Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä JR
#348
Aloitin aiheesta uuden ketjun, koska tiedot Vantaalle suunnitelluista torneista ovat monin osin melko epäselviä. Kenties joku paikallislehtiä lukeva tms. pystyy antamaan tarkempaa tietoa.

Ymmärtääkseni Kehä III:n varrelle on suunniteltu seuraavia tornihankkeita:

Jumbon laajennus: Yksi pyöreä torni kauppakeskus Jumbon luoteiskulmaan.

http://koti.welho.com/pcatani/jumbotorni.jpg

Jumbo Park: Hotellitorni Jumbon koilliskulmaan.

http://www.vantaa.fi/binary.asp?path=1; ... 1531&field

ABB Airport City West End: Rykelmä toimistotaloja Pakkalantien ja Kehä III:n risteysalueelle. Kuvassa neliöidyt rakennukset:

http://www.strombergpark.com/airportcit ... makuva.gif

Aviapolis: Kehä III:n & Lentoasemantien risteyksen eteläpuoli (???). Rykelmä torneja. Kuvassa keskellä, oikealla:

http://www.strombergpark.com/airportcit ... makuva.gif

Veromies: Kaksi puoliympyrän muotoista rakennusta Lentoasemantien ja Kehä III:n risteyksen pohjoispuolelle. Kuuluvatko nämä tornit johonkin muuhun suunnitelmaan (esim. Aviapolis)?

http://194.188.93.116/gm/wl/newsp/vsan/ ... TORNIT.JPG

Tässä kuvassa keskellä, oikealla:
http://www.strombergpark.com/airportcit ... makuva.gif

Autotalo: ???

Pienimmätkin lisätiedot auttaisivat.
Viimeksi muokannut JR, 17.02.05 22:56. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä H.C.
#349
Kenties joku paikallislehtiä lukeva tms. pystyy antamaan tarkempaa tietoa.
Tänään on taas keskiviikko ja odotan Vantaan Sanomia kuin kuuta nousevaa :mrgreen:

Noiden puoliympyrän muotoisten (Veromies) tornien työnimet on Sirius I ja II, Sponda toteuttaa kuulema sitten kun on kysyntää. Tarkempaa aikataulua ei ole annettu.

Autotalosta tiedän vain sen että sijainti on siinä Kehä kolmosen pohjoispuolella Motonetin vieressä missä Osuustie alittaa kehätien - Pakkalantien ja Lentoasemantien välissä Airport City West Endin itäpuolella, Retail Parkkia vastapäätä...

Auleelle hyväksyttiin kaava viime syksynä autokauppaa varten, mutta kaavamuutoksen selostuksessa todettiin tornista vain sen verran että se tullaan myöhemmin kaavoittamaan erikseen.

Jumbo Parkin kaava on ollut nähtävillä ja se tullaan käsittelemään ja hyväksymään (suunnitelmien mukaan) tänä keväänä ja rakentamisen pitäisi sitten alkaa heti.

Jumbon laajennus avataan tämän vuoden joulumyyntiin ja Vantaan Sanomissa on kerrottu että Polar Kiinteistöt/Eläke Fennia aloitttaa tämän jälkeen tornin rakentamisen. Tästä tornista on kuulema jo ollut kysyntää.

Vantaanportille tehtiin aikoinaan kaava jossa osoitettiin Kehä kolmosen ja Lentoasemantien liittymän ympäristöön ainakin 4 tornia - Siriukset, jumbo, jotain muuta... Ja puhetta on riittänyt muistakin torneista mutta en osaa sen tarkemmin varmuudella sanoa kun en ole löytänyt mitään tietoa vahvistamaan näitä puheita.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#359
Vantaalle on rakenteilla paljon torneja, sääli vain, että yksikään niistä ei riko sitä maagista 100m rajaa. Veromies -tornit ovat kyllä hienon näköisiä, toivottavasti ne rakennetaan, ja mielellään ennen kuin täytän 60. Tuntuu Vantaa ottavan tosissaan tän Aviapolis homman. Saisi olla rakentaminen tiiviimpää, mutta mid-risejä on ainakin suunniteltu ihan kiitettävä määrä.
tekijänä Devi
#361
Hyvät on suunnitelmat kyllä, mutta lapio ei maahan läsähdä ennenkuin alkaa toimistotilojen kysyntä elpyä ja nihkeenlaista on ollut jo monen monta vuotta.
Avatar
tekijänä H.C.
#364
Jos jonnekin toimitiloja rakennetaan niin voisi olettaa että Aviapolikseen. Skanskan ja KTI:n tekemän Tulevaisuuden työympäristö barometri 2005:n mukaan Lentokentän ympäristö on houkuttelevin alue kun yritykset suunnittelevat sijaintiaan.

http://www.kti.fi/pdf/TulevaisuudenTyoy ... lokset.pdf
tekijänä Devi
#379
Mielenkiintoinen linkki! Aika vähäinen määrä yrityksiä suunnittelee muuttoa noiden tilastojen mukaan, joskin tilantarpeen kasvua ennakoi kohtuullisen iso osa vastanneista. Saas nähdä...
Avatar
tekijänä JR
#398
JR kirjoitti:Jumbon laajennus: Yksi pyöreä torni kauppakeskus Jumbon luoteiskulmaan.

http://koti.welho.com/pcatani/jumbotorni.jpg
Sellaista vain kyselisin P. Catani, että mistähän mahtavat nämä havainnekuvat olla peräisin???

Jotenkin tuntuu, että Vantaan KSK:n sivut ovat hieman epäselkeät (vrt esim. Espoo). Tai sitten en vain osaa etsiä oikeaa dataa. :wink:
Avatar
tekijänä H.C.
#399
En ole varma enää onko tämä sama paikka mistä sen alunperin nappasin mutta tässä yks sivu josta se löytyy isokokoisena:

http://www.rakli.fi/uutisia/Lehdisto/Ju ... jenee1.htm

löytyi googlella hakusanoilla "jumbo" ja "toimistotorni".
Sen tarkemmin tuolla ei kyllä mainita kuka sen on suunnitellut, mutta havainnekuva Jumbosta vastaa todellisuutta melko hyvin, vähän eri tavalla vaan on etualalla paikoitus hoidettu kuin todellisuudessa.

Vantaan sivuilta ei taida tästä enää mitään löytyä, sillä kaava on jo hyväksytty ja hyväksytyt kaavat katoaa sieltä saman tien. Omasta mielestäni ne on selkeämmät kuin Espoon, mutta toisaalta taas olen tottunut selailemaan Vantaan asioita huomattavasti enemmän kuin Espoon. :wink:
Avatar
tekijänä JR
#400
Kiitoksia...
P. Catani kirjoitti:Omasta mielestäni ne on selkeämmät kuin Espoon, mutta toisaalta taas olen tottunut selailemaan Vantaan asioita huomattavasti enemmän kuin Espoon. :wink:
Niinpä --- en tosiasiassa ole Vantaan KSK - sivuilla käynyt kuin pari kertaa ja silloin en oikein löytänyt etsimääni. Espoon sivut eivät välttämättä ole kovin selkeät, mutta sieltä löytyy näppärästi kaikki asemakaavat.

Kaipa jostain sieltä Vantaan sivuilta löytyy vastaavasti... Pitänee viettää enemmän aikaa Vantaa-aiheiden parissa. Varsinkin kun siitä ollaan tekemässä Suomen tornitalokeskusta. :D
Avatar
tekijänä H.C.
#401
Vantaan Sanomia seuraamalla saa parhaiten tietoa asioista. Se on muutenkin osoittautunut harvinaisen hyväksi paikallislehdeksi. Kannattaa käydä osoitteessa http://www.vantaansanomat.fi ja valita sieltä valintalaatikon alta "Arkisto", ja etsiä esim. hakusanalla tomistotorni tms., niin löytyy muutama artikkeli viime vuosien varrelta. Ja äsken kun kävin katsomassa niin löytyihän sieltäkin tuo jumbon havainnekuva.
Avatar
tekijänä H.C.
#689
Noniin. Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta esittää ilmeisesti ylihuomenna kaupunginhallitukselle että sen vesipuisto/hotelli/vapaa-ajan keskus Jumbo Parkin kaava viedään valtuuston hyväksyttäväks - ei siin mene kauaa niin se on hyväksytty. Hotellista tulee uuden asemakaavaselostuksen mukaan 13 kerroksinen, eli vähän odotettua lyhyempi. Ei voi mitään, on se silti melko merkittävä projekti ja valtava rakennus ja ainakin uudet kuvat näyttävät paremmilta kuin vanhat:

Kuva

Kerrankin talvinen renderointi :wink: :
Kuva

Ei tommosta mötisköä voi torniksi kutsua. Kyllähän toi varmaan vähän paremman kuvan antaa idästä tullessa kun ensiksi on vähän matalampi korkea rakennus ennen niitä Vantaanportin tulevia 15-16 kerroksisia siriuksia ja jumbon torneja.
tekijänä Toni
#690
Voi kyynel toi korkeuden tippuminen.

Noh, eipä nyt muutamalla kerroksella mitään väliä ole, varsinkaan kun kyseessä on tommoinen mötiskö. Tuo uusi look on paljon parempi kuin vanha ja aika yhtenäinen vielä kaiken lisäksi noiden lähellä olevien Airport Plazan talojen kanssa.

Saisivat kyllä alkaa vähitellen parantaa kävely/pyöräily yhteyksiä alueella. On niin amerikkalaiseen tapaan yksityisautoilua varten suunniteltu toi alue tällä hetkellä.
Avatar
tekijänä H.C.
#691
Saisivat kyllä alkaa vähitellen parantaa kävely/pyöräily yhteyksiä alueella. On niin amerikkalaiseen tapaan yksityisautoilua varten suunniteltu toi alue tällä hetkellä.
Oon täysin samaa miltä, etenkin toi Jumbo on todella järkyttävällä tavalla suunniteltu, eihän sinne sisään edes pääse ilman autoa ellei halua valellella valtavien parkkihallien halki. No, onhan toi alue alue vielä melko varhaisessa kehitysvaiheessa, mahdollisuuksia olisi vaikka mihin.

Melko lupaavaa tekstiä löytyy tosta selostuksesta:
Alueelle on laadittava yhtenäinen korttelisuunnitelma. Rakennusten tulee olla arkkitehtonisesti korkeatasoisia, niiden tulee antaa ilmavuuden ja läpinäkyvyyden vaikutelma. Julkisivut tulee tehdä korkealuokkaisista materiaaleista yhtenäistä rakennustapaa noudattaen. Julkisivumateriaaleina tulee pääasiallisesti olla lasi, luonnonkivi tai teräs. Määräys mahdollistaa myös kiviaineisten laattojen käytön osassa julkisivuja. Julkisivurakenteen tulee tuolloin olla kuitenkin taustatuulettuva eli keraamisella laatalla verhottuja sandwich-elementtejä ei tule sallia. Sisäänkäyntien kohdalla julkisivuissa tulee käyttää puuta. Maantasokerroksen julkisivun käsittelyssä on noudatettava inhimillistä mittakaavaa. Määräyksillä on haluttu sitoa uusi rakennuskokonaisuus osaksi Kehä III:n modernia, mielellään jopa futuristista ja suurimittakaavaista ilmettä. Kehän nopean autoliikenteen vaatima mittakaava muuttuu kuitenkin Tasetien ja sisäänkäynnin puolella inhimilliseksi ja materiaalinkäyttö saa lämminhenkisyyttä puusta.

Kehän varteen sijoittuvat rakennukset ovat osa hyvin merkittävää kaupunkikuvaa myös pimeään aikaan. Ne muodostavat kehän valomaailman. Julkisivujen sommittelussa ja materiaalivalinnoissa onkin otettava huomioon, että rakennukset tulee voida valaista kaupunkikuvallisesti sopivalla tavalla. Julkisivu- ja pihavalaistuksesta tulee esittää erillinen suunnitelma rakennusluvan yhteydessä. Mainoslaitteiden sijoittamisesta vaaditaan lisäksi kaupunkikuvaneuvottelukunnan lausunto
tekijänä SdeS
#692
Mielestäni ihan ok. Mukava saada välillä vähän massiivisempiakin torneja.
Tuo rakentamistapaohje vaikuttaa kyllä todella lupaavalta, hyvin yksityiskohtaisesti kerrottu miten tulee toimia.
Saisivat kyllä alkaa vähitellen parantaa kävely/pyöräily yhteyksiä alueella. On niin amerikkalaiseen tapaan yksityisautoilua varten suunniteltu toi alue tällä hetkellä.
Tuosta en tiedä, ne muutamat kerrat kun olen siellä käynyt niin autolla olen mennyt. Toki jalankulku yhteyksienkin pitää olla kunnossa :)
tekijänä Jape
#695
Joo, torniksi ei tuota nyt voi mitenkään kutsua, mutta kuitenkin ihan hienolta näyttää - kuten renderöinneissä aina. Kun näitä uutisia seurailee, niin kyllä noita ihan suht korkeita taloja on alkanut Suomessakin putkahdella, etenkin PK-seudulla. Vielä kun saisivat rakennettua ne lähemmäksikin kun 10km päähän ydinkeskustasta... :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21