Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä Janne_H
#14320
Kemiin on suunnitteilla 20 kerroksinen hotelli.

Kuva
Kuva
Kuva
YIT:N TAVOITTEENA KOLMINKERTAISTAA KEMIN MATKAILIJAMÄÄRÄ

YIT Rakennus Oy esitteli Sarius-hankkeen Kemin kaupunginvaltuustolle 27.8. 07.

Sarius kokonaisuuden ytimen muodostaa 200 huoneinen kansainvälisen tason tornihotelli ja wellness keskus. Hotellin kautta koordinoidaan Kemin alueen matkailupalvelut yhteistyössä nykyisten ja uusien toimijoiden kanssa. Sariuksessa yhdistyy saumattomasti majoitus-, asumis-, kylpylä-, wellness-, ohjelma- ja festivalspalvelut.
Kaikkien toimintojen tarvitsema autopaikoitus sijoitetaan maan alle mahdollistaen alueen vihreyden sekä kaikkien kaupunkilaisten sekä matkailijoiden käyttöön tarkoitetun puistoalueen toteuttamisen.

Sariuksen kokonaiskustannusarvio on n.120 milj. euroa.

Sariuksen työllisyysvaikutukset rakentamisen aikana ja valmistumisen jälkeen ovat erittäin merkittävät samoin talousvaikutukset Kemin kaupungille tulevat olemaan jatkuvaluonteisina positiiviset ja suuruudeltaan erittäin merkittävät.

"Yhteistyö Kemin kaupungin ja alueen nykyisten palvelutoimijoiden kanssa on hankkeen onnistumisen ehdoton edellytys", painottaa YIT Rakennus Oy:n aluejohtaja Juhani Ylitolonen.

"Hanke nostaa kerralla Kemin kaupungin ympäristöineen Lapin merkittävien matkailukeskusten joukkoon ja toteuttaa erinomaisella tavalla valtuuston keväällä hyväksymää elinkeinostrategiaa ", toteaa Kemin kaupunginjohtaja Ossi Repo.

Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Ossi Repo,http://taloforum.fi/posting.php Kemin kaupunki, 016-259200
Aluejohtaja Juhani Ylitolonen, YIT Rakennus Oy, 0400-393672


Lähde: http://www.kemi.fi/paasivustot/Uutiset/sariushanke.htm
Avatar
tekijänä RV
#14321
Tuohan näyttää hienolta!
tekijänä Arska
#14322
on kyllä tyylikään näköinen...

omien kokemusten mukaan Kemin hotellikapasitteettia on varaa nostaa, hyvä jos nostaavat kerralla kunnolla ;)
tekijänä temetsuka
#14324
Joo näin tuon silloin jo aikoja sitte Lapin Kansassa. Katselin aihetta melko pitkäänkin. Harmi vain, kun ei tullut mieleen laittaa jo silloin aihe pystyyn, mutta mikäs siinä, nythän meillä on aihe. Kerranki pohjoseenki on suunnitteilla jotakin korkeaa. 8) :lol:
Avatar
tekijänä 16valve
#14326
Jees, hieno juttu että korkeita taloprokkiksia tulee lisää. Itse pidän tuossa noista alaosan "levennyksistä. :)
Avatar
tekijänä satama
#14327
Voi jösses mikä arkkitehtoninen luomus. :?

Noh, tuopahan ainakin korkeudellaa vaihtelua kaupunkikuvaan.
Avatar
tekijänä Janne_H
#14328
satama kirjoitti:Voi jösses mikä arkkitehtoninen luomus. :?

Noh, tuopahan ainakin korkeudellaa vaihtelua kaupunkikuvaan.
Munki mielestä toi näyttää enemmän asuintornilta, jos nyt ei tota aulatason kerrosta oteta huomioon. Mutta eihä toi nyt mikään rumakaan ole. Valmistuessaan taitaa olla korkein rakennus tolla leveys-asteella.
Avatar
tekijänä huopa
#14330
varsin mukiin menevän näköinen projekti varsinkin näin Suomen arkkitehtuurisilla mittapuilla mittailtuna. Eikun peukut pystyyn ja sitten Kemissä käymään..
tekijänä aleksi
#14331
Ihan hyvin sijoitettu torni, se on positiivista. Ei tosiaan näytä hotellilta, vaan perusasuintalolta. Arkkitehtuuri ei lämmitä, aika halvan näköinen rakennelma.
tekijänä Quu
#14334
Aika mielenkiintoista, että rappauksen lisäksi tuollaisilla koristeellisilla siivillä saadaan perus-commieblock näyttämään paljon miellyttävämmältä. Hotelli ei saisi kuitenkaan näyttää asuinrakennukselta. Mutta kuten mainittu niin pytinki täydentää hyvin kaupunkikuvaa 50-metrisen kaupungintalon dominoidessa silti edelleen "ydinkeskustaa".
Avatar
tekijänä grendy
#14335
Ohhoh... Jopas pukkaa projektia pikkukaupunkiin :).. Ei mikään ihmeellisen näköinen, ja noi alaosan ihme siivet tulee varmasti oleen aika kauheet todellisuudessa ellei materiaaliin kiinnitetä erityistä huomioo.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#14341
En ole vielä tullut käyneeksi Kemissä, eli en tunne sitä seutua ollenkaan, mutta kuvittelisin silti että luonnollisempi sijoituspaikka tuolle tornille olisi lähellä rautatietä. Nyt se ainakin kuvien perusteella näyttäisi olevan kaukana rautatieasemasta.
Jos Oulunseudun lähijunaliikenne joskus toteutuisi, niin Kemin tornitalo toisi liki rautatieasemaa ollessaan fiilistä hankkeeseen. Nyt suunniteltu sijainti ei näytä kovin keskeiseltä, vaan sijoittuu paremminkin kaupungin laidalle. Ei hyvä.
Avatar
tekijänä pks
#14342
Kemin lumilinna taitaa talvisaikaan osua aika lailla tuon hotellin naapurustoon, että siinä mielessä paikka on Kemin matkailun kannalta hyvä. Kummempia perusteita tornitalorakentamiselle tuolla paikalla en keksi. Omasta mielestäni paikalle olisi sopinut paremmin tavallisen korkuinen hotelli, jossa arkkitehtuuriin olisi panostettu. Nyt havainnekuvat näyttävät valitettavan lähiökerrostalomaisilta.

Hotelli tulisi Kemin uimahallin yhteyteen. Halli on sisältä uudenaikainen, monipuolinen ja viihtyisä, olen jopa käynyt siellä polskimassa ainoalla Kemin reissullani puolitoista vuotta sitten. Suunnitelmaan sisältyy ilmeisesti jonkinmoinen laajennusosa halliinkin.

Täällä on vielä vähän lisää juttua projektista.
Avatar
tekijänä 16valve
#14343
pks kirjoitti:Kemin lumilinna taitaa talvisaikaan osua aika lailla tuon hotellin naapurustoon, että siinä mielessä paikka on Kemin matkailun kannalta hyvä. Kummempia perusteita tornitalorakentamiselle tuolla paikalla en keksi. Omasta mielestäni paikalle olisi sopinut paremmin tavallisen korkuinen hotelli, jossa arkkitehtuuriin olisi panostettu. Nyt havainnekuvat näyttävät valitettavan lähiökerrostalomaisilta.

Hotelli tulisi Kemin uimahallin yhteyteen. Halli on sisältä uudenaikainen, monipuolinen ja viihtyisä, olen jopa käynyt siellä polskimassa ainoalla Kemin reissullani puolitoista vuotta sitten. Suunnitelmaan sisältyy ilmeisesti jonkinmoinen laajennusosa halliinkin.

Täällä on vielä vähän lisää juttua projektista.
Mielestäni hotellin sijainti on ihan passeli. Tosiaan Lumilinnalle on matkaa ehkä 200 metriä, hiekkaranta on sadan metrin päässä, eikä keskustaan todellisuudessa ole kuin 1-1,5 kilometriä. Kyllä ulkomaalaisturisti asustelee mielellään merenrantahotellissa, ja miksei suomalainenkin. No joo on siinä tie välissä, mutta maisemat on mitä upeimmat. Varsinkin ylimmistä kerroksista ;)
tekijänä Alweron
#14372
No voi jessus. Rakentaa nyt Kemiin joku tollanen hotellitorni? Ite ihmettelin jo Tamperetta tällasen rakennuspaikaksi, mutta herran Jumala joku Kemi. Kuinkas monta hotellivierasta siellä edes käy vuodessa? Onko edes varmaa, että tuolle on tarpeeksi käyttöä?

Toi on ihan kivan näkönen rakennus, mutta toisaalta kuten sanottu, se näyttää liian paljon tavalliselta asuintalolta. Toi ensimmäinen kerros pitäisi mun mielestä olla kahen kerroksen korkunen. Olis paljon vaikuttavamman näkönen.

Onko tietoa mikä hotelliketju tähän olisi tulossa? Joku Sokoshotelli olis kyllä viimenen pisara. Jos ollaan tornitaloa rakentamassa pelkästään hotelliksi, sen pitäis olla esim. Radisson SAS tai vastaava.