Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Kaikenlaista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää keskustelua voit käydä täällä vapaasti.
#7244
Kohta on edessä rivitalokolmion pintaremontti ja samalla aion maksimoida mukavuuden. Kerron tässä aikeistani ja toivon, että te arvon kuulijat kertoisitte niitä lisää ja mahdollisesti kommentoisitte/vastaisitte kysymyksiin.

- Olohuoneen(kin) seinät maalataan ja samalla jalkalistojen alle laitetaan kaiutinjohdot takakaiuttimille ja kenties myös terassille. Piuhahelv*tti on aina huono asia ja takakauittimien johdot on harmillisen usein tiellä. Kesällähän olisi mukavaa kuunnella takapihalla musiikkia, joten samalla
piuhat kulkee terassille.

- Yksi piuha kenties saunalle. Onko kokemusta "saunakaiuttimista"? Itsellä kokemus on vain kuuntelupuolelta, mahtavaa on! Pitänee kysellä hifiliikkeistä lisää...

- Lastenhuoneesta on yksi kaappi poistettu ja tilalla pöytä, eli siis "upotettu" tietokonepöytä. Tasot ja hyllyt uusitaan ja "sisus" maalataan. Mustalla? Kolibritelalla? Ideoita? Valaistus kulmaan laitetaan tietysti kuntoon, työpöytä kun on.

- Olohuoneen ja toisen makuuhuoneen välillä isohko reikä kulmaan, jotta saan DVI-piuhan koneelta (tulevalle) taulutelevisiolle. Vahvistimeksi tulee sellainen, missä on tarpeeksi kaiutinliitäntöjä (4kpl) ja tarvittaessa saa musiikin esimerkiksi pelkästään saunaan.

- Keittiössä on tasojen päällä 2kpl loisteputkivalaisimia, jotka tulee vaihtumaan erilaisiin. Kenties led-malliset?

- Takapihalla aloitettu jo pientä särmäämistä. Aitaa jatketaan hieman ja turhia puskia on kaivettu ylös. Takapihan iso ralli maalataan (tiilenpunainen?) ja rallilta puska-aukolle kivipolku.

- Mitä puutarhamaista tuonne tekisi? Yksi puinen laatikko on suunnitteilla, leluja ym varten.

Lisää kaiken näköistä vinkkiä saa ehdottaa. Itse tykkään kaikesta erikoisesta eli jos sinulle tulee mieleen erikoisia ja mahtavia ideoita, joita remontin yhteydessä tulisi uusia, kerrothan siitä!
Avatar
tekijänä grendy
#7246
Kuulostaa aika samanlaiselta noiden hifijuttujen kanssa kun mitä ite tekisin jos olis sauna/takapiha :).

En tiä tosiaan millaset pelit saunassa toimii, ainakin luulis että vähän pitäs kosteutta kestää enemmän jne mutta tuskin nyt mitään ihan ihmeellisiä virityksiä tarvii, varmaan aika samanlaista settiä kun yleensäkkin ulkotiloissa olevat kajarit on. Eli hifi-liikkeeseen kyseleen takapihalle ja saunaan samalla kertaa sopivia settejä, ja ite en ainakaan saunaan tai ulos mitään aivan hullun hienoja pelejä vaatis :)

Piuhahelvetti on tosiaan kiva asia, itellä kun menee takakajareiden piuhat + VGA-piuha + subbarin RCA + optinen piuha ihan vaan seinuksia pitkin hienoilla teippivirityksillä :roll: .. ei ne nyt omaa silmää ainakaan niin hämää mutta oishan se kiva et ne piilossa olis, mutta kun ei jaksa! :).. Ja vahvarilta kannattaa tosiaan vaatia muutenkin tarpeeks monta optista sisäänmenoa (tietokone,digiboksi,dvd-soitin,pleikkarit/xboxit) ja tossa tapauksessa kun on ainakin kolme eri paikkaa missä musaa pitäs kuunnella niin se vaihtoehto että voi valita A, B tai C kajareista että minkä haluaa soivan. En sit tiä onko sellasia vahvareita että on 1 x 5.1 liitännät ja sitten 2 x 2.0 liitäntöjä? Kun kuitenkaan saunaan tai takapihalla et varmaan oo virittämässä 5.1 settiä? ;)

Sisistusjuttuihin on paha sanoo mitään mut tossa nyt ainakin jotain pointteja siihen tärkeimpään eli hifiin :)
tekijänä Mika
#7270
grendy kirjoitti:Ja vahvarilta kannattaa tosiaan vaatia muutenkin tarpeeks monta optista sisäänmenoa (tietokone,digiboksi,dvd-soitin,pleikkarit/xboxit) ja tossa tapauksessa kun on ainakin kolme eri paikkaa missä musaa pitäs kuunnella niin se vaihtoehto että voi valita A, B tai C kajareista että minkä haluaa soivan. En sit tiä onko sellasia vahvareita että on 1 x 5.1 liitännät ja sitten 2 x 2.0 liitäntöjä? Kun kuitenkaan saunaan tai takapihalla et varmaan oo virittämässä 5.1 settiä? ;)
Joo, kävi eilen mielessä, että onko tuollaisia vahvareita olemassa. Yksi 5.1 liitäntä tosiaan pitäisi olla kotiteatterille, saunaan ja terassille kelpaa ihan normi 2.0 -liitäntä. Pitääkin käydä kyselemässä hifiliikkeessä ja kysellä vielä joku osamaksukortti :D