Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Kaikenlaista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää keskustelua voit käydä täällä vapaasti.
Avatar
tekijänä 16valve
#19877
Nyt kun olemme asuneet uudessa rivarissa kohta kolme kuukautta, ajattelin että pihalle pitäisi tehdä jotain vähän tavallisesta poikkeavaa puutarhasuunnitelmaa.

Tässä jonkin sortin kivipuutarha, jonka suunnittelin ja toteutin takapihallemme.

Aluksi mallailin reunakivistä muotoa nurmikolle. Lohkomuurikivet on Lemminkäisen valmistamia, mallia "Muurikko"
Kuva

Tässä ollaankin jo melko pitkälä. Muurikivet on kaivettu n. 5cm maan sisään. Kiviä tuli kaksi kerrosta. Maa "möyhennettiin" ja siihen lisättiin multaa. Kasveille ja puille, sekä suihkukaivolle kaivettiin oma paikkansa. Leikkasin maisemointikankaasta alueen peittävän palan. Kasvien kohdalle leikkasin sopivan kokoisen aukon. Maisemointikangas estää rikkaruohon läpipääsyn, mutta vesi ja ravinteet imeytyvät sen läpi.
Kuva

Luonnonkivet on haettu läheiseltä metsittyneeltä hiekkamontulta.
Kuva

Pyramidimainen graniittipaasi sopii mielestäni hyvin kivipuutarhaan.
Kuva

Valkoista soraa alueeseen meni n. 90-100 kiloa. Kasvien ympärille laitoin pähkinä -sävytteistä haketta.
Kuva

Riippuhernepuu näyttää vielä aika aneemiselta, mutta eiköhän se siitä kasva ;)
Kuva

Kuva

Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Rivitalon piha-alue on melko pieni, joten mitään kovin suurta en tähän viitsinyt väkästää. :smt063
Avatar
tekijänä zeizei
#19880
Varsin mielenkiintoinen projekti! Joudutkohan muuten nyppimään tuolta valkoisesta hiekasta nousevat kasvit lähivuosina? Entä mitä tuli yhteensä suunnilleen kustantamaan?

Voin myös pistää kaikenlaisista projekteista kuvaa viikonlopun jälkeen. Ne tosin eivät ole näin pikkutarkkoja, mutta kaikenlaista on tullut tehtyä maalla.

Pointsit hienosta rakentamisesta. :)
Avatar
tekijänä 16valve
#19881
zeizei kirjoitti:Varsin mielenkiintoinen projekti! Joudutkohan muuten nyppimään tuolta valkoisesta hiekasta nousevat kasvit lähivuosina? Entä mitä tuli yhteensä suunnilleen kustantamaan?
Ai että joudunko nyppimään? Takuuvarmasti joudun, vaan ei se mitään. Tämä väkästäminen on hyvä keino nollata aivot töiden jälkeen ;)

Ja mitähän tämä kustansi. Muurikko peruskivet maksoivat K-Raudassa 1,50€ kpl ja päälle tulevat 1,70€ kpl. Multaan meni ehkä 15€, valkoinen kivi maksoi Bauhausissa 8,95€/ 25kg, Riipuhernepuu Plantagenista 39,90, Sinikatajat muistaakseni 9,90€/kpl. Kallein hankinta tässä oli K-Raudasta ostettu graniittinen suihkukaivo ovh 199€, tosin sain ostettua esittelykappaleen 160eurolla, kun oli ainoa kappale liikkeessä. Tosin tilaamalla sen olisi saanut viikossa.
zeizei kirjoitti:Voin myös pistää kaikenlaisista projekteista kuvaa viikonlopun jälkeen. Ne tosin eivät ole näin pikkutarkkoja, mutta kaikenlaista on tullut tehtyä maalla.

Pointsit hienosta rakentamisesta. :)
Laitappa tosiaan kuvia projekteista, on kiva nähdä mitä muut ovat tehneet. Kiitos pointseista! :D
Avatar
tekijänä 16valve
#27285
Suunnittelin ja rakensin takapihallemme pienen kylmävaraston loppukesän / syksyn aikana. Halusin varastosta saman tyylisen muun rakennuskannan kanssa. Arkkitehtooninen linja onkin mielestäni hyvin ympäristöönsä sopiva :)

Aluksi kaivoin kuopan.
Kuva

Pohjalle tuli kuution verran soraa.
Kuva

Soran päälle hienoa hiekkaa, jonka jälkeen asennettiin routaeriste, 100mm paksu styroksi.
Kuva

Styroksin päälle tuli taas hieno hiekka. Sen päälle varaston perusta, 30x30cm kokoiset punaiset betonilaatat. Laattojen päälle varaston kehikko kakkosneloset painekyllästetyt puut. Koolauspuut oli helppo naulata tähän kehikkoon.
Kuva

Allekirjoittanut todistetusti rakennustöissä ;)
Kuva

Kattoa ja seiniä laudoitettu.
Kuva

Valmis varaston ovi hankittiin K-Raudasta. Nyt menossa bitumikaton asennus.
Kuva

Valmis katto ja seinät parvekkeeltamme nähtynä.
Kuva

Seinät maalattiin harmaanvalkoisella, oven ja ikkunoiden listat siniharmaalla, katon alaosa ja ikkunoiden koristeosa ruskealla. Värisävyt pyrin ottamaan ympäristön vallitsevan tyylin mukaan.
Kuva

Valmis varasto parista suunnasta :D
Kuva

Kuva

Kuva

Pienempi lista ikkunoiden ympärillä, suuremmasta listasta kokosin ikkunan yllä olevan rimoituksen.
Kuva

Olen ihan tyytyväinen työni tulokseen, varsinkin kun suunnittelin sen alusta loppuun. Naapuritkin ovat tykästyneet varastoon, sopii kuulemma talon tyyliin. 8)
Avatar
tekijänä Kantti
#27286
Toi on oikein siisti ja viimeistellyn näköinen. Miten kauan meni rakentamisessa? Entä budjetti?

Oletko varaston mitoituksessa ottanut huomioon, että jos menee emännän kanssa asiat hakauksiin, voi hätäpäissään nukkua yön varastossa... :D
Avatar
tekijänä 16valve
#27288
Kiitos Kantti kommenteistasi. Aluksi ajattelin, että varaston voi rakentaa 500 eurolla, mutta lopulta hinnaksi tuli toinen mokoma. Syy budjetin ylitykseen on laadukas rakentaminen. Pohjatyöt on tärkeä tehdä tosi hyvin, kun kerran näin pohjoisessa asutaan. Sora (1500 kiloa) paikalle tuotuna oli 110 euroa/kuutio http://www.sepelisampo.fi. Olisihan sepeliä saanut paljon halvemmallakin, mutta kuutio painaa turhan paljon. 30x30cm laatat 1,5e/kpl (64kpl). Seinälauta on kooltaan suhteellisen jämäkkää 145x21mm, kattolaudat 95x21mm. Ovi maksoi muistaakseni n. 150euroa. Kattohuopa.. maalit.. naulat.. työkalut.. hmm. Parempi kun en laske lupullista summaa ;) Niin ja naapuri sattuu olemaan töissä autolasitehtaassa, joten ikkunalasit sain hänen kauttaan. On muuten karkaistua lasia, että mahdollisessa kolaritilanteessa lasi menee pieniksi murusiksi, vähän niinkuin auton tuulilasit pruukaavat mennä :lol:

Olisihan eräistäkin rautakaupoista saanut valmisvarastoja 300-400 eurolla, mutta laatu ja materiaalit ovatkin sitten jotain muuta kuin omalle pihalleni hyväksyn.

No juu, varaston koko on 2x1,8 metriä, että kyllä sinne voi nukkumaan mennä jos ei muuta paikkaa ole. Tosin talvella voi tulla kylmä ;)