Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Devi
#314
Tässä tännekkin pikainfoa tästä omasta suosikkiprojektistani... sikäli siis suosikkiprojekti kun asun ihan lähellä tämän tornin tulevaa tonttia :)
Kuva
Kyseessä siis tuleva 16-kerroksinen toimistotalo, jonka alaosiin tulee liiketilaa. Suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Larkas & Laine, jotka ovat suunnitelleet myös samaan kortteliin rakenteilla olevan Palace hotellin. Ihan ok designi mun mielestä, vähän pyöreitä muotoja oisin kaivannut mutta ainakin tää sopii hyvin alueen muihin rakennuksiin. Tornin rakennuttaa Varma, käyttäen ilmeisesti Skanskaa tai NCC:tä.

Tornin sijainti on mainio, Kehä I;sen ja Sello kauppakeskuksen (Leppävaaran kaupunginosan keskustassa) välissä.

Uusin tieto tornin aikataulusta on että rakentaminen saatetaan aloittaa tänä keväänä. Olettaen tietysti että vuokralaiset löytyy. Rakennusluvat ja kaava-asiat on jo kunnossa joten se on enää pienestä kiinni.
Avatar
tekijänä H.C.
#315
Hienoa kuulla että työt saatetaan jo näin pian aloitta, toivotaan parasta. Hesarissa oli pitkä juttu alueesta. Leppävaarasta on kasvanut todella upea aluekeskus viime vuosina ja sieltä löytyy joitain todella personallisiakin taloja. Pidän tosta tornin ulkonäöstä vaikka laatikkomainen onkin näyttää se silti melko kevyeltä. Se tulee sopimaan sinne hyvin.

Pitää taas joku päivä käydä vilkasemassa tarkemmin. :shock:
Avatar
tekijänä OlliMolli
#316
Juu hienoa. Mä olin jo heittänyt kaiken toivoni siitä, että kuulisin koko rakenuksesta mitään koskaan.

Aika tollanen perussuomalainen läpyskä, mutta fasadi on ainakin rohkea ja mielestäni varsin onnistunut. Toivotaan, että rakentaminen alkaa lopultakin, ja saadan se fabujen talo siihen viereen.

edit: fabujen, ei fubujen... :D
Viimeksi muokannut OlliMolli, 15.02.05 13:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä SdeS
#326
Pidän rakennuksen punertavasta julkisivusta. Miltäköhän tornin toinen puoli mahtaa näyttää?

Mukavaa kuulla että rakentaminen saattaa alkaa jo keväällä.
Talo foorumihan voisi vuokrata kaksi ylintä kerrosta :D
tekijänä Devi
#360
SdeS kirjoitti:Pidän rakennuksen punertavasta julkisivusta. Miltäköhän tornin toinen puoli mahtaa näyttää?

Mukavaa kuulla että rakentaminen saattaa alkaa jo keväällä.
Talo foorumihan voisi vuokrata kaksi ylintä kerrosta :D
Nii! Hyvä idis. Saiskohan EUlta jonkinmuotoista starttirahaa/avustusta tämmöselle non-profit järjestölle kun pro-pilvenpiirtäjät finland ry? Vuokrattais tuolta yläkerrokset ja sieltä käsin suunniteltais vallankumoustamme ;D
ehh.. lääkkeet jäänyt taas ottamatta vissiin...

Mutta asiaan - itsekin pidän tuosta punaisesta väristä, todella nätisti sopii ainakin siis tossa renderöinnissä julkisivun muihin materiaaleihin.
tekijänä Toni
#632
*tekee happy dancen*

Satuin katsomaan Sellon sivuja ja löysin tälläisen päivitetyn ilmakuvan Leppävaarasta

Kuva


Vaikka en hirveästi perusta Leppävaarasta sen nykymuodossa, näyttää se olevan menossa paljon parempaan suuntaan. Kiva lisä tuo kaanali/joki kirjaston vieressä.

Lisätkää piru vie kuitenkin lisää noita puita torille. :) Turhan steriili paikka nyt.
tekijänä qazwsx
#652
Minun ainoa kommenttini: MATALA.

Jos tuo ois ollut parikymmentä metriä korkeampi, olisin pitänyt siitä suunnattomasti - Ihan hyvä disaini sillä kyllä on.
tekijänä Quu
#656
Ihan kiva. Korkeutta olisi tosiaan kaivannut lisää. Panorama Tower kuulostaa kyllä hienolta, mutta käännettynä se on yksinkertaisesti näköalatorni. Luulisi suunnittelijoilla olevan sen verran mielikuvitusta että keksisivät hienon suomenkielisen nimen kun ei tuokaan varmaan mikään kansainvälisyyden keskus tule olemaan.
tekijänä SdeS
#672
Tietenkin olisi voinut olla korkeampi, mutta hyvä näinkin.
Siinä on 17 kerrosta (16+tekninen kerros), niin korkeus on ehkä 62-65m.
tekijänä Devi
#702
Ohoh! enpä ollutkaan huomannut tota päivitystä vaikka tuolla sivuilla aina silloin tällöin tulee käytyä. Hyvältä tuo minusta näyttää, tosin tuo jo rakennettu (kuvassa altaan alapuolella oleva) punainen asuintalo olisi ollut hieno vaikkapa 14-kerroksisena, ja hotelli palacekin olisi mieluusti saanut olla korkeampi mutta hyvältä tuo näinkin näyttää. Panorama tower näyttää myös hienolta, punainen värisävy on mukavaa vaihtelua iänikuiselle harmaa betoni & lasi yhdistelmälle...
Itse muutin aikoinaan Leppävaaraan juuri sen takia, että se oli mukavan siisti ja urbaanin oloinen, oikeastaan ainoa sellainen paikka Espoossa, jossa palvelut ja yhteydet pelaa hyvin. Lisäksi on kiva asustaa alueella joka kehittyy tällä hetkellä tosi nopeasti.
Pidän paikasta kovasti, tosin olisi toki enemmän oikean kaupungin tuntua jos mega-kauppakeskuksen sijaan olisi panostettu kivijalkakauppoihin, muttakun sellainen meininki ei tunnu Suomessa enää kannattavan. Eikä tuo ilmastokaan oikein täälä suosi semmoista etelän basaarimeininkiä ;)

Pari lisäystä tuohon kuvaan, oikeassa reunassa oleva tyhjä nurmikko/puistoalue täyttyy vanhusten palvelutalolla, rakentaminen alkanee tänä vuonna vielä.
Sit tuo vasemmassa alareunassa oleva vihreä tyhjä alue rakentuu parin vuoden sisällä asuintaloiksi, toimitiloja siihen alun perin piti tulla mutta kun kysyntää ei ole...
Junaradan vasemmalla puolella olevan Kehä I:sen rampin viereen puolestaan nousee ehkä sitten se 20 kerroksinen mummotorni, jos nimbyt ei hirveetä älämölöä asiasta huomaa nostaa. Tulee nätisti Leppävaaran keskusta esille sit kauempaa alueelle tullessa kun on kaks tornia keskustan merkkinä :D

BTW tuo kanaali joka menee Sellon korttelissa ei valitettavasti ole luonnossa noin yhtään nätin näköinen vaan näyttää lähinnä avoviemäriltä ;) Syvä kanjoni jonka pohjalla virtaa ruskeaa vettä juuri ja juuri sen verran että pohjalla olevat kivet osittain peittyy. ...pettymys...
tekijänä Devi
#859
Tän päivän Hesarissa sivulla B6 puolen sivun mainos Panorama Towerista, oliksulla SdeS skanneria? Vois skannata tänne, vaikkakin tuo on periaatteessa aika sama renderöinti kun aiemminkin mutta vähän laajempana kuvana.
Hyvä merkki kuitenkin että mainostavat sitä - edes jotain elonmerkkejä tähänkin hommaan ;)
tekijänä Toni
#860
Huomasin tuon, skannaan parhaillaan . . . Done!

Kuva

Hieman taas vaihteeksi muuttunut tornin ulkonäkö. Alkaa mennä hassuksi touhuksi tää jatkuva vaihtelu. :)
Avatar
tekijänä OlliMolli
#861
Suunnitelma on näköjään ottanut takapakkia. Noista ikkunariveistä tulee hieman 70-80-lukujen amerikkalaiset tornit mieleen, tosin rakennuksen yleiskuva kyllä muuttaa sen huomattavasti suomalaisemmaksi. Toivottavasti sitä ei muuteta enää enempää, ellei sitten takaisin alkuperäiseen Signaalin tai Panoraman suunnitelmaan.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#933
Löysin pari kaavaa. En tiedä oletteko jo nähnyt, mutta se fabutorni näyttää ihan lupaavalta, ja Panoramakin on vielä mukana, mikä on vissiin positiivista. Jos haluatte linkittää ne photobucketista tai imageshackista niin ihan vapaasti, itse en nyt jaksa koska ole niin laiska.

http://www.espoo.fi/binary.asp?path=715 ... Attachment
http://www.espoo.fi/binary.asp?path=716 ... Attachment
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18