Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä zz
#10851
Eiköhän tällekin hankkeelle ole jo korkea aika perustaa oma otsikko tänne Yläkertaan kun tähän asti SuperLife Labia koskevat jutut ovat löytyneet Alakerrasta Leppävaaran kehittyminen -otsikon alta. En tiedä, onko se ylläpidolle liian iso homma, taikka muuten järkevää, mutta ehkä siitä otsikosta voisi SuperLife Labiin liittyvät postaukset siirtää tänne...?

Tai jos ei muuta niin ainakin jatkossa kirjoitetaan SuperLife Labista tänne...
tekijänä Arska
#10852
zz kirjoitti:Eiköhän tällekin hankkeelle ole jo korkea aika perustaa oma otsikko tänne Yläkertaan kun tähän asti SuperLife Labia koskevat jutut ovat löytyneet Alakerrasta Leppävaaran kehittyminen -otsikon alta. En tiedä, onko se ylläpidolle liian iso homma, taikka muuten järkevää, mutta ehkä siitä otsikosta voisi SuperLife Labiin liittyvät postaukset siirtää tänne...?

Tai jos ei muuta niin ainakin jatkossa kirjoitetaan SuperLife Labista tänne...
itse olen miettinyt että voiko hanke olla kannattava. mielipiteitä?
Avatar
tekijänä Klazu
#10854
Minusta tässä on suuruuden hulluja piirteitä ja toimintoja mukana, kuten se laskettelumäki. Täysin turhaa Suomessa semmoiset sisätiloissa. Ja juurihan hesarissa oli, että jonnekin Vantaalle aletaan rakentaan uutta laskettelukeskusta (hullun puuhaa tosin sekin).

Eikö voitaisi alkaa puhua tästä projektista vaikka SLL, koska SuperLife Lab on niiiin typerän kuuloinen. 8)
Avatar
tekijänä Janne_H
#10855
Minun mielestäni, tämä hanke on erittäin tervetullut. Eli siis mä ainakin tulen olemaan tuon paikan asiakas.

-IMAX-teattereita ei ole ainuttakaan Suomessa
-kiipeilyseinät ovat harvassa -Suomessa, sekä ne ovat turhan pieniä
-surffaus kelpoiset aallot kuulostaa aika villiltä. niistä voi tulla todella suosittua hupia
-kukapa ei haluaisi mennä kesähelteillä laskettelemaan 250 metrin pituista mäkeä 8)

Ja mitä tulee "suuruuden hulluuteen", tämähän on ihan mitätön ruipelo verrattun muun maailman vastaaviin. Miksei siis Suomessakin rakenneta edes tämmöistä.


No täytyy myöntää, että jos tämä esim jonnekkin Ouluun rakennettaisiin, niin en näin innoissani olisi. :lol:
Avatar
tekijänä Klazu
#10856
Eiköhän paikkakuntalainen vedä tämän suhteen aina vähän enemmänkin kotiin päin... ;)

Minusta Suomi on vaan liian pieni ja syrjässä tuollaisille jättikeskuksille. Minusta jo nuo Dubain hankkeet ovat järjettömiä ja ne ovat sentään suurten virtojen varrella. Mutta rakentakoot, eipä se minulta ole pois. Monelta muulta toimijalta voi kyllä olla, kuten myös näiden Ideaparkkien kohdalla (eipä siitäkään ole mitään kuulunut avajaisten jälkeen - ihan tavallinen peltomarketti kun on - ei mitään ihmeellistä siis).
Avatar
tekijänä grendy
#10860
Tästä päästäänkin aina yhtä ihanaan tekniikkaan ton IMAXin kautta... Eli kerros nyt Janne_H the Esponian että mitä hienoo IMAXissa on kun siitä niin innoissas oot ;)... Ja wikipedia kertoo ainakin että Heurekassa ois IMAX-teatteri? :D (http://fi.wikipedia.org/wiki/IMAX)

Ja sitten tää asia mikä mua on heti alusta asti vaivannut... TOI NIMI! Oikeesti!... Aivan kauhee ;).. tulee mieleen Simpsoneista Homerin aivan hitti-lausahdus "Super fun happy slide!".. SuperElämä laboratorio? just :)

Ja mulle toi keskus ei tarjois _mitään_ vaikka olis tossa aivan naapurissa.. hirveen näkönen tönö kuvienkin perusteella tulee oleen ja noi aktiviteetit ei oo ainakaan mua varten suunniteltu ;)
Avatar
tekijänä Janne_H
#10861
Heurekan Verne-teatteri on köyhänmiehen Imax. Vernessä ei käytetä sitä leveintä filmiä.

Oikeassa Imaxissa katsoja kokee olevansa mukana paikanpäällä. Tarkkuus on montakertaa parempi kuin normaaleissa elokuvateattereiden kankailla.

Tossa nyt lyhyesti sanottuna. Emmä jaksa mitään teknisiä lukuja alkaa heittää.
tekijänä zz
#10863
Kannattavuudesta on vaikea näin maallikkona sanoa mitään mutta takana on kuitenkin sen verran "uskottava" taho (Evata), että itse ainakin luotan siihen, että heillä on ammattitaitoa arvioida hankkeen kannattavuutta. Ja kun he ovat hanketta noin suurella tarmolla lähteneet viemään eteenpäin sekä saaneet mukaan myös merkittäviä operaattoreita, niin ei kai tässä tavallinen kaduntallaaja voi muuta kuin uskoa siihen, että hanke tulee olemaan kannattava. Tosin ainahan todellisuus voi poiketa arvioista huomattavastikin mutta itse ainakin uskon siihen, että hanke tulisi olemaan taloudellisesti järkevä.

Juttuhan on niin, että vaikka ensihätään sisälaskettelukeskus kuulostaa melko älyttömältä niin miettikääpä vaikkapa tätä kulunutta talvea. Milloin täällä etelässä tuli ensimmäistä kertaa sellaiset kelit, että laskettelu oli mahdollista? Joskus tammikuussa! Joten kyllä tuollaiselle sisärinteelle on ihan taatusti kysyntää. Ei kaikilla ole mahdollisuutta/halua lähteä Lappiin asti laskettelemaan. Ja näinä ilmastonmuutoksen aikoina, kuka tietää mitä Lapinkaan talville käy lähitulevaisuudessa. (Tosin joku voisi myös kysyä, kuinka ympäristöystävällistä on rakentaa tuollainen tolkuton energiasyöppö kuten sisälaskettelukeskus ;)) Ja tuon rinteen koon epäilijöille tiedoksi, että Kauniaisten laskettelurinne, jossa kelien suosiessa riittää kiitettävästi väkeä, on pituudeltaan vain jotain 160 metriä (SLL 270m) ja korkeuseroa on n. 45 metriä (SLL 60m). Ja Granin rinteestä on tullut ihan maailmanluokan alppihiihtäjiä. Joten aivan varmasti SLL:n rinteelle löytyy käyttöä! Olisi mielenkiintoista kuulla, miksi esim. Klazu pitää sisärinnettä "täysin turhana"?

Se vesiurheilukeskus taas tulee viemään asiakkaita mm. Serenalta, erilaisilta kylpylöiltä ja uimahalleilta, joissa kaikissa kai kuitenkin käy aika reippaasti asiakkaita.

Kiipeilyseinä taas on melko "pieni" juttu, koska se ei paljon investointeja vaadi ja on melko luonteva oheistuote laskettelurinteen yhteyteen (kun kerran korkea rakennelma tehdään).
tekijänä Arska
#10864
Janne_H kirjoitti:
-kiipeilyseinät ovat harvassa -Suomessa, sekä ne ovat turhan pieniä
-surffaus kelpoiset aallot kuulostaa aika villiltä. niistä voi tulla todella suosittua hupia
-kukapa ei haluaisi mennä kesähelteillä laskettelemaan 250 metrin pituista mäkeä 8)

Ja mitä tulee "suuruuden hulluuteen", tämähän on ihan mitätön ruipelo verrattun muun maailman vastaaviin. Miksei siis Suomessakin rakenneta edes tämmöistä.
kiipeilyseinä kuulostaa vielä järkevältä, mutta paljonko tarvitaan energiaa niiden surffaus aaltojen tekemiseen ja kuinka paljon ihmiset on valmiita siitä maksamaan.

toi laskettelu rinne on kans vähän samanlainen, älyttömät kustannukset, kuka maksaa ja kuinka paljon.

Alkuun porukkaa varmasti riittää, mutta kuinka paljon esim viidenvuodenpäästä. Toisaalta monia turisteja varmasti kiinnostaa.
tekijänä Arska
#10865
kerkesit näköjään ensin...
zz kirjoitti:Kiipeilyseinä taas on melko "pieni" juttu, koska se ei paljon investointeja vaadi ja on melko luonteva oheistuote laskettelurinteen yhteyteen (kun kerran korkea rakennelma tehdään).
juuri tätä tarkoitin
Avatar
tekijänä grendy
#10868
Janne_H kirjoitti:Heurekan Verne-teatteri on köyhänmiehen Imax. Vernessä ei käytetä sitä leveintä filmiä.

Oikeassa Imaxissa katsoja kokee olevansa mukana paikanpäällä. Tarkkuus on montakertaa parempi kuin normaaleissa elokuvateattereiden kankailla.

Tossa nyt lyhyesti sanottuna. Emmä jaksa mitään teknisiä lukuja alkaa heittää.
Huom niinkun toi wikin artikkelikin jo kertoo niin IMAX 3d on eri kun IMAX.. Ja kun tarkkoja teknisiä lukuja en tiedä niin kun normi elokuvateatterit digitalisoidaan (Tennispalatsi 1 on jo?) eli tulee HD-tarkkuudet sinnekin niin tuskin IMAX sitä tarkempi on.. ainakin IMAX-dokkareita on tarjolla HD-saiteilla. Mut se siitä... pakko vaan näihin teknisiin asioihin aina puuttua ettei mee liioitteluks Espoon jutut ;)
Avatar
tekijänä Tande
#10874
On hieno asia kun Leppävaaraan rakennetaan koko ajan lisää tornitaloja, muttä tämä super life lab pilaa minusta koko maiseman. Koko hökkelin olisi voinut rakentaa vähän kauemmaksi taajamasta.
Tuohon paikkaan olisi minun mielestä voinut hyvin rakentaa lisää TORNITALOJA!
tekijänä Jukki
#10876
Täällä on ollut aiemmin puhetta että tuo laitos tulee olemaan 66 metriä korkea, mutta luulisin kyllä että siitä mäestä on ainakin 50% maanpinnan tason alapuolella, joten rakennuksen korkeudeksi maanpinnasta jäisi joku 35 metriä? Pidän siis henkilökohtaisesti epätodennäköisenä että rakennus itsessään olisi tuon 66 metriä. Hinnaksikin tulisi ehkä liikaa jos koko mäki rakennettaisiin betonista tai jostain teräsrakenteesta. Luultavasti tämä mäki rakennetaan karkeasti sanoen siten että kaivetaan maahan kuoppaa, ja kuopasta nostettu maa kasataan mäeksi siihen viereen, ja tämä mäki sitten tuetaan niiltä kolmelta sivulta, joilta ei ole tarkoitus laskea, betonilla? Ja mäen päältä lasketaan sitten sinne kuoppaan... Voin toki olla väärässäkin, enkä ole edes itse asiassa nähnyt projektin virallisia suunnitelmia, mutta näin maalaisjärjellä ajatellen...
tekijänä Arska
#10878
Jukki kirjoitti:Täällä on ollut aiemmin puhetta että tuo laitos tulee olemaan 66 metriä korkea, mutta luulisin kyllä että siitä mäestä on ainakin 50%
jos tehtäisiin pelkkä mäki niin varmaan juuri noin, mutta luulisin että luku on lähempänä 30% sillä rinteen yläosan alle voisi varmaan sijoittaa jotain hyödyllistäkin esim sen IMAX:n tai vaikka surffialtaan aaltokoneet(kirjaimellisesti saman katon alle) ja luulisin että jollekkin 3sivuta joilta ei lasketa tulee se kiipeilyseinä.

koittakaa joku saada jostain piirrustuksia niin saadaan tääkin selväks.

(ps. ens vk-loppuna turkuun mitäs siellä kannattaisi ihailla (impivaaran uimahallin ja keskustan tienoilla) matkalla nyt näkee ainakin suomen ainoan neli-taso-liittymän...)
Avatar
tekijänä H.C.
#10880
Eikös sen hotellin pitänyt tulla sinne rinteen alle? Näin muistelisin. Kuvia on tuolla alakerrassa ollut jo pitkään Leppävaaran kehittymistä seuraavassa keskustelussa, olisihan ne voinut heitää tuohon tämän ketjun aloituspostaukseen, niin ei jäisi nämä ukonäköseikat epäselviksi. Tässä nyt kuitenkin aikoinaan hesarissa ollut kuva joka näyttää rakennuksen ilman kattoa, jos jossain on tarkempi versio laittakaa tänne. Ihan maan päällä se rinne tuossa on.
Kuva

Tässä nämä Janne Hoon linkittämät uudemmat kuvat:
http://www.espoo.fi/binary.asp?path=644 ... Attachment

http://www.espoo.fi/binary.asp?path=645 ... Attachment
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21