Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä satama
#18334
Minulla on omat fetissini, vanhoihin kuviin nimittäin. Ei varmaan mikään yllätys jos on lukenut mun aikaisempia viestejäni. Tehdäämpä aiheesta sitten oma nurkkaus - tällä saan purkaa intoa ja energiaa ihan niin paljon ku huvittaa.
Yritän tarjota semmoista vähän harvinaisempaa materiaalia - ja välttää tämmöisiä kuvia. Ehkä hieman foorumin teemasta poiketen, ajattelin ottaa myös ihmiskuvaukset vahvasti mukaan. Jos joudun pienentämään kuvia selattavuuden säilyttämiseksi, niin tarjoan aina linkin alkuperäiseen kuvaan.Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä Joggeri
#18360
Mikäköhän näissä vanhoissa kuvissa oikein on...? Ehkä se on tuo vanhojen aikojen kaupunkisuunnittelu. Tai vanhojen mv-kuvien taika? Uudet lintuperspektiivikuvat eivät välitä yhtä urbaania fiiliksiä, kuin näistä kuvista on aistittavissa! Näin siitä huolimatta, että rakennuksia on enemmän tuoreemmissa kuvissa. Johtuu kenties urban sprawlista? Tai rakennusten hajarakentamisesta ja matalien rakennusten suosimisinnosta? brushteeth
Avatar
tekijänä RV
#18361
Johtuu todennäköisesti siitä, että puut ovat ehtineet kasvaa aika lailla 50 vuoden aikana...
Avatar
tekijänä Kantti
#18391
Onko tietoa mihin nämä kuvat liittyvät? Tuo yks on Uusikaarlepyyn postikortti, mutta entä muut, tämä ryhmäkuva sotilaista?
http://i32.photobucket.com/albums/d23/t ... dskf11.jpg

Entä tämä! Joku työporukka tai topparoikka?
http://i32.photobucket.com/albums/d23/t ... nalofp.jpg

Vanhoissa mustavalkokuvissa kiinnostaa niiden sisältö, joka on näkymä menneestä maailmasta, joku joka on joskus ollut, ja joka ei koskaan palaa. Ne raiteet jotka johtavat kaukaisuudesta tähän hetkeen. Joka puolestaan näyttäytyy parin sukupolven silmissä menneeltä maailmalta ja herättää siksi kiinnostusta. Isien ja äitien lapsuuden maailma, isoisän ja isoäidin lapsuuden maailma, joka aikanaan pyöri omalla rauhallisella painollaan joskus maailman ollessa vielä nuori ja tuoreen puhdas :angel3:
joggeri kirjoitti:Tai vanhojen mv-kuvien taika? Uudet lintuperspektiivikuvat eivät välitä yhtä urbaania fiiliksiä, kuin näistä kuvista on aistittavissa!
Mustavalkoisuus on eräs selkeyttävä tekijä kuvassa! Nyt lintuperspektiivistä otetuissa värikuvissa on niin paljon (usein) värejä ja sekava silppua että siksi mustavalkoiset kuvat näyttävät puhtaammilta ja linjakkaammilta ja selkeämmiltä. Etenkin jos on todella korkeista pilvenpiirtäjistä kyse, niin nehän peittävät jo toinen toisiaan, eikä maisema avaudu lainkaan samalla tavoin kuin esim tässä kuvassa:
http://i32.photobucket.com/albums/d23/t ... e/kmpk.jpg
Tässähän koko kaupunkimaisema avautuu näkyville katuverkkoa myöten!
Avatar
tekijänä satama
#18395
^Tuo ryhmäkuva suojeluskuntalaisista on kuulemma otettu juuri sodan päätyttyä kesällä. Joukkue oli muodostettu Uusikarlepyyn ja sen lähikuntien miehistä. Kuvassa on nähtävästi myös muutakin porua mukana.

Alempi kuva on otettu sahatehtaasta ja sen miehistä joskus 20-luvulla. Itse tehdas meni konkurssiin vuonna -26 ja se huutokaupattiin Imatralle ja Fennialle.
tekijänä Aboensis
#23676
16valve kirjoitti:Löytyi tolkuttoman hieno kuva San Franciscon raunioista. Kuva otettu 28. toukokuuta 1906. Kyllä maanjäristys voi saada pahaa jälkeä aikaiseksi!
(Kuva on aika iso, 7000x2748 pikseliä)

http://www.strangecosmos.com/images/content/148182.jpg
No jopas on. Tuo vasemmalla ylhäällä hengaileva ilmalaiva näyttää karanneen suoraan jostain steampunk-sarjiksesta... :o
tekijänä albertobroccoli
#23677
Aboensis kirjoitti:
16valve kirjoitti:Löytyi tolkuttoman hieno kuva San Franciscon raunioista. Kuva otettu 28. toukokuuta 1906. Kyllä maanjäristys voi saada pahaa jälkeä aikaiseksi!
(Kuva on aika iso, 7000x2748 pikseliä)

http://www.strangecosmos.com/images/content/148182.jpg
Seuraavaa odotellessa... Eikös joku jenkkien katastrofivirasto visioinut vuonna 1999 tai jotain että kolme suurinta uhkaa Yhdysvalloille lähitulevaisuudessa ovat 1. terroristi-isku NYKiin 2. katastrofaalinen hurrikaani etelärannikolle 3. suuri maanjäristys länsirannikolla. How wrong can you go...
Aboensis kirjoitti: No jopas on. Tuo vasemmalla ylhäällä hengaileva ilmalaiva näyttää karanneen suoraan jostain steampunk-sarjiksesta... :o
No juu. Touché. :D Hiemanko olis tyylikästä tommosella kiilata Helsinki-Vantaalla siihen Airbussien ja Boeingien väliin... :smt023

edit: tähän väliin pakko lisätä, tuli mieleen kohtaus Beverly Hills Copista.
Axel Foley ajaa hienostoklubille betonimyllyrekalla ja antaa parkkipojalle avaimet, poika kysyy:
"I get 10 bucks for the cars, 20 for the limos, but WHATTA HELL IS THAT?!?!??"
"It's my truck... park it next to limos."
"......."

LOL
Avatar
tekijänä 16valve
#23680
K-P kirjoitti:Seuraavaa odotellessa... Eikös joku jenkkien katastrofivirasto visioinut vuonna 1999 tai jotain että kolme suurinta uhkaa Yhdysvalloille lähitulevaisuudessa ovat 1. terroristi-isku NYKiin 2. katastrofaalinen hurrikaani etelärannikolle 3. suuri maanjäristys länsirannikolla. How wrong can you go...
Tähän listaan voisi vielä lisätä 4. Yellowstonen jättitulivuorenpurkaus. :?

Kuva
Kuva: http://www.sunpoint.net/~patato/cef1852.html

Ja aiheeseen taas, kiitän. -Q
Avatar
tekijänä satama
#43471
Esittelytekstiä on helppo muuttaa, otsikon muokkaukseen vaatis jo anelua. Mutta jos Jumala (sw) tai enkelit on olemassa niin toivoisin, että ketjun nimi ois Vanhoja kuvia Suomesta tai jotain muuta normaalilta kuulostaavaa. Ja hei, mikset sää Quu enää postaa? Japekin tuli takaisin.
Viimeksi muokannut satama, 31.12.11 19:11. Yhteensä muokattu 1 kertaa.