Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Metro
#13301
Kysymys kuuluu näin: Onko Tukholmassa minkään tornitalon huipulla näköalatasanneta, ja onko alueella ylipäätään mitään paikkaa josta näkisi Tukholman Skylinen. Pahoittelen lyhyttä viestiä, odotan vastausta.
Avatar
tekijänä huopa
#13328
Slussenin vanhan kaupungin puolella on mukavat kalliot, joista näkyy myös koko kaupunki. Tunnelbana Slussen ja siitä sitten kallioille kävelemään.
#56778
Melko futuristisen näköinen, luulen ettei toteudu aivan havainnekuvan mukaisena?
Muistelen jostakin lukeneeni/kuulleeni että puurakenteinen kerrostalo olisi turvallisempi kuin teräsrakenteinen, joka tulipalon sattuessa lämmetessään menettää lujuutensa ja romahtaa?

Ei puusta nyt kovin korkeaa tolppaa kuitenkaan voi tehdä, mitenkähän korkean?
#56780
Kantti kirjoitti:Ei puusta nyt kovin korkeaa tolppaa kuitenkaan voi tehdä, mitenkähän korkean?
Tuskinpa ne kantavat rakenteet mitään puuta on, joten voi tehdä vaikka kuinka korkean. Olettaisin, että teräsluuranko ja sitten muuten käytetään puuta niin paljon kuin mahdollista.
#56781
Veikkaan että näin 2010 luvulla elettäessä ihmiset vastuussa tornin suunnittelusta ovat myöskin tietoisia paloturvallisuudesta... Omasta mielestä GO FOR IT! Jos kaverit haluaa puutornin rakentaa niin luulisin byrokratian olevan hoidettu.
#56904
Ero Suomeen on se, että tuolla tosiaan myös tapahtuu jotakin. Jätkäsaaren torni oli henkisesti todella raskas tappio torniasialle Helsingissä :?
#56907
Ei voi ainakaan kauniiksi sanoa! Jonkinlainen tulehdus noista tulee mieleen... lähinnä.
#56908
ArchDailyn sivulla ja muuallakin kommentoijat ovat syytelleet OMAn tornia tylsäksi plagiaatiksi Moshe Safdien vuoden 1967 maailmannäyttelyyn Montrealiin suunnittelemasta Habitat 67:sta. Itse en nyt olisi plagioinnista järin huolissani. Safdien tarkoituksena olikin tutkailla tulevaisuuden asuinkerrostalon mallia, jollaista Habitatista ei sitten tullut.

Kuva