Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä UPnotOUT!
#19203
Hei,

Tiedän, että tämä aihe ei välttämättä sovi juuri tänne, mutta pakko rummuttaa.
Jos haluat Helsinkiin korkeampaa rakentamista, niin kerro se myös kaupunkisuunnitteluvirastolle. Siellä on keskustelupalsta, jota kaupungin kaavoittajat seuraavat ja tarvittaessa vastaavat.

http://www.hel2.fi/ksv/keskustelu/index2.htm

Vaikuta ja ota yhteen Nimbyjen kanssa!
tekijänä nilli
#19208
kiitos vinkistä. piti heti käydä avautumassa kalasataman ja pasilan osioissa. tosin vaikka kuinka järkiperäisesti yrittää nimbyille selittää korkean rakentamisen etuja, tuntuu se aina olevan yhtä turhan kanssa.... :/
Avatar
tekijänä JR
#27330
En löytänyt parempaakaan ketjua, joten laitan mainoksen tänne. Ensi maanantaina olisi seuraavanlainen tilaisuus WeeGee-talossa:


Tornitaloja taivaanrannassa? Keskustelutilaisuus tornitalorakentamisesta pääkaupunkiseudulla ja Suur-Tapiolan alueella

Tapahtuman kuvaus:

Hotelli Tornin rakennus hämmästytti korkeudellaan 1930-luvun Suomessa, mutta vasta vuonna 1976 valmistunutta Nesteen, nykyisen Fortumin pääkonttoria voi pitää maan ensimmäisenä varsinaista pilvenpiirtäjää muistuttavana talona. Viime vuosina pääkaupunkiseudulla on käynnistetty ja toteutettu lukuisia tornitalohankkeita - ja lisää on luvassa. Korkea rakentaminen vaikuttaa kaupunkikuvaan ja internetin keskustelupalstoilla on viime vuosina käyty eduista ja haitoista vilkastakin keskustelua. Kokonaisnäkemyksiä korkean rakentamisen suunnittelusta ja ympäristövaikutuksista metropolialueella ei tähän mennessä ole ollut esillä. 26.10 Tapiolassa keskustellaan ja kuullaan aiheesta asiantuntijanäköaloja yli pääkaupunkiseudun kuntarajojen.

OHJELMA

16.00 - 16.10 Tilaisuuden avaus, professori Raine Mäntysalo
16.10 - 16.30 Pilvenpiirtäjien vaellus Yhdysvalloista Eurooppaan, museotoimenjohtaja Timo Tuomi
16.30 - 16.40 Kommenttipuheenvuoro, tutkija Silja Laine
16.40 - 17.00 Korkea rakentaminen Helsingin kaavoituksessa, asemakaavapäällikkö Anneli Lahti
17.00 - 17.10 Kommenttipuheenvuoro, yli-intendentti Mikko Härö
Kahvitauko
17.30 - 17.50 Korkea rakentaminen Tapiolan kehittämisprojektin näkökulmasta,projektinjohtaja Antti Mäkinen
17.50 - 18.00 Kommenttipuheenvuoro, ekonomisti Hannu Ranki
18.00 - 19.00 Keskustelu

http://www.rakennusperinto.fi/tapahtuma ... jataivaan/
Avatar
tekijänä JR
#27414
Kävin eilen tuolla tornitalotilaisuudessa. Esitelmät ja kommenttipuheenvuorot olivat hyvin asiallisia ja maltillisia, mahdollisesti viimeistä kommenttipuheenvuoroa lukuun ottamatta (melkoinen tunnepohjainen hyökkäys Tapiola Towerseja vastaan).

Esitelmien jälkeen oli vuorossa keskustelutilaisuus. Lähes kaikki puheenvuorot olivat enemmän tai vähemmän tornivastaisia. Monet tapiolalaiset vastustivat Tapiola Towersien rakentamista. Perusteluita olivat mm. se, että tornien näkyessä Silkkiniittyyn, menee kyseinen puisto täysin pilalle ja näkymät kaventuvat merkittävästi (torneilta on matkaa puiston reunaan lähes kilometri). Itse olen aina ihmetellyt, että eikö kaupungissa saa näkyä rakennuksia? Toinen perustelu oli, että tornien lähellä sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia. Välihuomautuksena, että en ole koskaan ymmärtänyt tätä Aallon lähes jumalallista palvontaa. Mielestäni rakennuksia ei pitäisi arvioida niiden suunnitelijan, vaan arkkitehtuurin mukaan.

Lisäksi useammassakin puheenvuorossa ihmeteltiin, että "kenelle näitä torneja oikein rakennetaan". Eräs nainen sanoi, että hän ei kykene ymmärtämään kuka näissä torneissa haluaa asua. Hän ei itse voisi ikinä asua korkeassa rakennuksessa. Toinen nainen vaati samasta syystä kansanliikettä näitä asuintorneja vastaan (toimistotornit hänelle kyllä kelpaisi). Täytyy suoraan sanottuna ihmetellä, että ovatko ihmiset todellakin näin kapeakatseisia, että eivät voi ymmärtää jonkun toisen haluavan asua korkealla, vaikka eivät itse haluaisikaan?

En ryhtynyt tilaisuudessa sen ihmeemmin tornitaloja puolustamaan, mutta oli pakko esittää kommentti tähän "kenelle näitä torneja oikein rakennetaan"-keskusteluun. Todetaan tähän loppuun vielä, että osallistujien keski-ikä oli varmaan luokkaa 50, ellei jopa yli.
tekijänä avuba
#27420
Kaikkien talofoorumilaisten pitäisi järjestää joku kokoontuminen aina noihin tilauisuuksiin :). Joukolla vaientamaan ahdasmieliset valittajamummot. :smt025
Avatar
tekijänä JR
#27423
avuba kirjoitti:Kaikkien talofoorumilaisten pitäisi järjestää joku kokoontuminen aina noihin tilauisuuksiin :). Joukolla vaientamaan ahdasmieliset valittajamummot. :smt025
Joo, on niissä usein sen verran hostiili ympäristö, että ei meinaa uskaltaa avata suutaan ja kehua torneja :) Käytännössä kaikki tornivastaiset mielipiteet tuntuvat olevan lähtöisin tunnepohjalta ja niiden läpi paistaa pelko muutoksesta.

Eiköhän se Tapiolankin rakentaminen "tuhonnut totaalisesti" siellä aikanaan olleet maisemat.. Eikä Tapiolaakaan yhdessä vuodessa rakennettu, vaan monessa vaiheessa, joista aina seuraava "tuhosi edellisen maiseman". Eivät ole tapiolalaiset sentään vaatimassa Tapiolan purkamista ja alkuperäisen maiseman palauttamista ;)