Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä huopa
#12752
Hesarissa oli tänään pieni juttu uudesta Saaristokaupungista, joka on Kuopion suurin lähiöhanke sitten 70-luvun. Sinne tehdään uusi tie ja sen vierelle tehdään maamerkeiksi 11- ja 13-kerroksiset tornitalot. Aikataulua ei mainittu.

edit: vaihdoin otsikon koska viestiketju on päätynyt yleiseksi Kuopion projektien esittelyksi..
Viimeksi muokannut huopa, 12.10.16 11:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä huopa
#14492
Siltavahdin rakennustyöt ovat alkamassa ihan näillä hetkillä. Kävin Kuopiossa eilen rakennusvalvonnan virastolla ja sattui hieman huono säkä kun Siltavahdin piirustukset olivat juuri silloin rakennustöiden aloittamiskokouksessa rakennustyömaalla. Korkeutta Siltavahdilla on 13 kerrosta ja tarkat metrit pitänee käydä katsomassa ensi kerralla Kuopiossa käydessä. Linkki:
http://www.yit.fi/asp/property.asp?path ... 2031;41154

Toisesta talosta en löytänyt vielä parempia tietoja.
Avatar
tekijänä grendy
#14498
Ihan piruuttani katoin YIT:n sivuilta noita hintoja... Kyllä saa Kuopijossa halvalla kämppää!

4 h+k+r+khh+s, 130m2, 12.kerros velaton hinta 379 000e

Tampellassa Espankulmassa:

4h+k+s, 129m2, 11.kerros velaton hinta 590 000


Mutta tsekatkaa toi Kuopion talon 13.kerros! Oma kerros tornitalosta! Läääääh! :D
Avatar
tekijänä 16valve
#14499
grendy kirjoitti:Ihan piruuttani katoin YIT:n sivuilta noita hintoja... Kyllä saa Kuopijossa halvalla kämppää!

4 h+k+r+khh+s, 130m2, 12.kerros velaton hinta 379 000e

Tampellassa Espankulmassa:

4h+k+s, 129m2, 11.kerros velaton hinta 590 000

Mutta tsekatkaa toi Kuopion talon 13.kerros! Oma kerros tornitalosta! Läääääh! :D
Juu ihan kivan hinta siinä, 918000 euroa. Mahtaakohan siihen olla ostajaehdokkaita valmiina? Ajattelin vaan että tuskin ihan huvikseen sitä "öky" -huoneistoa sinne rakentaa ;)
Avatar
tekijänä 16valve
#14517
Klazu kirjoitti:Suomen hinnat on kyllä älyttömät. Huh huh. Miten sikäläisillä tuloilla noita makselee? :shock:
Totta, itse ostin Kangasalta ensi vuonna valmistuvan 107,5 neliön 4h+k rivarin hintaan 250000€. Siinä on jo maksamista seuraaville 15-20 vuodelle. Tampereen hintoihin ei yksinkertaisesti ole varaa :roll: [/Off Topic]
tekijänä Sasu K
#14521
---------------
Viimeksi muokannut Sasu K, 17.10.07 01:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Sasu K
#14522
grendy kirjoitti:Mutta tsekatkaa toi Kuopion talon 13.kerros! Oma kerros tornitalosta!
Todella mielenkiintoinen ratkaisu, jos toteutuu! Jos tuo onnistutaan saamaan kaupaksi, se on rakennusyhtiölle helpompaa kuin lähteä tekemään useita asuntoja.

Jos laskin oikein, asuntoja on 50 kappaletta.

Vertailun vuoksi:

Joensuun Tähtitorni: 14 kerrosta/ 46 asuntoa
Jyväskylän Horisontti: 15 kerrosta/ 65 asuntoa
Tampereen Tampellan Espankulma: 13 kerrosta/ 84 asuntoa

Espankulma taitaa olla noista matalin, mutta asuntoja on selvästi eniten. En ole tullutkaan ajatelleeksi, että Espankulma on noin massiivinen. Huoneistojen keskikoossa kun ei ole kuitenkaan merkittäviä eroja.
tekijänä Ras
#18890
Tilanne aprillipäivänä:
Kuva
Kuva on kaupungista pois päin, takana Keilankannan silta. Toinen torni nousee kuvan talosta katsoen kello kahden suunnassa niin että tie+silta kulkee näiden välistä. Tuossa vasemmalla näkyy puolestaan "jontka", jossa kulkee varsin viehättävä kanava. Ennustan, että vesiltä luodaan tulevina vuosina monia kateellisia katseita näitä torneja kohden.

Etenee siis aikataulussa.

Varaustilanne antaa aihetta hymyyn. Viereen aloitetaankin pian naapurirakennuttajan toimesta toisen siltavahti-tornitalon pystyttäminen.

Muuta Kuopiosta:
Satamaan suunnitellut kelluvat talot saivat turpaansa tänä keväänä. Tekn. lautakunta ei ottanut käsittelyyn.
Rautatieaseman puistoon suunniteltu tornitalo-hotelli sai turpaansa naapuriasunto-osakeyhtiöillä. Täytyy tunnustaa, että ehkä se näin tornien ystävänäkin oli liian raskas.
Laajempi Kuopion tornitaloselvitys valmistuu kuitenkin kesäksi.
Alatorihanke (lisää maanalaisia parkkipaikkoja, torin ympärystä kävelykaduiksi, kauppahallin puunausta yms.) odottaa ainoastaan Cityconin päätöstä, nyt kun KHO tyrmäsi viimeisetkin valittajat.

Kuva Kuva
PS. Tässä Pirtin tornina tunnettu kaupungin vuokrataloyhtiö Niiralan Kulma Oy:n vuokrakerrostalo (rak. v. 2000). Se sijaitsee nimensä mukaisesti Pirtissä, joka on Petosen ja Saaristokaupungin välissä.
Tuollainen oudon kaarevahan se on. Kuten 2. kuvasta ilmenee, se täyttää melko jyhkeästi Petoselta Saaristokaupunkiin vievän tien näkymän. Kuvaan voi kuvitella noin kilometrin verran suoraa tietä, jonka päässä tämä on.
Avatar
tekijänä grendy
#18891
^Mikäs toi Kuopion tornitaloselvitys on? Vaadin että tehdään sitten omakotitaloselvitys ja 3krs kerrostaloselvitys jos tornit saavat tälläistä omaa kohteluaan ;)
Avatar
tekijänä huopa
#25181
Ei satu kenelläkään olemaan uusia kuvia tästä rojektista? Ilmeisesti ne tornit ovat nyt nimeltään Siltavahti ja Keilanpurje, toinen on kaiketi jo valmis (YIT:ltä) ja kai se toinenkin alkaa olemaan jo jossain kuosissa, ainakin Skanskalla oli asuntoja kovasti myynnissä ja ilmoitettu muuttoäivä loppuvuodesta 2009.

Pitää käydä kuvia itsekin räppäämässä kuhan siellä päin taas tulee käytyä, mutta jos jollain on jo nyt hyppysissä niin vilauttakaas minkälaisia torneja sinne pamahti.

Pistänpä vielä pari rendausta mitä löyty:
Siltavahti
Kuva

Keilanpurje
Kuva
Avatar
tekijänä H.C.
#25186
Joo, kyllä ne pystyssä näyttivät olevan. Lensin Kuopioon ja takaisin pari viikkoa sitten ja satuin näkemään ikkunasta nuo. Ei ikävä kyllä ollut mahdollisuutta käydä paikanpäällä. Ne oli hauskan näköisiä siinä porttina saarelle, jossa ei vielä ollut oikein muuta (mutta kyllä näköjään jotain rakennettiin). Muutenkin näytti kivalta se saaristokaupunki.
tekijänä koodaaja
#25362
Pari kuvaa talojen ohi kulkevasta kanavasta katsottuna. Siltavahti taitaa olla valmis, Keilanpurjeessa on vielä pientä viimeistelyä ulkopuolellakin tehtävänä. Taustalla näkyvä YIT:n nosturi kuuluu jonkin matalamman kerrostalon työmaalle.

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä satama
#25364
Hyvää jälkeä ovat YIT:n pojat tehneet. Nuo parvekkeiden kehikot pitäisi tosin jo lailla kieltää, kyllästynyt niihin ehkä hitusen.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7