Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä 16valve
#18222
Sasu Karjalainen kirjoitti:Kaavoituskumppani Pohjois-Hervannan uusille aloituskortteleille valittiin tiistaina. Voittajaehdotuksessa on kolme 16-kerroksista asuintaloa. Tiedotteesta löytyy linkki arviointipöytäkirjaan, jossa suunnitelmista kerrotaan laajemmin.

http://www.tampere.fi/tiedotus/tiedotte ... 0325h.html
Ou Yes, kiitos Sasu Loistavasta uutisesta! :smt023 Tästä tulikin mieleeni että kun ostimme tulevan rivarineliömme Skanskalta (muutamme muuten nyt viikonloppuna), juttelin Tampereen skylinestä. Olivat Skanskalla kanssani täysin samaa mieltä, että Tampereelle on saatava korkeita rakennuksia. Onpa hienoa todeta, että "rukouksiini on vastattu". :smt026
Avatar
tekijänä grendy
#18225
Oh yes! Thank you veeeeery much! :).. Arvostelupöytäkirjaa lukiessani (http://www.tampere.fi/tiedostot/5wA3qNa ... enkatu.pdf) kattelin kuvia ja totesin että tarjolla ois ollut myös 1x24krs "Rondossa" tai "Arcossa" 1x17krs. Mutta 3x16krs jo nykyisten Hervannan "tornien" lisäksi tulee oleen kyllä aivan huikeita! Ai helvetti.. Misa so horny! :D

EDIT: Sasu tai joku kertokaa että mitä tossa nyt tulee tapahtuun kun oon ihan pihalla tän alku-shokin jälkeen? 1x Matrix-torni tulee ja 2. ja 3. ehdotuksia muokataan "massoittelultaan sopivammaksi" eli lisää kerroksia? Ja kaikki korttelit tulee oleen eri näkösiä?
tekijänä jusa-masa
#18226
Kyllä, kolme 16 kerroksista on kyllä aina parempi, mutta nykyisen shellin paikalle kun vielä saisi sen yhdestä ehdotuksesta vedetyn korkean talon jossa on pyöreä sisäpiha. :D

Kyllä noi kolmekin pelkästään jo hervantaa komistaa. :D
tekijänä Sasu K
#18231
grendy kirjoitti:EDIT: Sasu tai joku kertokaa että mitä tossa nyt tulee tapahtuun kun oon ihan pihalla tän alku-shokin jälkeen? 1x Matrix-torni tulee ja 2. ja 3. ehdotuksia muokataan "massoittelultaan sopivammaksi" eli lisää kerroksia? Ja kaikki korttelit tulee oleen eri näkösiä?
Voittatyö Matrix on jatkosuunnittelun pohjana kaikkien kolmen korttelin osalta. Sen jälkeen korttelien toteutus jaetaan sijoille 1-3 sijoittuneiden kesken niin, että kukin saa yhden.

Ilmeisesti korttelit tulevat olemaan hieman eri näköisiä, mutta jos nyt oikein ymmärrän, kolme tornia pitäisi tulla. Kuvio lienee vähän samankaltainen kuin Ratinanniemen rannassa, jossa on kolme melkein samanlaista korttelia, mutta jotka on jaettu kolmelle eri rakennusliikkeelle.
Avatar
tekijänä grendy
#18234
Sasu Karjalainen kirjoitti:
grendy kirjoitti:EDIT: Sasu tai joku kertokaa että mitä tossa nyt tulee tapahtuun kun oon ihan pihalla tän alku-shokin jälkeen? 1x Matrix-torni tulee ja 2. ja 3. ehdotuksia muokataan "massoittelultaan sopivammaksi" eli lisää kerroksia? Ja kaikki korttelit tulee oleen eri näkösiä?
Voittatyö Matrix on jatkosuunnittelun pohjana kaikkien kolmen korttelin osalta. Sen jälkeen korttelien toteutus jaetaan sijoille 1-3 sijoittuneiden kesken niin, että kukin saa yhden.

Ilmeisesti korttelit tulevat olemaan hieman eri näköisiä, mutta jos nyt oikein ymmärrän, kolme tornia pitäisi tulla. Kuvio lienee vähän samankaltainen kuin Ratinanniemen rannassa, jossa on kolme melkein samanlaista korttelia, mutta jotka on jaettu kolmelle eri rakennusliikkeelle.
Joo näin määkin sen jotenkin ymmärsin.. Ja Aamulehtikin ;).. Pitää tässä jossain välissä pistää Aamulehden artikkeli tänne nähtäville.

Mutta kyllä on kohtuu vaikee ymmärtää ton kilpailun periaate. Ratinassa sentään oltiin määrätty tosi tarkkaan korttelimuodot jne muistaakseni? Tässä tapauksessa kuitenkin kaikki ehdotukset oli ihan erilaisia. Joissain oli sisäpihaa, joissain tosiaan torneja. Niistä sitten jos vedetään joku kompromissi niin vähän kyllä pelottaa lopputulos! Varsinkin kun Tampereella ollaan missä yleensä kaikki hyvät suunnitelmat osataan kusta ;).. Mutta toivotaan että nyt homma menis kerrankin hyvin!

Hervanta-seura ei ainakaan sen viime kesäisen kaavatilaisuuden mukaan käsittääkseni meinaa valittaa koska tässä ei mennä iki-ihanaan metsään kajoamaan. Enkä ihan heti keksi muitakaan naapureita jotka voisivat valittaa. Mutta entäs se keskustan nimeltä mainitsematon eläkeläis-pariskunta? Tuskin ikinä käynytkään Hervannassa mutta saas nähdä mitä ne tekee ;)
tekijänä Sasu K
#18235
grendy kirjoitti:Pitää tässä jossain välissä pistää Aamulehden artikkeli tänne nähtäville.
Sitä odotellessa lainataan Hervannan Sanomia :smt002

Matrix tervehtii Hervantaan saapuvia

Sasu Karjalainen, Hervanta

Pohjois-Hervantaa aletaan kehittää Matrix-nimisen ehdotuksen pohjalta. Tampereen apulaispormestari Tarja Jokisen (sd) johtama arviointiryhmä teki valintansa tiistaina.

Voittaneen työn ovat tehneet Skanska Kodit Oy ja Skanska Talonrakennus Oy sekä arkkitehdit Timo Veijonsuo ja Juha Luoma Arkkitehdit LSV Oy:stä.

– Raati oli hyvin yksimielinen, apulaispormestari Jokinen toteaa.

– Kaksi asiaa yllätti. Ensinnäkin se, että osallistujia oli näin runsaasti ja toiseksi se, että ehdotukset olivat näin tasokkaita. Moni olisi kelvannut voittajaksi, kehuu arviointiryhmään kuulunut kiinteistöjohtaja Kim Westberg Sampo Oyj:stä. Sampo on alueen maanomistaja Tampereen kaupungin kanssa.

Matrixin kolme 16-kerroksista ja yli 50-metristä asuintornia kääntyvät hieman Hervannan valtaväylän suuntaan. Rakennukset ovat pari kerrosta korkeampia kuin Hervannan nykyiset korkeimmat talot. Korkeus ei saadun palautteen mukaan häiritse hervantalaisia.

– Tärkein asia on kaupunkikuvallisesti vaikuttava sisääntulo, linjaa arviointiryhmän sihteerinä toiminut arkkitehti Alf Lindström FCG Suunnittelukeskus Oy:stä.

– Kaava-aineiston ollessa nähtävillä ei tullut paljon palautetta, mutta sellaista tuli että ”ymmärtäkää nyt rakentaa korkeita torneja”, Lindström kertoo.

Kaavoitus- ja toteutuskumppanien valinta koskee Tieteenkadun, Hervannan valtaväylän, Orivedenkadun ja Hepolamminkadun rajaamaa 1,9 hehtaarin kokoista aluetta. Hanke herätti kiinnostusta, sillä mukaan ilmoittautui kymmenen yritysryhmää.

– Työ menee eteen päin siten, että valitaan yksi suunnitelma, joka on pohjana työlle, kertoo Tampereen kaupungin asemakaava-arkkitehti Sakari Leinonen.

Alue jakautuu kolmeen korttelinosaan ja voittajat saavat toteuttaa niistä keskimmäisen. Toiseksi tulleet VVO Rakennuttajat Oy ja Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy saavat toteuttaa pohjoisimman osan. Kolmanneksi tulleet YH Länsi Oy ja Arkkitehtitoimisto Ahonen & Kangasvieri toteuttavat puolestaan eteläisimmän osan.

Alueelle laaditaan seuraavaksi asemakaava. Rakentamaan saatetaan päästä jo vuonna 2009.

Tieteenkadun itäpuolinen alue suunnitellaan myöhemmin. Siellä sijaitsee entinen Postipankin maksupalvelukeskus, joka näillä näkymin puretaan. Tilalle tulee asuintaloja.

Kaikkiaan noin yhdeksän hehtaarin kokoiselle alueelle mahtuu 2 500-3 000 asukasta. Alueen ytimeen tulee tori ja lähipalveluita.

Huoltoasema ja hampurilaisravintola tulevien tornitalojen vieressä jatkavat toistaiseksi toimintaansa.
tekijänä Sasu K
#18238
grendy kirjoitti:Mutta kyllä on kohtuu vaikee ymmärtää ton kilpailun periaate. Ratinassa sentään oltiin määrätty tosi tarkkaan korttelimuodot jne muistaakseni? Tässä tapauksessa kuitenkin kaikki ehdotukset oli ihan erilaisia. Joissain oli sisäpihaa, joissain tosiaan torneja. Niistä sitten jos vedetään joku kompromissi niin vähän kyllä pelottaa lopputulos!
Toivottavasti ei tule mitään hienot lähtökohdat vesittävää kompromissia, kuten esimerkiksi korkeuksien madaltamisia. En usko että tulee. Eiköhän vanhoista virheistä ole opittu jo Tampereellakin.

Lehdistötilaisuudessa kerrottiin, että arviointiraati arvostaa ratkaisuja, joissa on maapohja pihakannen sijaan.

Lue tarkkaan: Kyseessä oli kaavoitus- ja toteutuskumppanien valinta. Ensin valittiin siis kaavoituskumppani. Se on Matrix-ehdotuksen taustalla oleva Skanska/LSV Arkkitehdit. Sitten valittiin toteutuskumppanit, jotka ovat edellä mainitun lisäksi sijoille kaksi ja kolme sijoittuneet.

Ratinanniemenkin asemakaava perustui suunnittelukilpailuun. Erona tähän on se, että Ratinasta järjestettiin kaksi kilpailua. Tässä tapauksessa järjestettiin yksi kilpailu, jossa on kaksi elementtiä.
tekijänä Joggeri
#18241
juu kyllä komein ehdotus ehdottomasti voitti. Noihan voi näyttää jopa ihan komeilta! Ehkä havainnekuvissa olikin sitten pimeää, jotta epäkohdat (kuten elementtisaumat) eivät loistaisi läpi... :F

Aluksi katteli myös että tuo rock city olisi ollut kortteliratkaisultaan aika hieno, mutta sitten katsahdin arkkitehtuuria ja rakennuksien väritystä: :smt078
tekijänä jusa-masa
#18243
Onko sasu tietoa, että tuleeko nämä 16-kerroksiset olemaan omistus-, asumisoikeus-, vai vuokrataloja? Itellä tulis mieleen omistusasuntoja kun on kyseessä skanskan ajatusmallista. 8)
tekijänä Sasu K
#18244
jusa-masa kirjoitti:Onko sasu tietoa, että tuleeko nämä 16-kerroksiset olemaan omistus-, asumisoikeus-, vai vuokrataloja?
Siitä ei ole vielä mitään tietoa. Asemakaavaakaan ei ole vielä muutettu.
tekijänä jusa-masa
#18245
ok, toivottavasti ei hinnat nouse liian korkealle sillä itselläni tulee 2010-11 ajankohtaiseksi asunnon ostaminen. :smt003

Eikä hervanta enään paha vaihtoehto ole. 8)
Avatar
tekijänä grendy
#18246
Tässä nyt vähän sit kuvasaastetta!

Eli se Aamulehden artikkeli:

Kuva


Kuva
Tässä Hervannan kartalle sijoitettuna alue


Kuva
Ja tosi pieni kuva Enirolta copypastettu ja alue ympäröity ;)


Kuva
Ja ettei liian vähän kuvia niin tässä vielä yks Matrix-kuva arvostelupöytäkirjasta


Kuva
Ja "Arco" ehdotuksesta, joka ei ikävä kyllä sijoittunut :(


Kuva
Eikä tämä "Rondo"kaan sijoittunut :(
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 50