Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä Kantti
#19672
Kaupungeissa on -välillä runsammin välillä vähemmän runsaasti - erilaisia tapahtumia, urbaaneja tapahtumia. Ajatuksena on threadi näistä tapahtumista ilman että nämä kuormittaisivat kaupunkien ja paikkakuntien omien otsikkojen alla olevaa materiaalia, jossa monissakin on valmiina melkoinen kuvamassa latautumassa! Tähän threadiin kuuluvat nimenomaan tapahtumat ja tapaukset, ei maisemat ja rakennukset pääkohteina! Mutta kaupungissa tapahtuneina :!:

Kesällä kaikkialla on toimintaa ja sutinaa, joten matskua pitäisi olla niin pienemmistä kuin suuremmista paikkakunnista. Mutta kaupungeista, ei järvenrannan kauniista juhannuslavasta vaikka sielläkin tapahtuu - ehkä paljonkin :smt002

Aloituksena itseäni ainakin aina kiinnostava merellinen elementti ja laiva. Kyseessä on Ruotsalaisten ylpeys, Göteborgin edustalle 1745 uponneen itä-intiaan purjehtineen kauppalaivan, Götheborg'in kopio. Hylky löydettiin 1985 ja laivan uudelleen rakentaminen aloitettiin 10 vuotta myöhemmin. Laiva on käsityötä, kaikki laivassa käytetyt naulatkin on taottu erikseen, köydet on punottu hampusta ja tervattu. Laiva on tekemässä Itämeren touria ja kävi Helsingissäkin. Muissa Suomen satamissa laiva ei pistäydy Turun ja Helsingin lisäksi.

Kuva
Korppolaismäeltä - verkkoaidan takaa - kuvattu (oli siellä pari muutakin)

Kuva
Purjeiden kokoamista.

Kuva
tyttöjen pää näyttävät kestävän yhtä hyvin kuin poikien..

Kuva
Hienot koristelut perässä!

Kuva
Sisätilassa oleva ruori ja kompassi.

Kuva
Kansi, ja pelastusvene pressun alla.

Kuva
Keularaaka. Melkoinen köysihässäkkä kuten muuallakin takilassa, ota noista selvää.. :roll:

Kuva
Alus voi myös pistää tarpeen vaatiessa, mutta vain pistää, ei noin pienillä tykeillä ammuta juuri muuta kuin kunnialaukauksia.

Kuva
Laiva tuo hakematta mieleen vanhanajan kunnon merirosvolaivan. Eräs aivan huikeimmista purjelaivoista mitä Aurajoessa on pohjaansa uittanut :)


Tuo Götheborg oli pari päivää sitten. Parhaillaan on menossa Keskiaikamarkkinat josta muutama väläys.

Kuva
Kupparilla on tarjolla Pihkatököttiä, Naimavoidetta, Tytynpaskaa ja Reumavoidetta! Himolipsut olis ja kaupan :!: :?: mikähän menee kaupaksi parhaiten..

Kuva
Narrien voimistelu ja notkistelunäytös.

Kuva
Seppä ja sepänsälli toimessa.

Kuva
Sikamaista meininkiä.


Sattumalta Paavo Nurmi maraton on osunut samalle päivälle jälleen. Muistelen niin olleen viime vuonnakin?

Kuva
Osa puolimaratoonareista on jo maalissa.

Kuva
Ravintolalaiva Lulu'sta on miellyttävää kannustaa maratoonareita itseä samalla vahvistaen :drunken:

Kuva
Viimeisiä pinnistelyjä Teatterisillalla.

Kuva
Tällä kaverilla oli oma maratoni menossa, luisto ei ollut parhaasta päästä .. :mrgreen: Tummasta hipiästä huolimatta puhui selvää Turkua :roll:
tekijänä bitterfly
#19673
Hyvä aloitus. Noita tapahtumiahan riittää, kaikista kissan ristiäisistä ei jaksa oikein innostua, mutta 2009 TallShipRacea odotan innolla, kun kaupungissa vierailee lähes puolimiljoonaa ihmistä ja näkemistä riittää.
Avatar
tekijänä Kantti
#19808
Merivoimat viettää tänään 90- vuotisjuhliaan Forum Marinumin laiturissa. Edustettuna on laaja otos merivoimien aluksista jonne yleisöllä on pääsy.

Kuva
Uusimaa

Kuva
Miinalautta Pansio

Kuva
Koulualukset

Kuva
Ohjeistus huomista varten. Kävin nämä ylläolevat kuvat napsimassa jo eilen jolloin eskaaderi purjehti Aurajokisuistoon!

Kuva
Maihinnousualuksia

Kuva

Kuva

KuvaKuva

Kuva
Miinalaiva Uusimaa.

Kuva
Ohjusveneet Tornio ja Rauma.

Kuva
Miinalautta Pansion ohjaamo.

Kuva
Pansion kylki

Kuva

Kuva

Kuva
Koulualus Axel von Fresen.
tekijänä bitterfly
#19810
Kivalta ne laivat näyttää! :) Vaan ei uskoisi että on heinäkuu.
Avatar
tekijänä Kantti
#19911
Turussa on menossa Kulttuurijoki festarit jossa ystävyyskaupungit esittäytyvät. Italiasta Firenze, Virosta Tallinna ja Tarto, sekä Unkarista Szeged. Eilen ja tänään on Italia ollut framilla. Festivaalit kestävät runsaan viikon.

Kuva
Ohjelma.

Kuva

Kuva
Italialainen duo vetä letkeitä biisejä.

Kuva
Etäisyyksiä paikkoihin.

Kuva
Italialaisia artikkeleita.

Kuva
Tuore hääpari piirrättää itsensä rantakadulla, piirtäjä tosin on suomalainen :)
Avatar
tekijänä grendy
#19914
OTOTOT, mutta korjatkaa tän threadin nimeks nyt "city happening" kun toi vaan pistää silmään niin pahasti aina ;)
Avatar
tekijänä Klazu
#19926
grendy kirjoitti:OTOTOT, mutta korjatkaa tän threadin nimeks nyt "city happening" kun toi vaan pistää silmään niin pahasti aina ;)
Heh, itsekin ihmettelin hetken aikaa mistä tässä oikein on kymysys.

Itseäni ei nuo laivat niin innosta. Isot purjelaivat ovat toki vaikuttava näky, mutta paljon muuta ei esim. muutaman vuoden takaa Turun Regatasta (vai mikäs sen nimi nyt onkaan) jäänyt mieleen. Armeijassa tuli muutamien paattien kyydissä kuljettua, kun kasarmi oli saarella. Niistä mieleen jäi lähinnä muutama kerta, kun merenkäynti oli melkoista. :)

Suomi on kyllä kesätapahtumien luvattu maa. Niin pieneen ajanjaksoon tungetaan satoja erilaisia tapahtumia pitkin maata.
Avatar
tekijänä Kantti
#19932
grendy kirjoitti:OTOTOT, mutta korjatkaa tän threadin nimeks nyt "city happening" kun toi vaan pistää silmään niin pahasti aina ;)
Threadin nimi on versioitu tunnetusta kommentista "shit happens" ;)
Avatar
tekijänä Kantti
#20074
Down By The Laituri tapahtuma polkaistiin eilen käyntiin, sen näkee selvästi katukuvassa. Festari kestää sunnuntaihin. Kuulemastani päätellen ikurin vireen porukka oli lauteilla teltassa ja Popedan vanhat hitit laulattivat yleisöä ilman että orkka edes soitti!

Kuva
Tässä yks kuva nyt alkuun katunäkymästä..

Kuva
No toinenkin vielä.. Oikealla oleva veneilijä on aika matalalla profiililla liikkeellä.

Kuva
ja kolmaski... esiintymisteltta hämähäkkitontilla.

Kuva
yks vielä.. Lulu melko täynnä sakkia!
tekijänä Valdéz
#20078
Onpa Turussakin ollut nättiä keliä. 8) Harmi vaan kun olen ollut Hangossa niin tiiviisti, että Turun kesätapahtumat ovat jääneet kiitettävästi väliin. BTW, tuo punavalkoinen Chris-Craft taisi olla peräti myös Hangon Poker Run -tapahtumassa, jota tietenkin olin mukana seuraamassa. Ja keli oli mitä mainioin.
Avatar
tekijänä Kantti
#20080
Valdéz kirjoitti:Onpa Turussakin ollut nättiä keliä. 8) Harmi vaan kun olen ollut Hangossa niin tiiviisti, että Turun kesätapahtumat ovat jääneet kiitettävästi väliin.

Ei ole vielä myöhäistä, kekkerit loppuvat vasta sunnuntaina! Tosin kelit saattavat heiketä, juuri nyt on ihannekelit DBTL- sessiolle
BTW, tuo punavalkoinen Chris-Craft taisi olla peräti myös Hangon Poker Run -tapahtumassa, jota tietenkin olin mukana seuraamassa. Ja keli oli mitä mainioin.
Toi taisi olla viime viikonloppuna, eikö? Kuka voitti? Eikö kisamatka ole Hangosta Kasnäsiin ja takaisin?

Tekis mieli tehdä visiitti Hankoon, viimeisestä käynnistä on vähän aikaa. Niin ja Tammisaareen samalla!

Edit:
Tuo Hangon Poker Run on ollut varsinainen City happens-tapahtuma, taitaa olla jo samaa luokkaa kuin Hangon regatta! Jos reitti on mennyt Kasnäsiin tulee sinne matkaa Hangosta yli 40 kilsaa, ja toinen takaisin. Mitä olen kuullut, eivät nopeimmat kauaa matkalla ole, oliskohan kolme varttia :o . Kaappasin alle karttanäkymän alueesta Live Search Mapista.

Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#20113
DBTL jatkuu!
Tosin päivällä oli aika rauhallista vielä.

Kuva
Teltta valmistautuu illan koitoksiin.

Kuva
Ulkolava takaapäin. Taka-osa on verkkomaista kangasta josta näkyy läpi, joen toiselta puolelta saattaa olla kiinnostava varjokuvanäytös bändien heiluessa lavalla. :smt002


Kuva
Benji-hyppy nosturi valmiina odottamaan asiakkaita.

Kuva
Jossakin on kuitenkin säpinää, raivokas katusähly menossa. :D
tekijänä bitterfly
#20121
Janne_H kirjoitti:Enpä oo koskaa nähnyt noin matalaa benji-nosturia. Uimastadikalla saa pidemmän vapaapudotuksen ilman köyttä. :smt027
Haluaisin kyllä nähdä Espoon uimastadikat :D
Avatar
tekijänä Janne_H
#20122
bitterfly kirjoitti:
Janne_H kirjoitti:Enpä oo koskaa nähnyt noin matalaa benji-nosturia. Uimastadikalla saa pidemmän vapaapudotuksen ilman köyttä. :smt027
Haluaisin kyllä nähdä Espoon uimastadikat :D
Puhun vapaapudotuksesta, en kokonaiskorkeudesta.
Kun hyppäsin 2005 Kaivarissa 155 metrin benjin niin köysi oli 35 metriä pitkä. Vapaapudotus oli kuitenkin 50 metriä, koska vasta sitten köysi alkaa jarruttaa siinä nopeudessa. Tuo kuvassa näkyvä nosturi on varmaan 30 metriä korkea, joten köyden on oltava alle 10 metriä pitkä tai tulee ruumiita.

Espoossa ei ole maauimaloita ja Espoon viidestä uimahallista vain Tapiolan uimahallissa on hypptorni. Senkin korkein tasanne on 5 metriä. Leppävaaraan on suunnitteila maauimala. Nuuksiossa pystyy hyppimään 10-20m korkeudelta kallioilta veteen.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19