Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä 16valve
#13044
Tästä ei tainnut olla vielä omaa ketjua, vaikka keskustelua onkin käyty?

Bongasin Tamperelaisesta Sasun tekemän jutun 16 kerroksisesta hotellista, jota kaavaillaan Tampereen messu- ja urheilukeskuksen (Pirkkahallin) viereen. Hotelliin tulisi kaksi tornia, huoneita on 240.

http://194.188.93.116/cgi-bin/mediaweb4

Kuva
Avatar
tekijänä huopa
#13045
Tämä hanke on varsin realistinen, siellä hotellitilaa tarvitaan ja pitäisi kaavoituskin onnistua.. vaikkakin taas siellä jotkut ovat valittaneet korkeuden pilaavasta vaikutuksesta. Huoh.. mutta tälle veikkaan vihreää valoa ripeämmin kuin noille muille tornihotellihankkeille Tampereella.
Avatar
tekijänä grendy
#13046
Jepjep.. tornihotellia tornihotellia :lol:

Pakko muuten mainita että että surkein havainnekuva mitä ikinä nähnyt ;)
Avatar
tekijänä Janne_H
#13048
grendy kirjoitti:Jepjep.. tornihotellia tornihotellia :lol:

Pakko muuten mainita että että surkein havainnekuva mitä ikinä nähnyt ;)
Jep, äkkiseltään katsottuna toi näyttää kaatopaikalta.
tekijänä peelasuks
#13049
Janne_H kirjoitti: Jep, äkkiseltään katsottuna toi näyttää kaatopaikalta.
Alueen kaatopaikkamaisuudesta huolimatta tornihotelli pilaisi Härmälän omakotitaloasukkaiden maisemat.
tekijänä Vesku
#13050
grendy kirjoitti:Jepjep.. tornihotellia tornihotellia :lol:
Tää hotelli voisi jopa toteutuakkin, mutta enpä usko että noin korkeana. Luulenpa, että korkeintaan 8 kerroksisena toteutuu.
Avatar
tekijänä Janne_H
#13051
peelasuks kirjoitti:
Janne_H kirjoitti: Jep, äkkiseltään katsottuna toi näyttää kaatopaikalta.
Alueen kaatopaikkamaisuudesta huolimatta tornihotelli pilaisi Härmälän omakotitaloasukkaiden maisemat.
Toisten maiseman pilaa, toisten parantaa. Mielipidekysymys.
Avatar
tekijänä RV
#13052
Kyllä minun mielestäni tornihotelli on paljon mielenkiintoisempaa maisemaa kuin teollisuushallit.
Avatar
tekijänä grendy
#13054
peelasuks kirjoitti:
Janne_H kirjoitti: Jep, äkkiseltään katsottuna toi näyttää kaatopaikalta.
Alueen kaatopaikkamaisuudesta huolimatta tornihotelli pilaisi Härmälän omakotitaloasukkaiden maisemat.
Mitkä maisemat? Bauhaus-kyltti ei enää näkyisi? Muutenhan siellä ei oo mitään maisemia edes. Ja Härmälän omakotitaloasukkaat eivät ole mitenkään eriarvoisia muiden alueiden asukkaisiin.
Avatar
tekijänä grendy
#19297
Ehkä paras taas pitkästä aikaa...

Kuva

Mitähän toi oikeusasiamiehelle valittaminen vaikuttaa? Ei ainakaan sama tilanne voi olla kun kaavasta valittaminen, kun toihan on vaan että siitä prosessista valitus :D.. Mutta hei menkää nyt itseenne oikeesti.. pysäköintilaitosten vaikutuksesta asukkaiden hengitysilmaan?!?! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh nää ihmiset oikeesti pakottaa käyttään kohta väkivaltaa!
Avatar
tekijänä Darkmage7280
#19301
Tuo valitus on kuin Monty Pythonista, voi jööses sentään...
tekijänä Sasu K
#19305
Darkmage7280 kirjoitti:Tuo valitus on kuin Monty Pythonista, voi jööses sentään...
:smt005

Yritän tässä pohdiskella, että miten hengitysilma alueella huononee, jos autot ovat tavanomaisten parkkipaikkojen sijaan pysäköintilaitoksessa. Mutta ei tule mieleen. Voisi kuvitella asian olevan päin vastoin. Pysäköintilaitokseen voidaan tehdä ilmanvaihtojärjestelmä, jolla pakokaasuja voidaan ohjailla.

Vai onko ajatuksena, että autot jonottavat ja ruuhkautuvat pysäköintilaitoksessa ja savuttavat? Sekään argumentti ei päde, sillä pysäköintiongelmat ovat nykyään alueella sitä luokkaa, että jonoissa ollaan helposti 20 minuuttia. isoimpien tapahtumien yhteydessä.

Grendy, tiedätkö kuka kantelun takana oli? Taidan nimittäin arvata.
Avatar
tekijänä grendy
#19306
Sasu Karjalainen kirjoitti: Grendy, tiedätkö kuka kantelun takana oli? Taidan nimittäin arvata.
Toi uutinen oli tollasena pienenä Aamulehdessä vaan ja piti sit ottaa kuva siitä :D.. Mutta eiköhän se Härmälän omakotiyhdistys tms oo?
Avatar
tekijänä 16valve
#93664
Kymmenen vuoden tauon jälkeen projekti on taas heräilemässä.
Aamulehti kirjoitti:Tampereen messukeskuksen kylkeen suunnitellaan hotellia: Tältä se näyttäisi – mahdollisuus rakentaa 16 kerrosta, tavoiteaikataulu kaksi vuotta

Tampereen kaupunki valmistelee messukeskuksen hotellin tontinluovutuskilpailua ensi syksyksi. Tavoitteena on samanlainen malli kuin Tampere-talon naapurissa, jossa eläkeyhtiö rakennuttaa kiinteistön ja hotelliyhtiö vastaa käytännön toiminnasta.

Kuva

Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen pitkään viritelty hotellihanke on elossa. Messukeskuksen E-hallin kylkeen suunnitellun hotellin tontinluovutuskilpailun on määrä alkaa kesälomien jälkeen ensi syksynä. Tontti on Tampereen kaupungin omaisuutta. Kilpailussa etsitään hotellin parasta toteuttajaa ja toteutustapaa.

–Olemme aloittaneet tontinluovutuskilpailun valmistelun alkuvuodesta. Sitä tehdään yhteistyössä Tampereen Messu- ja urheilukeskus oy:n kanssa. Tavoitteena on, että kilpailu voisi alkaa syksyllä, sanoo Tampereen kaupungin kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm.

Tampereen Messut oy:n toimitusjohtaja Hannu Vähätalo toivoo, että hotelli olisi valmiina kahden vuoden kuluttua. Silloin hotellista pääsisi sisäkautta suoraan messukeskuksen tiloihin ja tietysti päinvastoin. Aikataulutoivetta voi pitää tiukkana, jos kilpailu alkaa syksyllä. Pelkästään hotellin rakentaminen kestää noin puolitoista vuotta. Ekholm sanoo, että messukeskuksen hotellin toteutustavassa tavoitellaan samaa yhteistyömallia kuin Tampere-talon yhteyteen nousevassa hotellissa. Tampere-talon viereen tulevan rakennuksen omistaa eläkevakuutusyhtiö Keva ja  hotellia operoi Marriott-hotelliketju. Tämä projekti sai rakennusluvan maanantaina.

–Haluamme lisätä kaupungin elinvoimaisuutta tarjoamalla mahdollisuutta hotellin rakentamiseen messukeskuksen yhteyteen, Ekholm sanoo.

Pitkä projekti
Messukeskuksen hotelli on ollut suunnitteilla pitkään. Vuodelta 2006 Aamulehden arkistosta löytyy juttu, jonka mukaan E-hallin viereen kaavaillaan hotellia. Hotelli on nykyisessä vuonna 2009 hyväksytyssä messu- ja urheilukeskuksen alueen asemakaavassa. Sen mukaan hotellin enimmäiskerrosalaksi on vahvistettu 12 000 neliömetriä ja korkeudeksi 16 kerrosta. Tontin koko on 4 871 neliömetriä.

Kuva

Hannu Vähätalon mukaan hotellin toteutuminen on tällä kertaa lähempänä kuin kertaakaan ennen kymmenen vuoden virittelyn aikana. Näkemys perustuu talouden myönteisiin näkymiin samoin kuin messujen kävijämäärien nousuun. Messuilla kävi viime vuonna melkein 160 000 vierasta. Se on lähes 20 000 kävijää enemmän kuin 2016. Määrä nousee yli 173 000:een, jos viime vuoden lukuun lasketaan mukaan näytteilleasettajat. Nämä olivat siis messukävijöitä. Kaikkiaan messu- ja urheilukeskuksessa oli viime vuonna 687 652 kävijää.

–Meillä on useita tilaisuuksia, joissa toivotaan hotellin sekä kongressi- ja messutilojen yhdistelmää. Se koskee erityisesti 2–3 päivän tapahtumia, joissa ei haluta käyttää aikaa kuljetuksiin ja isojen ihmismäärien siirtämiseen majoituspaikkojen ja messukeskuksen välillä.

Hotelli mahdollistaisi myös messukeskuksen kokous- ja ravintolatilojen nykyistä tehokkaamman yhteiskäytön. Sen haasteena on messujen välinen aika: millä täyttää huoneet silloin, kun messukeskuksessa ei ole isoja tapahtumia. Virpi Ekholm sanoo, että messukeskukseen mahdollisesti tuleva hotelli vastaa kaupungin ja messukeskuksen tarpeita.

–Talouden suhdanteet puhuvat hotellin puolesta. Tälle voisi olla nyt kysyntää. Toki me emme vielä tiedä sitä varmasti ennen kuin kilpailu on julkaistu. Itse uskomme, että sille on kysyntää.

Ekholmin mukaan projektia ei ole nyt koemarkkinoitu.

–Aina silloin tällöin joku on kysynyt kyseistä kohdetta, mutta tontti sitä kokoluokkaa, että siitä pitää järjestää tontinluovutuskilpailu. Näin saamme myös parhaan lopputuloksen, kun ideoita tulee tontista kiinnostuneilta yrityksiltä.

Tampereen keskustaan on viime vuosina rakennettu useita uusia hotelleja. Tähän asti ne ovat olleet pääsääntöisesti kotimaisten ketjujen kohteita. Nämä ketjut ovat halunneet erityisesti keskustaan, eikä niitä ole kiinnostanut messukeskuksen kaltainen kohde muutaman kilometrin päässä rautatieasemasta, palveluista ja nähtävyyksistä. Vähätalo kertoo, että nyt hotellimarkkina on muuttunut. Kotimaisten toimijoiden rinnalle Suomeen on tullut ja on tulossa ulkomaisia hotelliketjuja.

–Uudet tulijat ovat kiinnostuneita myös keskustojen ulkopuolisista kohteista. Ne ovat aloittaneet Helsingistä ja seuraavana vuorossa on Tampere. Nyt tuntuu olevan mielenkiintoa toisin kuin kymmenen vuotta sitten.

Kilpailija naapurissa
Aamulehtikertoi helmikuussa Pirkkalan puolelle vireillä olevasta yksityisestä hotelliprojektista. Kauppakeskus Veskan yhteyteen suunniteltu hotelli tulisi alle kilometrin päähän messukeskuksen hotellista.

Yrittäjä Marko Kuusiston vetämä sijoittajaryhmä rakennuttaisi 16-kerroksisen hotellin, johon on piirretty 240 huonetta ja 300 autopaikkaa. Kokonaisuuden hinnaksi on arvioitu noin 30 miljoonaa euroa. Hotellista on jätetty kaavamuutos Pirkkalan kunnalle viime joulukuussa. Ekholmin mukaan Veskaan ideoitu hotelli ei vaikuta millään tavalla Tampereen suunniteltiin tai ratkaisuihin.

–On pelkästään hienoa, että tällä alueella on useita hotelleja. Messukeskuksen hotelli tulee ihan kiinni tapahtumahalleihin. Se on tämän hotellin vahvuus.
https://www.aamulehti.fi/uutiset/tamper ... 200837890/