Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä 16valve
#13108
Vaihteeksi uusi tornihotellihanke Tampereen seudulle. Kyseistä hotellia suunnitellaan Teivon raviradan alueelle Ylöjärvelle. Tässä Aamulehden juttu aiheesta.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/35259.shtml
Teivon alueen veturiksi tornihotelli

Suunnitelma: Raviradan läheisyyteen kaavaillaan hiihtomaata, eläinklinikkaa ja pyöräilykeskusta

Teivon raviradan alueesta yritetään tehdä monipuolinen matkailu- ja elämyspaikka. Alueen vetonaulaksi suunnitellaan noin sadan vuodepaikan kokoushotellia, joka ykkösvaihtoehdon mukaan olisi tornihotelli raviradan pääkatsomon kyljessä.

Alueen kehittämissuunnitelmaa esiteltiin tiistaina Teivossa. Suunnitelman taustalla ovat Ylöjärven kaupunki, Tampereen kaupunki, Tampereen Ravirata Oy, Teivon Ravit sekä Pohjois-Suomen Hippos. Konsulttityönä tehdyn suunnitelman laati Airix Ympäristö Oy.

Uutta toimintaa Teivoon kaivataan, koska perinteinen ravikansa ei enää tule raviradalle pelaamaan, vaan totolappuja täytellään kotona internetissä tai etäpelipisteissä.

Hotellin rakentajaa vielä etsitään, mutta kiinnostusta on jo ollut, vakuuttaa toimitusjohtaja Ari Tuulentie Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:stä.

Hän uskoo, että joku iso hotelliketju haluaa paikan. Hotellin arvioidaan valmistuvan vuonna 2010.

- Vuoden sisällä tehdään päätöksiä, viimeistään ensi vuoden aikana hotellin pitäjä varmistuu, toimitusjohtaja Tuulentie uskoo.

Ylöjärven ensimmäisen hotellin uskotaan palvelevan erityisesti yritys- ja kokousasiakkaita. Ideoiden uskotaan vetävän alueelle myös uutta yritystoimintaa.

Perheille toimintaa ympäri vuoden
Lisäksi alueen asiakkaiksi toivotaan erityisesti lapsiperheitä, joiden houkuttelemiseksi raviradan ja Horhan alueelle halutaan tehdä muun muassa kotieläinpiha sekä hiihtomaa, joka laajentaisi Teivon ympärivuotiseksi matkailukohteeksi. Hiihtomaa voisi suunnitelman mukaan valmistua jo vuonna 2008.

Jos suunnitelman kaikki ideat toteutetaan, rahaa palaa arvioiden mukaan yli 30 miljoonaa euroa.

Ratsastajat pääsevät radan keskelle
Teivon alue on elänyt sinänsä hyvänä pidetyn ja alan piireissä arvostetun raviradan varassa jo yli 30 vuotta.

Ajatuksia alueen monikäyttöisyydestä oli kyllä jo 1970-luvulla, sanoo puheenjohtaja Reino Kanerva radan ravikilpailu- ja vedonlyöntitoimintaa harjoittavasta Pohjois-Hämeen Hippos ry:stä.

- Silloin raviradalla kävi niin paljon väkeä, että muita suunnitelmia ei voitu toteuttaa liikenne- ja pysäköintiongelmien takia, Kanerva sanoo.

Ratsastusharrastajien pitkään vaalima toive päästä hyödyntämään Teivon aluetta ei nytkään toteudu.

Radan keskialuetta voidaan käyttää ratsastuskilpailuihin ja

-näytöksiin, mutta laajempaa toimintaa ei alueelle tule.

Teivoon ehdotettiin pari vuotta sitten yksityisten sijoittajien rahoittamaa ratsastuskeskusta. 10 000 neliön maneesin sisältänyt ehdotus kaatui siihen, että sen toteuttaminen olisi vaatinut liian rajuja rakennustöitä harjun alueelle. Harju on kaavassa osoitettu urheilu- ja virkistyspalvelujen käyttöön sekä retkeily- ja ulkoilualueeksi.

Sen sijaan Teivoon toivotaan koko maakuntaa palvelevaa hevos- ja pieneläinklinikkaa.

Janne Salmivaara/ Aamulehti

Ylöjärvi
Jotenkin haluaisin nähdä, että edes yksi näistä tornihotellihankkeista toteutuisi. Niitähän on vasta Radisson SAS (24kerrosta), Tähtitorni (34krs), Ideapark hotelli (25krs), Pirkkahallin hotelli (16krs), Uimahallin maja (9krs) ja tämä Teivo. Niin ja jossain vaiheessa Fenix siriustakin mietittiin hotelliksi.
Avatar
tekijänä grendy
#13109
Hohhoijjaa.. äkkiä joku ry pystyyn ja suunnitteleen jotain 100 kerroksista tornihotellia hervantaan ihan vaan vitsin takia ;).. ja tietysti ihan hullu aikataulu sille.. "tänä vuonna tehdään päätökset ja rakentamaan pitäisi päästä ensi vuoden alusta"
tekijänä Arska
#13110
grendy kirjoitti:Hohhoijjaa.. äkkiä joku ry pystyyn ja suunnitteleen jotain 100 kerroksista tornihotellia hervantaan ihan vaan vitsin takia ;).. ja tietysti ihan hullu aikataulu sille.. "tänä vuonna tehdään päätökset ja rakentamaan pitäisi päästä ensi vuoden alusta"
Kannatetaan ;)

Mutta tosiaan, kyllä noista sais joku lähtee pikkuhiljaa etenemäänkin. Ettei jäisi vain havainnekuvien varaan.

Lähinnä toivoisin R-SAS:in ja Tähtitornin toteutumista.
Avatar
tekijänä RV
#13111
Tähtitornissa on kyllä 40 kerrosta, ei 34.
tekijänä Hitch
#13113
Mitäpä jos tekisivät vain pari korkeampaa siihen keskustaan? :roll:
Avatar
tekijänä 16valve
#26975
Hahah, hohhoijaa.. Tämäkin projekti on ilmeisesti typistynyt neljään kerrokseen ja 3000:n kerrosalaneliömetriin :smt016
Raviradan vieressä olevan velodromin paikalle on vireillä lasten seikkailukeskuksen hanke. Tarvittava tontti ja 5000 kerrosalaneliömetrin rakennusoikeus on rajattu nykyisen velodromin kohdalle. Huvi- ja viihdepalvelujen korttelialueella PV-1 on Mikkolantien varressa toinen tontti enintään nelikerroksista hotellia varten, jonka rakennusoikeus on 3000 kerrosalaneliömetriä.

Maanpinta porrastuu hotellin, seikkailukeskuksen ja ulkoilumajan kohdalla siten, että Mikkolantien ja hotellin pihan ero on kolmisen metriä sekä hotellin ja seikkailupuiston viitisen metriä. Nelikerroksisena hotellin katto nousisi noin kerroksen korkeammalle kuin kaksikerroksisen seikkailukeskuksen. Ulkoilumajan maasto on noin 25 metriä korkeammalla kuin seikkailukeskuksen piha. Rakennusten välissä on säilytettävät puustovyöhykkeet.
http://www2.ylojarvi.fi/Dynasty/kokous/ ... 488-11.HTM