Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä grendy
#94146
Muistaakseni ennenkin todennut tän, mutta on se autoilu vaan hieno ja kiva asia kun pitää olla yli 50m etäisyys autotiestä jonkun mukavalta kuulostavan "hiukkasrajan" takia. Siinä on sitten kiva hengata ulkona metelissä ja pakokaasussa ja ajatella maailman menoa, kuinka tähän tilanteeseen on päädyttykin.
Avatar
tekijänä veka
#94261
Täytyy todella toivoa, että edes tämä suunnitelma saadaan toteutetuksi. Sen laaatijoilla on selvästi tarkoitus saada aikaan tavallisesta peruslaatikkotuotannosta edukseen poikkeavaa rakentamista. En yhtään käsitä , miksi westendiläiset tai ainakin äänekkäimmät heistä viitsivät yhä vastustaa. Nämä rakennuksethan suojaavat aluetta moottoritien häiriöiltä ja ovat lisäksi paremman näköisiä kuin pääosa Westendin vanhemmista kerrostaloista. Arvoalueen arvo vain nousee.
Avatar
tekijänä Urbaani
#99228
Pannukakuksi lässähti.
Espoon Westendin hotellitontille tulee asuintalo, spa ja kahvila

Asuintaloa on madallettu kolmella kerroksella.

Kuva
Myttyyn menneen hotellihankkeen tontille Westendissä on nyt nousemassa asuintalo. (KUVA: TAPIO HÄIVÄ)

Marja Salomaa HS
Julkaistu: 17.12. 19:35


LÄNSIVÄYLÄN kainaloon Espoon Westendiin nousee matalampi kerrostalo kuin aiemmin suunniteltiin.

Uimarannan viereen voi rakentaa enintään viisikerroksisen rakennuksen, joka madaltuu molemmista päistään kahteen kerrokseen. Kaavoittajan ehdotuksessa talo oli vielä kahdeksankerroksinen.

Muutos on huomattava siihen verrattuna, että voimassa olevassa asemakaavassa alueelle olisi voinut rakentaa 18-kerroksisen hotellin.

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi kaavamuutoksen maanantaina. Hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus hyväksyy muut kuin vaikutukseltaan merkittävät asemakaavat.

HOTELLIHANKE viivästyi aikanaan asukkaitten valitusten vuoksi, ja lopulta yrittäjät luopuivat hankkeesta taloudellisesti kannattamattomana.

Nykyisen kaavamuutoksen on virittänyt sama kiinteistökehitysyritys Ultivista, joka oli mukana suunnittelemassa paikalle tornihotelliakin.

Nyt rakennuksen viisikerroksiseen osaan tulee asuntoja ja matalampiin päätyihin palveluita, kuten spa, kuntosali ja ravintola-kahvila.

Kaupunginhallitus haluaa, että yleisen uimarannan käyttöä parannetaan siten, että sinne saadaan uimakopit ja muut tarpeelliset palvelut. Uimarantaa on kehitettävä yhteistyössä palvelu- ja kylpylätilojen toteuttajien kanssa.

Yleisessä käytössä olevien pysäköintipaikkojen käytettävyydestä on huolehdittava esimerkiksi pysäköintiajan rajoittamisella.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006346539.html
grendy tykkää tästä
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18