Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä veka
#102777
Uskomatonta tarkkuutta ja sävykkyyttä. Ihmeellisen tyhjiä ovat Hesan kadut. Assan kello näyttää 20 yli kahdeksan. Sunnuntai-ilta?
Avatar
tekijänä hylje
#102781
veka kirjoitti: 26.08.21 09:13 Uskomatonta tarkkuutta ja sävykkyyttä. Ihmeellisen tyhjiä ovat Hesan kadut. Assan kello näyttää 20 yli kahdeksan. Sunnuntai-ilta?
Tuomiokirkon ympäristö on aika turistikohde, ei siellä ole iltaisin juuri mitään syytä käydä muuten. Palveluita on vähän tarjolla tähän aikaan. Eikä varmaan lisää tule tulevaisuudessakaan, kun alue on niin raskaasti suojeltu.
tekijänä Biosphere
#103180
On kyllä hieno. Mielenkiintoisena detaljina huomasin, että Hylkysaaren luotsikasarmissa on näköjään ollut aiemmin komea torni ja tuo rakennus onkin saanut nykyisen mansardikattonsa vasta 1970-luvulla. Onhan tuossa kuvassa toki "muutama" muukin mielenkiintoinen yksityiskohta, mutta tuo pomppasi esiin. Aika moni isompi kivirakennus on edelleen pystyssä (poislukien mm. Kurvin tienoilta erottuva jugend-tyylinen Apteekin talo) ja Sompasaaren sekä Hanasaaren maantäytöt ovat aikoinaan nielleet useammankin saaren. Sompasaaren koristeellinen näkötorni erottuu tuossa saaren keskeltä.
Avatar
tekijänä veka
#103183
Hienoa työtä. Oliskohan Branderin kuvissa hieman tynnyrivääristymää, joka ei edes ole ihan tarkalleen symmetristä? Originaalithan taisivat olla tuohon aikaan (1912) lasilevynegatiiveista tehtyjä pinnakkaisia. Mitään suurennuskojeita ei noille ollut. Helsingin muinaismuistolautakunnan palkkaamana ammattikuvaajana hänellä oli varmaan parhaat mahdolliset saksalaiset objektiivit, mutta eivät nekään siihen aikaan olleet täydelllisiä.

Mielenkiintoinen detalji: onko Katajanokan ja Hylkysaaren välissä sotalaivoja, tsaari-Venäjän mahtavaa laivastoa (näkyvät selvemmin, kun kuvan avaa uuteen välilehteen ja suurentaa)?
Avatar
tekijänä Janne_H
#103185
@Biosphere Juu tästä näkee eron Hylkysaaren kasarmissa. 1912 vs 2021.
Kuva

@veka Kiitos tästä ja lukuisista muista kehuista, joihin en ole kerennyt vastata. Tynnyrivääristymä johtuu epätäydellistä kuvien yhdistymisestä, joka johtuu aivan liian vähäisestä eri kuvien päälekkäisyyksistä. Lisäksi Branderin on liikuttanut kameraa Kallion kirkon tornin parveketasanteella, jolloin parallaksi myös tekee virhettä panoraamaan. Originaalit Branderin kuvat ovat teknisesti uskomattoman laadukkaita.
Tästä voi zoomailla sotalaivoja: https://finna.fi/Cover/Show?id=hkm.HKMS ... er&index=0
Biosphere tykkää tästä
tekijänä Domo
#103186
Todella hieno historiallinen kuva, myös Suomen laivaston historiaa. Hakaniemen rannassa, nyt tornitalojen kohdalla tunnistettavissa oleva Sokol luokan torpedovene sisaraluksineen jäi venäläisten lähdettyä vaikean jäätilanteen vuoksi suomalaisten haltuun. Alukset olivat muutaman vuoden Suomen laivaston epäonniset torpedoveneet S1-S5. Voi olla, että kuvan muitakin aluksia jäi Suomen haltuun.
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#103208
Hieno. Uskomattoman taidokkaasti on kuvien välinen sauma ommeltu. Siirtyminen kuvasta ja tunnelmasta toiseen tapahtuu ihmeen pehmeästi ja bugeitta. En olisi millään tajunnut, että panoraaman voi tehdä noinkin. Tekeekö tuon kameran softa vai oletko käyttänyt jotain spesiaalimpaa?
Avatar
tekijänä Kantti
#103225
Turun kauppatori uuden Börsin kattoterassilta.
Kuva
highrisejonne, TurkuCubed, veka ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#106508
Icon of The Seas katoaa Turusta huomenna. Tuulen suunnasta ja voimakkuudesta riippuen lähtöaika voi vaihdella. Alueuutisten mukaan tuulen suuntia ja voimakkuuksia tarkkaillaan ja tulevan ennusteen mukaan lähdölle sopivat tuulet olisivat huomenna iltapäivällä. Lähtöaika voi muuttua, pituuden lisäksi laivalla on korkeutta noin 50m ja tuulipinnan voi laskea siitä. Hinaajia on yleensä 3-4 kappaletta katsomassa väylällä pysymistä, lähtö telakalta on tarkkaa, varovaista ja hidasta. Riskejä ei oteta.

Jos Ruissalon kallioille aikoo aamulla mennä kyttäämään, kyyti on kylmää ja posket punoittaa kirkkaasti, meri on auki ja ilma jäätävän kosteaa, eikä tiedä koska ne kuvat saa otettua kun lähtöajasta ei ole varmuutta. Kyllä siellä pokaa varmasti silti tulee olemaan palelluttamassa sormiaan, arktinen pukeutuminen, paljon lämmintä kaakaota tjs. termareisssa ja riittävät tanakat eväät niin kestää jonkin aikaa. Tai joku teltta jossa pysyy lämpimänä, istuu termoslaukun päällä ja putki sojottaa Lapilansalmelle ja Airistoon päin. Itse kävin iltapäivällä Raision puolelta ottamassa panoraaman aluksesta.

Riittävän syvää vettä kölin alle ja muuten matkustajarikasta ja hyvää matkaa prototyyppilaivalle! Suomen vaihtotaseeseen on tullut iltapäivällä myös pitkä piikki ylös omistajuuden vaihtuessa jenkkilään. Oliko se nyt jotakin 1,8 miljardia tai jotain?

Kuva
tiiliskivi, hmikko, Tlahti ja 2 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37