Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä 16valve
#15009
Bongasin Loimaanlehdestä jutun, että Loimaan keskustassa on pulaa kerrostalotonteista. Totta on, että keskustasta ei löydy yhtään tyhjää tonttia. Jutun lopussa on mieltä virkistävä lause: "Hirvonen ehdottaa, että kaupunginhallitus ryhtyy tarpeellisiin toimiin, jotta niin sanotun Lindenin tontille voidaan rakentaa yksi tai kaksi 10-20 -kerroksista tai jopa vielä korkeampaa asuintornitaloa." :D

http://www.16valve.net/talo/Loimaa/Lind ... 1-2007.jpg

Loimaa on pieni n. 13100 asukkaan kaupunki Varsinais-Suomessa. Tällä hetkellä käydään neuvotteluja Alastaron ja Mellilän kanssa kuntaliitosasioissa. Liitoksen jälkeen Loimaalla olisi arviolta 18000 asukasta.
Avatar
tekijänä huopa
#15020
Onpas monet pienemmätkin nyt innostuneet näistä korkeammista taloista, Nokia. Kemi, Lempäälä, Järvenpää ja nyt tämä Loimaakin.. Loimaalla ainakin tollanen 20 kerroksinen olisi melko reilusti isompi kun muut talot, melko matalaa muuten siellä. Saa paikallinen maamerkki Hirvikosken kirkkokin haastajan sitten.
Avatar
tekijänä 16valve
#15023
huopa kirjoitti:Onpas monet pienemmätkin nyt innostuneet näistä korkeammista taloista, Nokia. Kemi, Lempäälä, Järvenpää ja nyt tämä Loimaakin.. Loimaalla ainakin tollanen 20 kerroksinen olisi melko reilusti isompi kun muut talot, melko matalaa muuten siellä. Saa paikallinen maamerkki Hirvikosken kirkkokin haastajan sitten.
Niin ja onhan siellä 75 metriä korkea viljavarasto ;)
Kuva

Vaikkakin tämä on valtuustoaloite, olen hankkeelle aika skeptinen. Toivon kuitenkin kaupunkiin korkeampaa rakentamista. Loimaan keskusta on kerrostalovoittoista, korkeimmat ovat kuitenkin muistaakseni vain 6 tai 7 kerroksisia.

Linkissä huovan mainitsema Kantaloimaan kirkko (copyrite Vallas Oy)
http://www.diabox.fi/naytekuvat/02267_L ... 267_01.jpg

Kaupungin kirkko (copyrite Vallas Oy)
http://www.diabox.fi/2006nayte/06206_Lo ... 206_18.jpg

Yleiskuva Loimaalta (copyrite Vallas Oy)
http://www.diabox.fi/2005nayte/05327_Lo ... 327_15.jpg
tekijänä Alweron
#15027
Kuulostaa hassulta, että jonnekin Loimaalle rakennettaisi noinkin korkeita taloja. Tietysti kiva juttu, mutta ihmettelen kovasti, jos päätetään rakentaa.
Avatar
tekijänä Taco
#15031
Alweron kirjoitti:Kuulostaa hassulta, että jonnekin Loimaalle rakennettaisi noinkin korkeita taloja. Tietysti kiva juttu, mutta ihmettelen kovasti, jos päätetään rakentaa.
Pääasia, että infrstruktuuria kehitetään vaikkakin pieneen kaupunkii. Kellä nyt on intressejä ja minnepäin.
Avatar
tekijänä Klazu
#15044
10 kerrosta tuolla menee ja voi jopa sopia, mutta 20? Eiköhän tuo ole taas vain keskustelun herättämistä. Missän nimessä en usko tuon toteutumiseen.
Avatar
tekijänä 16valve
#41521
Ylläri. Torni madaltui kahdeksan kerroksiseksi (joka tosin sekin on ok Loimaan kokoiseen kaupunkiin). Jutussa puhutaan kolmesta talosta, en tiedä tuleeko tontille siis kolme vastaavaa taloa, ilmeisesti kyllä? Ihan hyvältähän tuo näyttää, varsinkin jos pinta rapataan.
Loimaanlehti kirjoitti:Keskeisellä paikalla eli ihan Loimaan aluesairaalan ja markettien naapurissa sijaitsevalle niin sanotulle Lindenin tontille haettiin ja saatiin laadukasta suunnittelua tontinluovutuskilpailulla. Voittanut ehdotus ”Kotipesä” käsittää kolme asuinkerrostaloa, joiden asuntojen muunneltavuus täyttää tarvittaessa monenlaisia asumisen tarpeita.

Kilpailu käytiin anonyymisti nimimerkein lopulta kolmen ehdot täyttäneen suunnitelman kesken ja näin saatiin juuri se, mitä tavoiteltiinkin: uutta ajattelua kerrostalorakentamiseen.

Voittaneen ehdotuksen valitsi kaupunginhallitus arviointiryhmän tekemän työn pohjalta. Seuraavaksi laaditaan esisuunnitelma kilpailun voittajan kanssa ja jatketaan kaavoitustyötä. Kaupungilla on oikeus käyttää kilpailun kautta saatuja suunnitelmia kaavoituksen pohjaksi.

Kuva
tekijänä Janne76
#41586
Älyttömän ruma niin väriltään kuin muutenkin.
Avatar
tekijänä huopa
#43004
Realistisempihan se kyllä on Loimaan kokoiseen paikkaan, mutta jopa tämä 8 kerrosta on aikamoinen korotus nykykuvaan, mistä löytyy paljon jopa yhden kerroksen rakennuksia..
tekijänä Darre
#43103
Aika uskomatonta, jos Loimaalla ei löydy tonttia kuin ylöspäin. Oma epäilys on, että joku kunnanherra saanut taas megalomaanisen vaihteen päälle. Miksei näitä maalaiskuntia voida kehittää sellaisena kuin ne on. Ei kaikkien tarvitse olla sitä cityä ja betonia. Oma muistikuvani Loimaasta on, että se on kohtalaisen idyllinen pikkukaupunki vanhoine puutaloineen. Ennemmin lähtisi suunnittelemaan kuntaa tästä näkökulmasta. Ei kaikki halua elää missään Pikku-Pasilassa.