan vain vertailun vuoksi heitän sen tähän: 97.205. Tällä viikolla niiden varaustilanne on ollut tasan 100%, sillä kaupungissa on järjestetty 130 000 hengen mielenosoitus, käynnissä on pari suurmessua ja sunnuntaina juostaan kymmeniä tuhansia osallistujia keräävä Berliinin maratooni.

Berliinissä on ollut jo monen vuoden ajan valtaisa hotellibuumi ja huoneiden määrä nousee vauhdilla. Käynnissä on toista kymmentä projektia ja suunnitteilla kymmeniä lisää. Kaupungin vuodepaikkamäärä siis tulee nousemaan lähiaikoina lähelle 100 000:ta.